Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja używająca przedmiot - quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy może ktoś mi pomóc stworzyć nową funkcje do questów?
Funkcja miałaby za zadanie używać itemu

coś na wzór pc.get_item np pc.use_item(id itemka które ma być użyte )

nie mam pojęcia jak do tego się zabrać a wydaje mi się to bardzo użyteczne

• Ups... zmienił(a) tytuł na Funkcja używająca przedmiot - quest
Opublikowano
16 godzin temu, harnaś napisał:

przecież masz funkcje use ( when idPrzedmiotu.use begin)

Mu chodzi o funkcję, która sama użyje itemu a nie wykryje użycie itemu przez gracza.

Opublikowano

np do game.py -> def OnUpdate

item_id = 27001
	inv_size =  5
  for slots in xrange(player.INVENTORY_PAGE_SIZE*inv_size):
   itemVNum = player.GetItemIndex(slots)
    if itemVNum == item_id:
     net.SendItemUsePacket(slots)

zawsze można questem timer+pc.remove albo src ale tego ci nie mogę teraz zrobić bo nie mam dostępu do src ani komputera.  

Opublikowano

@MS-Dekadorno to jeśli tak to podałem mu odpowiedni kod jedyne co to przerobić na tablice i nie do def OnUpdate ale jakieś inne Def dopalacze(self): następnie odwołać się do tego  przez button albo klawisz self.dopalacze()

Opublikowano
8 godzin temu, MS-Dekador napisał:

Jemu zapewne chodzi o uzywanie dopalaczy :D

Nie mordeczko chodzi o buff system który jest w c++ jest on pod użycie itemku, a ja chciałem dodać to do całego pakietu który mam pod buttonem ( dużo różnych funkcji pod jeden button dlatego nie chcę tego robić itemem )

EDIT: ZAPOMNIAŁEM O PYTHONIE TAKŻE DZIĘKI ZA POMOC INTERN ODPOWIEDZIAŁ NA PYTANIE DZIĘKI WIELKIE WSZYSTKIM ZA POMOC INTERN DOSTANIESZ LIMIT JAK MI SIE ODNOWI

8 godzin temu, Intern napisał:

@MS-Dekadorno to jeśli tak to podałem mu odpowiedni kod jedyne co to przerobić na tablice i nie do def OnUpdate ale jakieś inne Def dopalacze(self): następnie odwołać się do tego  przez button albo klawisz self.dopalacze()

idiotyczne pytanie czy w kodzie który podałeś trzeba mieć dany item w ekwipunku? 

Opublikowano
14 godzin temu, neversayyes napisał:

idiotyczne pytanie czy w kodzie który podałeś trzeba mieć dany item w ekwipunku? 

Tak, kod przeszukuje wszystkie sloty w ekwipunku i jeśli na którymś znajdzie przedmiot o podanym id to go uzywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...