Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gdzie sprzedać skrypt JS?

Przemek0144

Pytanie

Opublikowano

Cześć, 

Napisałem dość spore rozszerzenie w JS do pewnej strony, które automatyzuje prace. 

Chciałbym udostępnić ten skrypt za drobną opłatą i nie chciałbym, aby ktoś zaglądał w kod.

Ma ktoś pomysł jak to udostępnić? 

Zastanawiałem się nad stworzeniem dodatku do przeglądarki, ale może da się to prościej zrobić?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy w js jest to w ogóle możliwe, bo to clientside. A robiąc dodatek i tak będzie można zajrzeć do source.

Niby są jakieś sposoby, które mogą utrudnić dostanie się do kodu, ale jak ktoś będzie na tyle ogarnięty, żeby zaglądać do kodu to i to obejdzie.

Opublikowano

Nie będę się już powtarzał co do sposobu przekazania kodu. Ja od siebie zdanie na temat miejsc gdzie możesz to sprzedać, jak wiemy klient raczej sam nie przybiegnie, więc musisz sam go poszukać. Bardzo dużo osób/firm zleca nietypowe rzeczy na serwisach typu: oferia, useme, freelanceria itd. więc radzę obserwować te serwisy i gdy akurat ktoś będzie potrzebował rozwiązania takiego jak napisałeś/bardzo podobnego to oferujesz mu gotowca i w 95% wypadków wybiera twoją ofertę (ze względu na czas realizacji oraz cenę). Ja tak sprzedawał wiele skryptów napisanych w PHP, wymaga to czasu, natomiast zwłaszcza przy większych projektach jak najbardziej warto.

Opublikowano

Zareklamuj się w grupach, których ta strona dotyczy, bo to jest największy target.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...