Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Troll czy nie ? Dyskusja o aktualizacji

muchomor321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dochodzi 24 września, a o aktualizacji która usuwa cracki ani mru mru. Jak sądzicie był to troll czy też nie ? Wiele osób których znam posiadający licencje żadnego e-maila nie dostali dlatego też mnie to zastanawia kiedy to wprowadzą i czy wgl mają/mieli taki zamiar. Jaka jest wasza opinia na ten temat xD 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

A było jakieś oficjalne info o tej aktualizacji, która miała wyjść dzisiaj czy to po prostu pocztą pantoflową poszło w świat?

Opublikowano

Niby mieli to wprowadzić ale wątpię :( Sam czekam na plik licencyjny nowy na maila :/

Opublikowano

Na pewno będzie aktualizacja, nie był to żaden troll. Również nie będzie trzeba pisać o to, by przysłali zaktualizowane licencje. Wszystko ponoć zrobi się automatycznie. Tak wygląda to od strony licencji non-profit.

daniit.png

DobreWafle.pl - Pyszne i chrupiące!
IP:
DobreWafle.pl - Najlepszy serwer TeamSpeak 3 w Polsce!

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_6400DA_6400DA.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wejdzie ten update jeszcze przed grudniem, nie będzie możliwości crackowania, wiec nie róbcie sobie nadziei :love:

• HTTPS
  • Nowy link serwerowy - (zakodowany)
  • Nowy skrypt sprawdzający licencje client -> server.

Pusów jest wiele ale najważniejszym jest to, że wiele teamspeakow zostanie bez ludzi lub zostana wyłączone :)

Warto zbierać kase na slotówki albo na dedyka + licke bo duzo osób można zgarnąć :P

sygna.png

Opublikowano
4 godziny temu, Catha napisał:

Tylko czekam, aż cebulaki zaczną płakać bo cracki się skończą.

Co do samego tematu, to bety chyba będą niedługo.

nic do twojej wypowiedzi nie mam ale powiedzmy że kogoś nie stać na licencję bo nie pracuje albo chodzi do szkoły / studiuje. Tak jest non-profit i bardzo fajnie z tego powodu, ale wystarczy że jakiś pseudo-hakier będzie się nudził wyśle 999 zgłoszeń no i usuwają licencję albo wysyłają zawiadomienie. I co dalej ? albo dupa i usuwają licencje, albo trzeba im się tłumaczyć z byle gówna które ktoś napisał a tak to przynajmniej jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie czyli tutaj w tym przykładzie crack. Jest lipa z tymi licencjami po 1 cena, po 2 tą darmową śmieszną licencję mogą sobie zabrać kiedy będzie im się chciało a wtedy dochodzi do tego dodatkowe pieprzenie się z tym.

Tak można kupić legalną licencję ale te ceny są śmieszne, już nie chodzi o same ceny. Za same 32 sloty które są darmowe na no-licensed płaci się 20 coś euro co jest śmieszne, gdzie w tym jest jakikolwiek sens. Pewnie zaraz napiszesz skoro kogoś nie stać to niech nie robi serwera, i tak twoja cała wypowiedź będzie brzmiała. Daje 100% że tak odpiszesz albo przynajmniej będziesz miał taki zamiar

Jak kogoś stać to nie robi durnego serwera głosowego tylko coś już większego / inna aplikacja czy też gra by też miał z tego korzyści, większość serwerów teamspeak jest 4fun albo dla samej satysfakcji że ma się własny "serwer", nawet jak wrzucisz tam jakieś płatności (Powiedzmy że masz 512 osób) przy wrzucaniu płatności to na serwerze zarobisz może z 5 złoty na miesiąc bo większość osób ma w to wywalone i wchodzi tylko porozmawiać niż kupować śmieszne kanały vip czy tam rangi które nie mają jakiegokolwiek sensu 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

Opublikowano
12 godzin temu, MS-Dekador napisał:

Wejdzie ten update jeszcze przed grudniem, nie będzie możliwości crackowania, wiec nie róbcie sobie nadziei :love:

• HTTPS

Pusów jest wiele ale najważniejszym jest to, że wiele teamspeakow zostanie bez ludzi lub zostana wyłączone :)

Warto zbierać kase na slotówki albo na dedyka + licke bo duzo osób można zgarnąć :P

Nowy link serwerowy i to zakodowany? a co to niby da? byle jakim narzędziem sieciowym wyciągniesz adres (domenę) bo połączenie będzie po domenie nie po ip aby mogli Ip swobodnie zmieniac w przypadku ataków  lub problemów z serwerem licencyjnym (load balancer).

Nowy skrypt sprawdzający licencję client -> server? kolejna bzdura, to klient będzie weryfikował przy połączeniu czy dany serwer działa legalnie czy też nie  (klient łączy się do serwera weryfikującego z zapytaniem o timestamp serwera - serwer licencyjny przekazuje go klientowi , jeżeli na serwerze i kliencie będzie ten sam timestamp nastąpi połączenie) .

Czy tak ciężko jest najpierw napisać np. do dante lub niels-a i się dowiedzieć co i jak będzie zanim powstaną kolejne dziwne newsy?

Ci co myślą że powstaną cracki i będa dalej robili jak robią:

Owszem na pewno powstaną na klienta i na serwer ale to będzie tylko do pewnych zamkniętych grup, bo większość osób używa legalnego klienta ts3 i te osoby nie wejdą na takiego "publika" który będzie wymagał specjalnej wersji klienckiej.

57 minut temu, muchomor321 napisał:

nic do twojej wypowiedzi nie mam ale powiedzmy że kogoś nie stać na licencję bo nie pracuje albo chodzi do szkoły / studiuje. Tak jest non-profit i bardzo fajnie z tego powodu, ale wystarczy że jakiś pseudo-hakier będzie się nudził wyśle 999 zgłoszeń no i usuwają licencję albo wysyłają zawiadomienie. I co dalej ? albo dupa i usuwają licencje, albo trzeba im się tłumaczyć z byle gówna które ktoś napisał a tak to przynajmniej jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie czyli tutaj w tym przykładzie crack. Jest lipa z tymi licencjami po 1 cena, po 2 tą darmową śmieszną licencję mogą sobie zabrać kiedy będzie im się chciało a wtedy dochodzi do tego dodatkowe pieprzenie się z tym.

Tak można kupić legalną licencję ale te ceny są śmieszne, już nie chodzi o same ceny. Za same 32 sloty które są darmowe na no-licensed płaci się 20 coś euro co jest śmieszne, gdzie w tym jest jakikolwiek sens. Pewnie zaraz napiszesz skoro kogoś nie stać to niech nie robi serwera, i tak twoja cała wypowiedź będzie brzmiała. Daje 100% że tak odpiszesz albo przynajmniej będziesz miał taki zamiar

Jak kogoś stać to nie robi durnego serwera głosowego tylko coś już większego / inna aplikacja czy też gra by też miał z tego korzyści, większość serwerów teamspeak jest 4fun albo dla samej satysfakcji że ma się własny "serwer", nawet jak wrzucisz tam jakieś płatności (Powiedzmy że masz 512 osób) przy wrzucaniu płatności to na serwerze zarobisz może z 5 złoty na miesiąc bo większość osób ma w to wywalone i wchodzi tylko porozmawiać niż kupować śmieszne kanały vip czy tam rangi które nie mają jakiegokolwiek sensu 

Wiesz że to żadne usprawiedliwienie? Używanie craków to bądź co bądź kradzież, to samo dotyczy się każdego rodzaju oprogramowania, jak ktoś ci auto skroi bo nie stać go na własne to tez według ciebie będzie ok?

Opublikowano

@muchomor321

Dziękuje za miłą i kreatywną odpowiedz, lecz z połową również się nie mogę zgodzić, z tego, co przeczytałem z twojego całego postu, zgadasz się na używanie cracka, więc tera postaw się na miejscu TeamSpeaka, stworzyli program, żeby zarabiać, a gracze omijają ich zabezpieczenie i tworzą coś, co jest zabronione, to jak wejść do sklepu, ukraść chipsy, zostać złapany przed wyjściem i powiedzieć, że jeszcze nie wyszedłeś ze sklepu. 

Nie mówię, że nie mają, po co tworzyć nowych teamspeaków, niech se tworzą, ale jak już coś tworzą na tych crakach, to niech będzie coś nowego, a nie coś co jest skopiowane 10/10 z innego teamspeaka, bo tak to wygląda, wchodzi sobie typowy Franek na taku, patrzy rozrywkę, tworzy teamspeaka, tworzy rozrywkę, wchodzi na teamspeaka i reklamuje swoje gówno, na ktore i tak nikt nie wchodzi. 

Jak dla mnie, osoba która, chce stworzyć teamspeaka, powinna mieć, chociaż te 100 zł na maszynę co miecha, a licencja za dużo nie kosztuje 128 czy tam 256, jest to 500 zł na rok, nie są to miliony, nie oszukujmy się.

-

@osobnik

I tak znajdzie się typowy Franek, który znajdzie tego obejście, teamspeak, sama aplikacja jest dziurawa w kit, oni dobrze o tym wiedza, lecz mają na to wylane.

1.png

Opublikowano
21 godzin temu, osobnik napisał:

Owszem na pewno powstaną na klienta i na serwer ale to będzie tylko do pewnych zamkniętych grup, bo większość osób używa legalnego klienta ts3 i te osoby nie wejdą na takiego "publika" który będzie wymagał specjalnej wersji klienckiej.

Trzeba miec poryte by kazac clientowi sciagac cracka by wchodził na crackowane ts3 xDD jest zbyt DUŻO darmowych i legalnych serwerów ;) W tych czasach to ściągniesz cracka wraz z koparką do BTC :P 

sygna.png

Opublikowano
11 godzin temu, CookieOffcial napisał:

Trochę sobie jeszcze na tą aktualizację poczekamy, a może jednak nas jeszcze zaskoczą. :11_blush:

Ogólnie to już mam 999 planów jakby zabrali non-profit mi albo ktoś kto ma serwer na cracku to mu pomogę

Taki plan pierwszy, może komuś się nada

Kupujesz z 5 serwerów na xxx, wydajesz te niby 60/70 złoty 5x32 = 160 więc taniej niż slotówka

domenę tak podpinasz że jak 1 serwer jest pełny to cię przenosi na drugi serwer i sprawa załatwiona, ewidentnie tam jakieś sub-domeny stworzyć / napisać jeżeli znajomi byliby na 1 serwerze albo na drugim. I sprawa załatwiona :D

A przez ten czas gdy masz te subdomeny pisać albo starać się o non-profit. Kwestia tygodnia / dwóch i jest xD 

Nazwy firmy nie podałem bo zbyt dobra ochrona i jeszcze ludzie zajmą serwery wszystkie za 10 zloty ;DDD

Trzeba sobie radzić w trudnych sytuacjach, 160 slotów na slotówce to 112 złoty albo i więcej.

160 slotów na podserwery to kwestia 50/60 złoty

Przypominam iż na slotówce nie można przenosić bazy danych typu użytkownicy / trzeba serwer od nowa budować

A na podserwerach masz 100% dostęp więc wgrywasz co ci się żytnie podoba

Opublikowano
11 godzin temu, muchomor321 napisał:

Ogólnie to już mam 999 planów jakby zabrali non-profit mi albo ktoś kto ma serwer na cracku to mu pomogę

Taki plan pierwszy, może komuś się nada

Kupujesz z 5 serwerów na xxx, wydajesz te niby 60/70 złoty 5x32 = 160 więc taniej niż slotówka

domenę tak podpinasz że jak 1 serwer jest pełny to cię przenosi na drugi serwer i sprawa załatwiona, ewidentnie tam jakieś sub-domeny stworzyć / napisać jeżeli znajomi byliby na 1 serwerze albo na drugim. I sprawa załatwiona :D

A przez ten czas gdy masz te subdomeny pisać albo starać się o non-profit. Kwestia tygodnia / dwóch i jest xD 

Nazwy firmy nie podałem bo zbyt dobra ochrona i jeszcze ludzie zajmą serwery wszystkie za 10 zloty ;DDD

Trzeba sobie radzić w trudnych sytuacjach, 160 slotów na slotówce to 112 złoty albo i więcej.

160 slotów na podserwery to kwestia 50/60 złoty

Przypominam iż na slotówce nie można przenosić bazy danych typu użytkownicy / trzeba serwer od nowa budować

A na podserwerach masz 100% dostęp więc wgrywasz co ci się żytnie podoba

Czego to Polacy nie wymyślą xD 

Opublikowano
3 godziny temu, `.Łukasz. napisał:

Czego to Polacy nie wymyślą xD 

Trzeba sobie radzić xD

plusy subdomen są takie że masz te 5/6 serwerów więc jeżeli masz czas i zrobisz 5/6 stron możesz wysyłać 5/6 zapytań o non-profit i daje 100% że jedną przynajmniej na pewno przyjmą 

śmieszą mnie ludzie co myślą ze po zablokowaniu cracków nagle ludzie przejdą na ich serwery xDD nie wiem co trzeba mieć w głowie by tak myśleć. No chyba że twój jakiś znajomy zrobi przekierowanie na twój serwer bo on na przykład nie będzie miał licencji wtedy to inna sprawa. Ale ludzie tak sami z siebie na pewno nie przejdą więc jeżeli tak myślicie to sobie marzcie dalej że bez reklamy nagle wejdzie wam 9999 osób bo inne serwery upadną xDD

Tu chodzi o przywiązanie się do serwera, znam ludzi co na moim serwerze gdy była awaria i nie działał poszli na skype by dalej kontynuować rozmowę. Nawet jak rok temu miałem grube ddosy bo na ovh stałem to i tak ludzie wrócili gdy zobaczyli że serwer online, no chyba że twoi ludzie na serwerze to sami ludzie od innego serwera wtedy pójdą na 100 % bo to są ludzie którzy zmieniają serwery jak skarpetki i dają się manipulować wiadomością ze zmianą serwera 

Opublikowano
Dnia 12.10.2017 o 11:45, MS-Dekador napisał:

• HTTPS

Nie trudno zrobić własny serwer licencyjny, skrypt sprawdzający ? wut? https ? CIEKAWE komedie piszesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...