Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wychodzenie z Silvera, parę pytań.

Creator of Heaven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poprzedni sezon był moim pierwszym w lidze legend. Wbiłem solo G5.

Teraz kiedy pracuję i czasu na grę nie ma tyle co kiedyś, przez ponad tydzień miałem hardstucka w s2...

Aktualnie gold 5 jest, na platynę nie ma czasu.

Mój sposób na wygranie był dość prosty w teorii, ciężki do realizacji w praktyce.

gram ADC: Lucian, Cait, Draven. Ogarnięcie tych trzech postaci pozwala praktycznie solo ograć bota, jedyne o co się modlisz, to żeby w mid/late game enemy assasin Cie nie z oneshotował, chyba że raz na 20 gier trafisz kogoś kto potrafi cokolwiek na supporcie,

wiwpverco.png

*Honor Twoją Amunicją*

Wspólnie i W Porozumieniu

WiWP

Opublikowano

Pamiętam jak z tego wychodziłem to masterowałem jedną tylko postać, grałem kayle na jungli, supporcie, midzie, topie a nawet adc (i miażdżyłem majna adc plat2 w 10minucie miałem 10-0). Aktualnie kayle nie jest już tak silny jak kiedyś, co nie zmienia faktu że to ta sama postać z tymi samymi umiejętnościami i chyba do niej powrócę.

Tu są dwie skrajności: jedna za wysokie mmr i za niskie, jeśli mmr jest normalne to gry stają się bardziej wyrównane, jest walka o barona etc. Utrzymać wysokie mmr nie jest łatwo, tak samo łatwo nie jest wyjść z tzn. elohell mmr i dobić do normalnego (powinno być łatwiej a nie jest, tak jak Dakos pisał trzeba wyfarmić postać). Jednak bardzo dużo osób w niskich rangach trzyma farme jak diamond do 20 minuty dużo osób ma w okolicy 200cs, psuje się to w mid game gdzie jak pisał Dakos ludzie zaczynają się grupować w bezsensowny sposób i ich farma stoi na tym samym poziomie przez większość czasu.

Wystarczy pogooglować by zobaczyć że nawet diamond może mieć duże problemy w silver: https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/gameplay-balance/8V8UaFAH-diamond-adc-cant-carry-silver-wtf (dawniej ludzie w silver nie potrafili farmić, etc. po tylu latach poziom na niższych rangach jest znacznie wyższy, np. w chinach wymyślili duo kayle top + master yi jungle), pushowanie topa razem i zabijanie każdego kto stanie im na drodze ( jak widać zaczyna się wymyślanie taktyk na silvery/goldy bo normalne drużynowe granie nie wchodzi w grę, w 3/5 gier zawsze trafi się gość który wejdzie 1v5 w kluczowym momencie i przegra całą grę)

Tu apto dog  na smurfie pierwsze 45 gier 100% win rate Corki: https://youtu.be/IVyp7mDm5uo

Jak miałem elohell 3,4 rangi niżej to trafiłem na takich o to skrypterów w przeciwnej (jakiś tydzień temu - duo ezreal i xerath na dobrym prediction jest nie do powstrzymania) http://euw.op.gg/summoner/userName=diekelijntje http://euw.op.gg/summoner/userName=irlaaron Byłem na tilcie to ich zgłosiłem na stronie euw, po kilku dniach dostali perma bana, po zgłoszeniu na stronie pracownik riot mi odpowiedział nie chciał zdradzić szczegółów jak to robią, ale pewnie jakieś logi sprawdzają. Ludzie nie widzą kiedy ktoś używa skryptów, ja widzę, za to cała drużyna chciała mnie zreportować: "gdzie ty widzisz skrypty ? przegrałeś linie, nikt tam nie gra na skryptach !". Podejrzane już są konta sprzed kilku lat, pewnie scrackowane, do tego trudno zauważalne ruchy których żaden człowiek nie wykona, np. ktoś chce sie wrócić ale cofając zada jeszcze jeden atak cofa-wraca-cofa-wraca-atakuje-cofa. Albo atakowanie pomiędzy używaniem spelli u xeratha e-aa-q-aa-w...

Tu ładnie widać jak wyglądają gry w silver, jeśli przeciwnicy są zgrupowani i mają itemy to nic ich nie powstrzyma nawet jeśli są z silver. Pozwólcie botom zaawansowanym się zfedować do full buildu i zagrajcie np riven etc. wejdźcie 1v5 i tak to wygląda. Z resztą zobaczcie jak ludzie z tych dywizji atakują, kite na poziomie mistrzowskim jinx. W silver trafiam na ludzi którzy trzymają dużo lepiej farme niż te z poniższego filmu (nie wiem czy dobrze myślę, ale dawniej łatwiej można było skończyć gierkę solo, aktualnie trzeba bardziej liczyć na team przy pushowaniu, riot postanowił postawić nacisk na grę zespołową i oto mamy soloq):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...