Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery metin2 - Co z nimi?

Admax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądając forum, zauważyłem że dość mało jest tworzonych serwerów metin2, a w zapowiedziach jest prawie pustka. Miałem 2 letnią przerwę i postanowiłem wrócić na metin2. Jeszcze 2 lata temu mogłem przebierać w różnych serwerach, bo było ich tyle, że mogłem znaleźć dla siebie ten odpowiedni, a dzisiaj to nic konkretnego dla siebie nie mogę znaleźć.

Moje pytanie jest takie, czy przez ten 2 letni okres metin2 przeszedł jakiś wielki kryzys? Grałem od 2008 roku na nim i wiem, że główny Polski serwer miał wiele wpadek ale serwery prywatne zawsze trzymały jakiś tam poziom i można było sobie pograć na jednym serwerze nawet pół roku/rok.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Aktualnie sa 3 serwery

Samia (Medium/Easy dla mnie) 2-3k graczy

PangeaYT2 (rework Easy) 1.6k graczy (dobiega czesto do 2.3k)

Vesteris (hard/medium) 900 graczy

I niedlugo Someya (na ktora jest hype mocny a serwer bedzie gowno pewnie jak slawny Antaris)

Taki metin z wymienionym wszystkim co istnieje

Ale to jak inna gra wiec pisze oddzielnie

Serwery metin2 od ponad 2 lat to gowno tworzone pod hajsy (na okres wakacyjny potrafi wyjsc nawet 20 serwerow)

Zaden nie trzyma poziomu

Kazdy to to samo (ctrl + c  ctrl + v doslownie)

Opublikowano

Było tylko kilka serwerów, które trzymało jako tako poziom.

W ciągu ostatnich 2 lat praktycznie nic się nie zmieniło, serwery wychodzą średnio raz na tydzień/dwa, większość z nich upada w przeciągu następnego miesiąca.

Obawiam się, że będziesz miał jeden wielki problem z znalezieniem serwera, jednak jeśli szukasz konkretów zapraszam Cię tutaj:

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Serwerów jest więcej, po prostu nie każdy ma swoją prezentację. Tak czy inaczej, to już raczej nie te czasy, kiedy od ręki znajdziesz serwer który będzie Ci całkowicie odpowiadał i do tego postoi chociaż pół roku. Jeśli poszukujesz serwera (bo propozycji jest więcej, niż wspomniał użytkownik wyżej), podsyłam Ci poniżej link do odpowiedniego tematu - być może pomożemy znaleźć Ci serwer, który spełni Twoje oczekiwania. Trochę ich jednak jest - wybierać można nawet z tych zza granicy.

https://www.mpcforum.pl/topic/1257493-nie-wiesz-gdzie-grać-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/?page=269

Opublikowano
19 minut temu, Admax napisał:

Witam, przeglądając forum, zauważyłem że dość mało jest tworzonych serwerów metin2, a w zapowiedziach jest prawie pustka. Miałem 2 letnią przerwę i postanowiłem wrócić na metin2. Jeszcze 2 lata temu mogłem przebierać w różnych serwerach, bo było ich tyle, że mogłem znaleźć dla siebie ten odpowiedni, a dzisiaj to nic konkretnego dla siebie nie mogę znaleźć.

Moje pytanie jest takie, czy przez ten 2 letni okres metin2 przeszedł jakiś wielki kryzys? Grałem od 2008 roku na nim i wiem, że główny Polski serwer miał wiele wpadek ale serwery prywatne zawsze trzymały jakiś tam poziom i można było sobie pograć na jednym serwerze nawet pół roku/rok.

Na MPC forum nie ma jakiegoś dużego ruchu, ale tak patrzę na Facebooka i świetne algorytmy dobierające reklamy pokazują mi codziennie przynajmniej z 10 (za każdym razem innych) serwerów, które "będą startować zaraz, już lub za miesiąc). Ba, niektóre mają nawet fora i są na nich ludzie, którzy są jakoś tam znani (Aszek, Emmanuels i inni ludzie, którzy grają na prawie każdym serwerze).

Co do jakości tych że tworów: Serwerów jest tyle samo, a może nawet i więcej, ale zapowiedzi jest mniej - poziom privów spadł "na łeb i na szyję", a i reklama na mpcforum gówno daje i jest to jedynie "dodatek" (bo się przyjęło, że jak się robi serwera to się go umieszcza w publikacji mpcforum, aby był w spisie dla potomnych). Teraz króluje promowanie na Facebooku oraz wynajmowanie zjebanych youtuberów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aive napisał:

Serwerów jest więcej, po prostu nie każdy ma swoją prezentację. Tak czy inaczej, to już raczej nie te czasy, kiedy od ręki znajdziesz serwer który będzie Ci całkowicie odpowiadał i do tego postoi chociaż pół roku. Jeśli poszukujesz serwera (bo propozycji jest więcej, niż wspomniał użytkownik wyżej), podsyłam Ci poniżej link do odpowiedniego tematu - być może pomożemy znaleźć Ci serwer, który spełni Twoje oczekiwania. Trochę ich jednak jest - wybierać można nawet z tych zza granicy.

https://www.mpcforum.pl/topic/1257493-nie-wiesz-gdzie-grać-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/?page=269

Aktualnie te 3 serwery (izeli mowimy o polskich) sa jedyne pewne

Reszta to wychadzace co chwila kotlety po 150 graczy

Opublikowano
2 minuty temu, RAvOO napisał:

Aktualnie te 3 serwery (izeli mowimy o polskich) sa jedyne pewne

Reszta to wychadzace co chwila kotlety po 150 graczy

Z tym, że Samia i Vesteris są stabilnymi serwerami mogę się zgodzić, ale Pangea moim zdaniem na takie miano zdecydowanie nie zasługuje - nie stoi nawet pół roku. Według mnie warto byłoby wspomnieć o Ravie - myślę, że administracja jest odpowiednia żeby zagwarantować stabilność, chociaż serwer nie ma długiego stażu. Można byłoby też przytoczyć tu Almadię, która może jakimś wybitnym serwerem nie jest, ale stoi nieprzerwanie już prawie rok (albo i rok?) i gra na niej trochę ludzi, a mało jest typowych easy, które gwarantują takie długie działanie.

Opublikowano

Serwerów jest od zayebania, po prostu same kotlety ;d 

Aktualnie chyba tylko Samia trzyma poziom. Ponoć na Exemirze szykują się zmiany.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Z tym, że Samia i Vesteris są stabilnymi serwerami mogę się zgodzić, ale Pangea moim zdaniem na takie miano zdecydowanie nie zasługuje - nie stoi nawet pół roku. Według mnie warto byłoby wspomnieć o Ravie - myślę, że administracja jest odpowiednia żeby zagwarantować stabilność, chociaż serwer nie ma długiego stażu. Można byłoby też przytoczyć tu Almadię, która może jakimś wybitnym serwerem nie jest, ale stoi nieprzerwanie już prawie rok (albo i rok?) i gra na niej trochę ludzi, a mało jest typowych easy, które gwarantują takie długie działanie.

Co to za Ravie jak za chwile i na tym bedzie serwer singleplayer

Almadia?

Moze i tak. Nie pamietalem o tym serwerze

Pangea? 

Z aktualnymi graczami metina to jak serwer (easy/rework) stoi tyle z taka iloscia graczy to mozna go smialo nazwac stabilnym

Specjalista
Opublikowano

Niedługo wyjdzie serwer progresywny ale zobaczymy czy ludzie zaakceptują coś takiego :>

giphy.gif

Opublikowano
3 minuty temu, bizo97 napisał:

Niedługo wyjdzie serwer progresywny ale zobaczymy czy ludzie zaakceptują coś takiego :>

czyżby Someya, te dno? xD 

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
9 minut temu, RAvOO napisał:

Co to za Ravie jak za chwile i na tym bedzie serwer singleplayer

Almadia?

Moze i tak. Nie pamietalem o tym serwerze

Pangea? 

Z aktualnymi graczami metina to jak serwer (easy/rework) stoi tyle z taka iloscia graczy to mozna go smialo nazwac stabilnym

Co do Ravie to można dowolnie przepowiadać jego przyszłość, póki co myślę, że warto dać szansę. Wiadomo, subiektywna opinia.

Odniosę się jeszcze tylko do Pangei - weszłam tam jakiś czas temu i nie odczułam nawet tysiąca graczy, podczas gdy licznik pokazywał 1,3k. Nie chcę niczego insynuować, ale nie przekonuje mnie licznik ze strony. Poza tym to dopiero 3 miesiące(?) serwera, nadal uważam, że nazwanie go teraz stabilnym nie będzie oddawało rzeczywistości - zwłaszcza nazywanie tak ze względu na ilość online.

Opublikowano

Co do Ravie to można dowolnie przepowiadać jego przyszłość, póki co myślę, że warto dać szansę. Wiadomo, subiektywna opinia.

Odniosę się jeszcze tylko do Pangei - weszłam tam jakiś czas temu i nie odczułam nawet tysiąca graczy, podczas gdy licznik pokazywał 1,3k. Nie chcę niczego insynuować, ale nie przekonuje mnie licznik ze strony. Poza tym to dopiero 3 miesiące(?) serwera, nadal uważam, że nazwanie go teraz stabilnym nie będzie oddawało rzeczywistości - zwłaszcza nazywanie tak ze względu na ilość online.

Ja nie odczuwalem na vesterisie nawet 600 osob a podobno bylo 1.1k srednio. To juz zalezy od momentu wejscia

Opublikowano

Tak jak poprzednicy...

Na tą chwile jedynymi stabilnymi serwerami (wg. mnie) są:

- Samia

- Vesteris

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi, myślałem że na mpcforum są aktualne serwery oraz te co mają powstać. Mimo wszystko warto dać zapowiedź czy prezentację serwera, bo jednak nawet jakby miało to 20 online przyciągnąć, to naprawdę warto.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...