Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się jeszcze grać w Metina?

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze najlepszym wyborem będzie global ze względu na stabilność. Negros jest starszym serwerem, na którym gra stosunkowo dużo osób, ma ustabilizowany, nie najdroższy rynek i stosunkowo mało botów.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o PL'a, jest nadal grywalny - weszło parę udogodnień, dzięki którym gra stała się przyjemniejsza. Jak się zdecydujesz, to najlepiej zagrać na Negrosie - rynek jest stabilny, graczy całkiem sporo i mniej botów niż na chociażby nowszej Tasmanii. Prywatne serwery godne uwagi to według mnie przede wszystkim te zagraniczne - mam tu na myśli chociażby WoM czy Rubinum. Czy warto? Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam, mi osobiście szkoda już czasu na grę. 

Opublikowano

Od tego czasu zmieniło się tyle rzeczy, że raczej nikt z nas nie jest w stanie Ci wszystkich wymienić. Między innymi co 10 poziomów dostajesz broń z questa, która ma świetne bony; wprowadzono mega wierzchowce, z których można atakować od 1 poziomu postaci; zmieniono nagrody za polowania (teraz dają więcej expa) oraz wprowadzono zmianki/dodania do jednej ze skrzyń ucznia. To według mnie te ważniejsze kwestie, bo całość można byłoby wymieniać do rana.

Opublikowano

A były jakieś unbany ?

Bo miałem kilka lat temu woja 30 lvl, fms +9, tygrysia +9 itd... (całkiem dobre eq) ale dostałem perma za fishbota xD

Bug na konia z 1 medalem, dalej działa?

Opłaca się dalej robić misje biologa przynajmniej te do 30 lvl?

Opublikowano

Co do unbanów - nic nie wiadomo mi na ten temat, musiałbyś po prostu sprawdzić. Większość z takich bugów już została naprawiona, więc nie masz za bardzo na co liczyć w tym kierunku. Opłaca się robić misje, a przynajmniej większość z nich.

Opublikowano
12 godzin temu, polska1290 napisał:

A były jakieś unbany ?

Bo miałem kilka lat temu woja 30 lvl, fms +9, tygrysia +9 itd... (całkiem dobre eq) ale dostałem perma za fishbota xD

Bug na konia z 1 medalem, dalej działa?

Opłaca się dalej robić misje biologa przynajmniej te do 30 lvl?

Unbany haha rozśmieszyłeś mnie ;D.Metin już się skończył został sam syf  nie polecam , szkoda czasu i pieniędzy.

Opublikowano

Pieniędzy i tak nie mam zamiaru wydawać tylko z kolegami sobie pograć, większość MMORPG wychodzi, gdzie samo poznanie gry trzeba spędzić setki godzin, a gdzie tu zabawa przykład Aion, miałem 65 lvl a i tak o tej grze niewiele wiedziałem, metin to taki prosty RPG, żeby się wyluzować.

Wbiłem 26 lvl bodziakiem na Negrosie jakiś fajny pomysł na zarobek?

Czy jest duża szansa na bana za używanie (pelerynek z cheata, nie wiem jak to nazwać)

Opublikowano

Jak Cie nikt nie zauważy to żadna :D    52lvl szamanem na negrosie wbiłem na pelerynkach od kamera dopóki nikt nie zgłosi czy GM nie zobaczy to jest git. Szaman nadal aktywny tylko nie ma czasu na gre

😅

Opublikowano
15 godzin temu, polska1290 napisał:

Pieniędzy i tak nie mam zamiaru wydawać tylko z kolegami sobie pograć, większość MMORPG wychodzi, gdzie samo poznanie gry trzeba spędzić setki godzin, a gdzie tu zabawa przykład Aion, miałem 65 lvl a i tak o tej grze niewiele wiedziałem, metin to taki prosty RPG, żeby się wyluzować.

Wbiłem 26 lvl bodziakiem na Negrosie jakiś fajny pomysł na zarobek?

Czy jest duża szansa na bana za używanie (pelerynek z cheata, nie wiem jak to nazwać)

Wbić 30 poziom i dropić odłamki - można zarabiać expiąc, poza tym one nieustannie schodzą. 

Za używanie takich "pelerynek" dosyć spora, ponieważ przy którejś aktualizacji dodano efekt graficzny przy użyciu prawdziwej pelerynki i teraz od razu widać, czy ktoś używa jakiegoś oprogramowania.

Opublikowano

Dropią wszędzie, ale póki co możesz chociażby na dobrym spocie w m2. Jak ostatnio byłam na serwerze, stały po 80-100k za sztukę, ale najlepiej sprawdzić na sklepach.

Opublikowano

Jakiś drophack istnieje?

Można linka prosić do m2bob czy jakąś tak bo znaleźć nie mogę, a też boję się o jakieś keyloggery (nawet na priv, jak tutaj nie można) - głównie mi chodzi o pelerynki, samo bicie i znajdowanie samo metinów.

@Aive

Opublikowano

@Aivedzięki, btw to jak mam na steamie buffa i chciałbym go pożyczyć koledze to da się to zrobić bez steama czy coś, że passy tylko do metina bez steama?

nie ma na Negros'a m2bob, ew źle patrze

jakiś inny hack z linkiem najlepiej?

Opublikowano

M2bob działa na globalnych serwerach, na dole strony głównej masz filmik z instrukcją. Kamermod jak coś też nadal działa.

Jeśli utworzyłeś konto za pomocą Steama, to aktualnie nie da się go używać na zwykłym cliencie - co za tym idzie, nie da się pożyczyć.

Opublikowano

@AiveOgólnie to wywala mi m2bob, że coś shield

A jak się uda zagrać to wywala metka i piszę, że zalogowany na m2bob lub normalnie mam metina ale strasznie laguje i mam menu m2bob na pulpicie, przez co musze zminimalizowac metina, a gdy to robie wywala metina2

Wbiłem 31 lvl i kupiłem riba +9 i z niego bije mniej niż z tej broni darmowej na 30 lvl

Rib +9 śr 20 z kd potwora i kryta +3

Te wierzchowce w 19-21 godzinach to jaka szansa, że wyleci bo by się przydał bo mam znajomych 31 i 31 bodziak, 23 lvl buff i 20 lvl lur i byśmy mogli iść expić może nawet na BO. (lvl konia dopiero 1, a czekać tyle na boja mi się nie chce)

Opublikowano

Z m2bobem nie pomogę - osobiście nie używałam, ale możesz też spróbować użyć kamera, może on zadziała bezproblemowo. Jeśli nie, być może inny z użytkowników będzie w stanie Ci pomóc. 

Darmowa broń jest generalnie lepsza od broni na 30, aczkolwiek kiedy Ci się skończy, przyda Ci się ten rib - trochę małe średnie, ale na początek starczy.

Na wierzchowce jest dosyć spora szansa jak na realia globalnego serwera - bezproblemowo udało mi się je wydropić za każdym razem, kiedy potrzebowałam. Z takimi poziomami najlepiej bijcie metiny w m1/m2, dosyć często z nich wypadają świadectwa. 

Opublikowano

Metin 2 stal sie jednym wielkim BOTOWISKIEM , zbieranina złodziei co stawiaja serwery itp, - nie polecam żadnego metina

Opublikowano

Cześć. 

Zastanawiam się na jakim serwerze aktualnie najlepiej zacząć grę? Na najstarszym, czy moze na tym nowszym? Rynki dużo się różnią? Jak z ilością graczy? 

Ostatnio w metina pl grałem w 2012 roku, jak aktualnie wygląda sprawa z botami, cheatami? Kamermod działa, ale czy jest wykrywalny? 

Za wszelką pomoc dziękuję.

Pozdrawiam.

b46052bd51732471.jpg
Opublikowano
8 minut temu, KinderVater napisał:

Cześć. 

Zastanawiam się na jakim serwerze aktualnie najlepiej zacząć grę? Na najstarszym, czy moze na tym nowszym? Rynki dużo się różnią? Jak z ilością graczy? 

Ostatnio w metina pl grałem w 2012 roku, jak aktualnie wygląda sprawa z botami, cheatami? Kamermod działa, ale czy jest wykrywalny? 

Za wszelką pomoc dziękuję.

Pozdrawiam.

Osobiście polecam Ci starszy serwer - mam na myśli Negros. Rynki się różnią tym, że na starszych serwerach są już bardziej stabilne, na nowszej Tasmanii jeszcze nie do końca tak jest. Najwięcej graczy jest właśnie na dwóch wymienionych przeze mnie serwerach, z tym, że na Tasmanii jest więcej botów.

Kamermod i m2bob działają, wszystko da się "wykryć", ale administrator musi przyłapać Cię na gorącym uczynku, więc można trochę pobocić.

Opublikowano

Chcesz to grasz nie o nie.. ale mnie denerwuje brak zdecydowania.. skoro nie wiesz czy sie oplaca to nie chce ci sie grac taka jest prawda xD idz np na AIONa nowszy niż metin...

sygna.png

Opublikowano
Dnia 27.09.2017 o 13:20, Aive napisał:

Osobiście polecam Ci starszy serwer - mam na myśli Negros. Rynki się różnią tym, że na starszych serwerach są już bardziej stabilne, na nowszej Tasmanii jeszcze nie do końca tak jest. Najwięcej graczy jest właśnie na dwóch wymienionych przeze mnie serwerach, z tym, że na Tasmanii jest więcej botów.

Kamermod i m2bob działają, wszystko da się "wykryć", ale administrator musi przyłapać Cię na gorącym uczynku, więc można trochę pobocić.

Dziękuję, zacząłem na Tasmanii, gram sobie powoli, wbiłem już 20 lvl. Zacząłem grę w Chunjo, a widzę, że niewiele ludzi tam gra, za to w Jinno jest masa osób, zastanawiam się czy nie zrobić postaci od nowa właśnie w Jinno, ze względu na chat, jak również łatwy dostęp do sklepów. Chciałbym sobie wbić max 45-55, zrobic militarnego konika, jakieś EQ i bić sobie metki. Na dłuższą metę nie mam czasu na grę w Metina, a naszła mnie ochota na pobicie metów jak za dawnych czasów. :D 

b46052bd51732471.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...