Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GameGuardem

EjErDziEjdzEjdz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po kilku ładnych latach postanowiłem wrócić do grania w Metina. Wszystko szło pomyślnie, jednak po około 5 minutach grania, program się zamyka i  wyskakuje taki oto błąd "GameGuard is down" . Dodam tylko, że przykładowo wczoraj pojawiała się taka informacja ( dziwne znaczki). Istnieje również trzeci rodzaj błędu "Unknown Error 255", jednak znika on po zresetowaniu urządzenia. Od razu zaznaczę, że przed napisaniem tego postu, próbowałem innych metod o których wspominali gracze:

- wyłączanie firewalla/ antywirusa przy uruchamianiu gry - antywira nawet usunąłem 

- ponowna instalacja gry

- reset komputera (laptopa w moim przypadku)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek rady jak zażegnać ten problem.

Bez tytułu.png

ss2.png

ss1.png

Opublikowano

"Dość często ukazują się Wam różne błędy GameGuard'a, ale nie pojawia się przy tym okienko, w którym można było opisać swój problem i wysłać raport błędu bezpośrednio do firmy INCA GameGuard. Osoby, które spotkają się z takim błędem, proszone są o napisanie raportu, załączenie wybranych plików (erl) i przesłanie ich na adres e-mail: [email protected]"

Patrząc na ostatni komunikat z błędem u Ciebie, ten fragment z wikimetin2 może być pomocny. Skoro nic nie pomaga, to może faktycznie spróbuj wysłać tego e-maila. Mi wyskakiwał tylko ten pierwszy błąd, ale pomogła reinstalacja gry na innym dysku.

Opublikowano

Tak, już wczoraj wysłałem do nich pliki które według instrukcji były im potrzebne do rozwiązania problemu. Co dziwne, z 5 potrzebnych plików posiadałem tylko 1. Jednak do teraz nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Zrobiłem jeszcze dodatkowy test na drugim komputerze i Metek działa poprawnie. Może to faktycznie wina dysku, bo jednak na lapku mam tylko jeden (musze go spartycypować), a jednak na kompie mam 2 - jeden na pliki systemowe a drugi na gry. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...