Skocz do zawartości

Plugin data/timezone

Polecane posty

czesc, pisze sobie maly plugin i chce sprawdzic date, no ale mi nie dziala,

wyskakuje cos takiego:

Godzina: 15 Minuta: 32 Dzien: 1 Miesiac: 8 //DZIEN I MIESIAC ZLE..

Process finished with exit code 0

kod:

public class test {

    private static final SimpleDateFormat date = new SimpleDateFormat("dd-MM-yyyy HH:mm:ss");


    public static void main(String[] args){
        final Calendar cal = Calendar.getInstance(TimeZone.getTimeZone("CEST"));
        System.out.println("Godzina: "+cal.getTime().getHours()+" Minuta: "+cal.getTime().getMinutes()+" Dzien: "+cal.getTime().getDay()+" Miesiac: "+cal.getTime().getMonth());
    }
}

probowalem bez TimeZone.getTimeZone("CEST"), i to samo..

 

@MarcinWieczorek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

57 minut temu, pan ktosik napisał:

czesc, pisze sobie maly plugin i chce sprawdzic date, no ale mi nie dziala,

wyskakuje cos takiego:

Godzina: 15 Minuta: 32 Dzien: 1 Miesiac: 8 //DZIEN I MIESIAC ZLE..

Process finished with exit code 0

kod:

public class test {

    private static final SimpleDateFormat date = new SimpleDateFormat("dd-MM-yyyy HH:mm:ss");


    public static void main(String[] args){
        final Calendar cal = Calendar.getInstance(TimeZone.getTimeZone("CEST"));
        System.out.println("Godzina: "+cal.getTime().getHours()+" Minuta: "+cal.getTime().getMinutes()+" Dzien: "+cal.getTime().getDay()+" Miesiac: "+cal.getTime().getMonth());
    }
}

probowalem bez TimeZone.getTimeZone("CEST"), i to samo..

 

@MarcinWieczorek

Spróbuj 

Date now = new Date();
SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("dd-MM-yyyy HH:mm:ss");
System.out.println("[" + format.format(now) + "] ");

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Autor tematu Napisano (edytowany)
16 minut temu, ScoreBoard napisał:

Spróbuj 

Date now = new Date();
SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("dd-MM-yyyy HH:mm:ss");
System.out.println("[" + format.format(now) + "] ");

 

serio? myślisz ,że jestem taki głupi i nie wpisałem tego samego co ty na google?

"date java" - i jest miliard.

 

sam bym tego użył, ale chyba po cos używam Calendar?

Chcę zapisać obecną date do stringa i potem znów ją zmieniać.

String date = "Godzina: ..";

 

void setDate, String getDate

Edytowano przez pan ktosik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

https://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/util/Date.html

miesiąc odlicza od 0 czyli styczen ma wartosc 0 itd

ale czemu dzien jest zle :> nie wiem,

Process finished with exit code 0

co do tego to bym sie nie przejmowal bo informuje tylko o poprawnym wykonaniu "normalnym" gdyby zwróciło cokolwiek innego od zera wtedy oznacza to jakiś "problem" ale co dokładnie to nie mam pojęcia jedynie wiem tyle że jeśli = 0 wszystko gra i buczy

Edytowano przez damianq20

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
25 minut temu, damianq20 napisał:

https://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/util/Date.html

miesiąc odlicza od 0 czyli styczen ma wartosc 0 itd

ale czemu dzien jest zle :> nie wiem,

Process finished with exit code 0

co do tego to bym sie nie przejmowal bo informuje tylko o poprawnym wykonaniu "normalnym" gdyby zwróciło cokolwiek innego od zera wtedy oznacza to jakiś "problem" ale co dokładnie to nie mam pojęcia jedynie wiem tyle że jeśli = 0 wszystko gra i buczy

ehh

 

a masz moze jakis inny pomysl na to?

 

chce zrobic ze jak gracz sie loguje to mu wyskakuje "ostatni raz logowales i u nas: #data", no ale z tą datą to u mnie troche słabo, nie mam żadnego pomysłu ;/

(oczywiscie mam obiekt user, ktory ma to wszystko przechowywac)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przy wyjściu zapisuj sobie gdzieś longa System.currentTimeMillis(), potem przy wejściu robisz Calendar calendar = new GregorianCalendar();, później robisz calendar.setTimeInMillis(*tutaj ten long*) i normalnie potem wklepujesz w sendMessage date. A dzień i miesiąc tak jak damianq powiedział, poprostu dodaj sobie 1.

Edytowano przez Wjiczek
literówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
Okienko zamknie się za 5 sekund...