Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria - Kolega nie potrafi dołączyć na serwer

dizzy223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! przychodzę z kolejnym problemem,a mianowicie chodzi kolegę,który nie umie dołączyć na mój serwer w Terrari.Zapora jest wyłączona i wszystkie opcje które mogłyby blokować tą grę są okey.Na hamachi przez które się łączymy widnieje u niego żółty wykrzyknik i potrafi to naprawić,ale problem po chwili wraca.Inni koledzy nie mają z tym problemu i normalnie wchodzą.Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie bo my już nie dajemy rady :awkward:

Opublikowano

Pisało mu "Łączenie z serwerem np. 100.82.32.12" i nic dalej.Myślę,że wina stoi po stronie hamachi z błędem "VPN".Załączam dwa screeny tego co mu tam pisze na hamachi.

21624203_877660139058488_780412627_n.jpg

21763613_877660165725152_438598549_n.jpg

Opublikowano

Również miałem z tym problem.. Wyłącz sprawdzanie podpisu sterowników i zreinstaluj ponownie hamachi :) Pomoże na 100%

Opublikowano
Dnia 18.09.2017 o 10:43, dizzy223 napisał:

W tym problem że ma oryginał ?

A problemem raczej jest hamachi,a nie terraria

Jeśli macie oryginały to możecie razem grać przez Steam.

Opublikowano
4 godziny temu, ThePoc napisał:

Jeśli macie oryginały to możecie razem grać przez Steam.

I znowu tutaj pojawia się problem bo ja nie mam terrari na Steam'ie

Opublikowano

Wydaje mi się, chociaż nie jestem pewien, ale spróbuj wyłączyć antywirusa z ochrony oraz firewall przez ten czas. Jakiego masz antywirusa ?

Ja i kumpel obydwoje mieliśmy kiedyś antywirusy ESET wyłączaliśmy i graliśmy ;). Nadszedł czas, że coś pierdolło, w tym momencie antywirus już nie pomógł, ale problem rozwiązała pełna wersja.

Opublikowano
Dnia 20.09.2017 o 19:16, dizzy223 napisał:

I znowu tutaj pojawia się problem bo ja nie mam terrari na Steam'ie

Tak... o tym też nie pomyślałem... To może być wina również Firewalla  :P

Sr. że tak późno odpowiadam, ale mnie nie oznaczyłeś :(

PS. Restartujesz komputer, spamujesz F8 aż pojawi się menu i wybierasz Wyłącz sprawdzanie podpisu sterowników (czy jakos tak)

Opublikowano
Dnia 23.09.2017 o 09:38, damian1920 napisał:

Tak... o tym też nie pomyślałem... To może być wina również Firewalla  :P

Sr. że tak późno odpowiadam, ale mnie nie oznaczyłeś :(

PS. Restartujesz komputer, spamujesz F8 aż pojawi się menu i wybierasz Wyłącz sprawdzanie podpisu sterowników (czy jakos tak)

Wczoraj to właśnie zrobił,dusił te F8 i wyłączył sprawdzanie i dalej tak samo.Zapora wyłączona bo myśleliśmy,że może przez to też i nic :/ .

Opublikowano
Dnia 09/24/2017 o 15:32, dizzy223 napisał:

Wczoraj to właśnie zrobił,dusił te F8 i wyłączył sprawdzanie i dalej tak samo.Zapora wyłączona bo myśleliśmy,że może przez to też i nic :/ .

Ale po restarcie opcja się cofa + po jej zastosowaniu należy zreinstalowac Hamachi

Naciśnij prawym na niego i uruchom Diagnoze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...