Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

matura

Uossu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak zdać mature? jakieś stronki online które przygotowują do matury czy cuś?

Bardziej z matematyką jakby jakieś stronki były i ładnie mnie przygotowały

Szkole szkonczylem 2k16 i orłem nie byłem więc praktycznie od zera sie bede musiał uczyć

Opublikowano

Chcesz zdać czy napisać dobrze? Jeśli to pierwsze, to wystarczy znajomość obsługi karty wzorów.

Jeśli jednak to drugie to możesz zajrzeć na strony takie jak np. matematyka.pisz.pl , matemaks.pl

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o internety to polecam matematyka.pl, można tam uzyskać sensowną pomoc, dzięki której sam rozwiążesz zadanie - a to się ceni.

Tak czy inaczej bardziej postawiłabym na dobre zbiory zadań, a w internecie szukała jedynie pomocy do ich rozwiązania. Przyda Ci się też trochę teorii - masz jeszcze stare podręczniki? Mogą się przydać.

Co do literatury - ze zbiorów polecam niezawodnego Kiełbasę, dużo osób korzysta z jego książek, więc na pewno nie będzie problemu kupić taniej po kimś. Są dwie części, każda z nich to podstawa i rozszerzenie, ale spokojnie, zadania na rozszerzenie są oddzielone (przynajmniej w mojej wersji). Do tego oczywiście przerabianie arkuszy z lat ubiegłych, bo to najlepszy trening.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...