Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem gdzie napisać ten temat ale potrzebuje pomocy dlatego zdecydowałem się napisać go tutaj.

Potrzebuje pomocy dotyczącej mojego nowego komputera, jakiś czas temu (nie dawno) kupiłem nowy komputer w Media Expert, co prawda przepłaciłem ale to akurat najmniej tutaj jest ważne.

Chodzi głównie o to, że mój znajomy ma słabszy komputer od mojego co najmniej 2 razy a jego komputer wyciąga więcej FPS w CS:GO niż mój, szukałem wiele na google na ten temat jak zwiększyć FPS w CS:GO ale nic jakoś ciekawego nie znalazłem tylko takie standardowe rzeczy jak jakieś komendy itd itd, potrzebuje czegoś co można by zmienić w Windows, powyłączać jakieś procesy i inne, nie znam się tak dobrze na komputerze a tym bardziej ciężko mi cokolwiek znaleźć w Windows 10 ponieważ nigdy wcześniej nie korzystałem z Windows 10. Napiszę tutaj parametry komputera wszystko co wiem co jest w nim z czego jest złożony i ile mam FPS w CS:GO według mnie i nie tylko mnie mój komputer powinien wyciągać dużo więcej FPS niż tak na prawdę wyciąga.

Windows 10 Home 64 bitY

Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @3.00 GHz

Pamięć: 8GB 

Model Systemu: H110 Gaming Codex 3

Bios: 8.00

Wersja Programu DirectX: DirectX 12

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti

Producent: MSI

Wiem tylko tyle, że Windows 10 ma wiele uruchomionych niepotrzebnych procesów, mój znajomy ma słabszy komputer tak jak napisałem wyżej i w grze wyciąga ponad 200 FPS, ja natomiast standardowo mam około 130, mniej nie ma ale więcej także bardzo rzadko czasami może i złapie jakieś 200 ale to na prawdę na początku meczu w CS gdzie nie ma graczy i jestem sam na serwerze albo na jakiejś niestandardowej mapie z warsztatu to nawet jest 300 a w grze np jak gram Faceit jest tylko 130, czasami nawet 110 np na Nuke. Nie wiem co jest grane nie jedna osoba powiedziała mi że powinienem mieć 300 FPS około na każdej mapie. Nie wiem jakie procesy mogę wyłączyć, ponieważ się na tym nie znam ani co mogę jeszcze w systemie zmienić ewentualnie w grze, gram na niskim ustawieniach video, jeżeli czegoś nie napisałem i będziecie mieli jakieś pytania to proszę pytać, na prawdę potrzebuję pomocy bo gram w CS na wysokim poziomie a czasami te spadki FPS mi bardzo przeszkadzają i gra nie chodzi tak płynnie jak powinna chodzić!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...