Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rework Tantical.pl ? - PVP starych czasów

Makumba111

Chcecie Rework ?   

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcecie Rework ?

• Tak
      9
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pytanie czy chcieli byście rework dawnego serwera PvP Tantical.pl , z dodanymi nowymi bronami do pvp , nowymi petami , kostiumami , w 100% odbugowany . Serwer był w 2015 r czy jeszcze ktoś go pamięta ? :)

Opublikowano

Grałem na starym Tantical2.pl fajnie się nawet grało. Nawet mam jeszcze klienta na kompie ^^ powodzenia.

Opublikowano
7 minut temu, Makumba111 napisał:

@Reygras kto powiedział że to kotlet w czasach 2015/2016 grało 1000 - 1200 osób 

Albo reworkujesz serwer, albo nie robisz kotleta, jedno z dwojga, nie ma innej opcji.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

@Ups...reworkuje serwer nie bedzie na gotowcu jak był kiedyś ale będzie wszystko podobnie i nie to nie będzie kotlet -.- . Dlaczego uważasz że to kotlet -.-

Opublikowano
4 minuty temu, Makumba111 napisał:

@Ups...reworkuje serwer nie bedzie na gotowcu jak był kiedyś ale będzie wszystko podobnie i nie to nie będzie kotlet -.- . Dlaczego uważasz że to kotlet -.-

Ponieważ reaktywacja jest kopią, a schemat powielany x razy staje się kotletem. To nie są moje przekonania, tylko fakty.

Jeśli reworkujesz serwer, tylko po to, żeby wprowadzać na nim później aktualizacje i wykorzystać jego starą markę (o ile taką posiadał), lepiej się za to nie bierz.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

@Ups... Akurat w tym przypadku rework to nie będzie kopia :) . Przecież nie musisz na niego wchodzić nikt ci nie każe , mało mnie interesuje ile osób tam będzie grało będę ten serwer trzymał nawet jak będzie na nim grało 50 - 100 osób . A serwer będzie stał do ostatniej osoby . 

Opublikowano
1 minutę temu, Makumba111 napisał:

@Ups... Akurat w tym przypadku rework to nie będzie kopia :) . Przecież nie musisz na niego wchodzić nikt ci nie każe

1 godzinę temu, Makumba111 napisał:

Mam pytanie czy chcieli byście rework dawnego serwera PvP Tantical.pl 

Skoro pytasz nas o opinię, to wypadałoby ją uszanować, jakakolwiek ona jest - nie sądzisz?

Co do tematu - nie, nie chcemy. Serwer easy/pvp aktualnie przydałby się i to bardzo, ale żadnych reworków, bo to nie ma kompletnie sensu. Czemu zamiast stworzyć coś nowego, chcesz być kolejną osobą, która tylko powiela coś, co kiedyś się sprzedało?

Opublikowano
6 minut temu, Makumba111 napisał:

@Ups... Akurat w tym przypadku rework to nie będzie kopia :) . Przecież nie musisz na niego wchodzić nikt ci nie każe , mało mnie interesuje ile osób tam będzie grało będę ten serwer trzymał nawet jak będzie na nim grało 50 - 100 osób . A serwer będzie stał do ostatniej osoby . 

Więc co to za rework, który nie jest kopią? Czyli wybijasz się jako tako na marce.

Skoro nie muszę na niego wchodzić, to nie pytaj między innymi mnie o opinie. Zapewne nie powiedziałbyś tak tylko w moim kierunku.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

@AiveJa mam do tego serwera sentyment , nie będe robił nic nowego bo to był mój serwer , a to że ktoś go zepsuł bo wolał robić nowy serwer to nie moja wina ... 

@Ups...Jest to rework serwera ale nie na tych samych plikach ponieważ pliki mają bardzo dużo błedów których nie da się naprawić ale wszystko będzie tak samo jak było tylko że zostanie dodane troche nowych rzeczy ;) . 

Opublikowano

Makumba albo robisz rework w którym jest wszystko odwzorowane 1:1, albo po prostu serwer na zasadzie innego co według mnie jest błędnym posunięciem, bo na starcie jesteś spalony, że jesteś mało kreatywnym i tylko dodajesz parę nowości do starego ciasta.

Opublikowano
Przed chwilą, Makumba111 napisał:

@AiveJa mam do tego serwera sentyment , nie będe robił nic nowego bo to był mój serwer , a to że ktoś go zepsuł bo wolał robić nowy serwer to nie moja wina ... 

A ja rozumiem sentymenty, ale musisz zrozumieć, że reworki nie mają zbytnio sensu. Na pewno kojarzysz Pandorę, był taki hype na nią, że aż została przywrócona do życia - i co? Wyszło jej to jedynie na gorsze. To, że kiedyś coś było fajne i się sprzedało, nie znaczy, że teraz tak będzie - ludzie chcą czegoś nowego, nie chcą powielania czegoś, na czym już grali, a przynajmniej z tego co zdążyłam zauważyć. Moim zdaniem to po prostu nie ma sensu, chwilę może będzie fajnie, a po chwili serwer do zamknięcia.

Nawiązując do tego, co napisałeś poza tym - z jednej strony chcesz robić rework, ale z drugiej dodawać tonę nowości? To, tak jak Ups napisał, nie będzie już rework a jedynie próba wybicia się na nazwie. I ta opcja, i prawdziwy rework jest według mnie bez sensu. Jeśli masz jakiś pomysł na serwer 4fun - śmiało, takich teraz graczom brakuje, ale radziłabym pod inną nazwą.

Opublikowano
27 minut temu, Makumba111 napisał:

@Aive Dużo serwerów miało reworków i ludzie i tak wchodzili i tak to dlaczego nie sprobować ? . 

Bo wszystkie te reworki i tak kończą dosyć szybko w jeden sposób - zamknięciem. Nadal uważam, że o wiele lepszym pomysłem jest zrobienie całkiem nowego serwera i odpuszczenie sobie bazowania na "marce".

Tak czy inaczej, pewnie i tak zrobisz jak zechcesz, ja tylko wyraziłam swoją opinię, o którą pytasz w tym temacie.

Opublikowano
57 minut temu, Makumba111 napisał:

@Aive Dużo serwerów miało reworków i ludzie i tak wchodzili i tak to dlaczego nie sprobować ? . 

Bo nie. No i mam rozumieć że takie pisanie to reklama serwera? Jak tak to mega chujowa xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, RAvOO napisał:

Nie chcemy

Ja bym se zagral na kurwa Dreikonie i chuj

Elo

Ja bym pograł na Barii albo Starym Teriosie... ewentualnie Nelios

Opublikowano
1 godzinę temu, Lajk™ napisał:

Ja na Fenekrze/Barii/R(costam) i innych serwerach sensuala

Bo lubie byc jebanym w dupke

Opublikowano
6 godzin temu, Makumba111 napisał:

Witam . Mam pytanie czy chcieli byście rework dawnego serwera PvP Tantical.pl , z dodanymi nowymi bronami do pvp , nowymi petami , kostiumami , w 100% odbugowany . Serwer był w 2015 r czy jeszcze ktoś go pamięta ? :)

Pytanie Oczywiście Mile Widziany powrót, Wziąć się tylko do roboty i czekamy za Beta klientem ;) Pozdrawiam ;) 

Opublikowano
8 godzin temu, RAvOO napisał:

Ja na Fenekrze/Barii/R(costam) i innych serwerach sensuala

Bo lubie byc jebanym w dupke

Rubria? Dobry wybór ?

Opublikowano
Dnia 14.09.2017 o 23:02, Lajk™ napisał:

To zrób kolejnego reworka a nie marudzisz :v

żenada1 — kopia.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...