Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Opinii] VPS pod Teamspeak3 do 20zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś dobrego VPS'a pod TS3 do 20zł. Czytałem już wiele opini na temat różnych film, ale są one tak różne, że nie mogę się zdecydować. na starcie ma stać tam serwer 32 slotowy, publiczny z multibotem (nie muzyczny). Prosiłbym o podawanie nazwy firmy z VPS + nazwe oferty i dlaczego. Z góry dzięki! Liczę na waszą pomoc z doborem :) P.S Ważne, żeby płatność za usługę mogła być przeprowadzona poprzez konto bankowe/internetowe, PayPal lub Blik.

Opublikowano
5 godzin temu, osobnik napisał:

hosteam.pl : vps eco Base za 19.90

https://hosteam.pl/pl/vps

19.90 + 23% VAT = 24,48 zł

Warto zapłacić tą cenę ponieważ dostaniesz ochronę Anty-DDoS oraz pewne parametry.Bota na tym zbytnio nie postawisz bo masz tylko 30% procesora do wykorzystania.

Opublikowano

Bot raczej nie będzie zużywał bardzo dużo zasobów, gdyż jest to tylko bot informacyjny, nie będzie puszczał muzyki itp. Czy 512mb ramu to nie za mało? Strasznie wysoka cena, tak mi się wydaję.

Opublikowano
2 godziny temu, BestPol24 napisał:

19.90 + 23% VAT = 24,48 zł

Warto zapłacić tą cenę ponieważ dostaniesz ochronę Anty-DDoS oraz pewne parametry.Bota na tym zbytnio nie postawisz bo masz tylko 30% procesora do wykorzystania.

Ja na tym stawiałem ts ponad 100 osób + mbot + strona XDDDDDDD

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

To chyba pójdę za waszym głosem i kupię hosteam, ale chciałbym jeszcze mieć drugiego VPS'a do nauki i testów w tworzeniu takich serwerów, eksperymentów itp. Co polecacie w cenie ok. 10zł. Nie muszą być jakieś mega zabezpieczenia.

Opublikowano
5 minut temu, Xapixowy napisał:

To chyba pójdę za waszym głosem i kupię hosteam, ale chciałbym jeszcze mieć drugiego VPS'a do nauki i testów w tworzeniu takich serwerów, eksperymentów itp. Co polecacie w cenie ok. 10zł. Nie muszą być jakieś mega zabezpieczenia.

arubacloud 4zł+vat

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

A tiktalik? Słyszałem, że ma bliżej serwery od Aruby. A coś taniego w Polsce/Niemczech/Francji?

Jestem już w trakcie opłaty za serwer na Arubie i wybrać DC1 (DC IT1) czy DC3 (DC CZ1)?

Opublikowano
1 godzinę temu, Xapixowy napisał:

A tiktalik? Słyszałem, że ma bliżej serwery od Aruby. A coś taniego w Polsce/Niemczech/Francji?

Jestem już w trakcie opłaty za serwer na Arubie i wybrać DC1 (DC IT1) czy DC3 (DC CZ1)?

Jak chcesz w miarę możliwości stać stabilnie to wybieraj najpopularniejsze hostingi z których korzystają serwery głosowe TeamSpeak. 

Moja propozycja to Hosteam. 

Opublikowano
Dnia 30.08.2017 o 17:43, ɴoɴαмe napisał:

Ja na tym stawiałem ts ponad 100 osób + mbot + strona XDDDDDDD

To chyba korzystałeś z 5 funkcji mbota.

Polecam jak ludzie wyżej, hosteam (base) - cena adekwatna do możliwości.

Opublikowano

No to ja polecę webh tam kvm Mini w cenie 19zł miesięcznie(jedyny minus trzeba zapłacić za kwartał z góry) 

Ale za taką samą cenę co hosteam masz 2gb ramu zamiast 512 mb, cały rdzeń procka dla ciebie, no i dysk ssd.

I co ważne przy KVM masz nowszą wirtualizacje która jest potrzebna do niektórych programów a na vps nadal dostępne są tylko porzednie jądra linuxa. 

https://webh.pl/serwery-vps-ssd dodatkowo kod PROMO808 daje 20% zniżki. 

Jak odezwiesz się na PW to jeszcze jakiś bonus ci rzucę.

Opublikowano
27 minut temu, carving85 napisał:

No to ja polecę webh tam kvm Mini w cenie 19zł miesięcznie(jedyny minus trzeba zapłacić za kwartał z góry) 

Ale za taką samą cenę co hosteam masz 2gb ramu zamiast 512 mb, cały rdzeń procka dla ciebie, no i dysk ssd.

I co ważne przy KVM masz nowszą wirtualizacje która jest potrzebna do niektórych programów a na vps nadal dostępne są tylko porzednie jądra linuxa. 

https://webh.pl/serwery-vps-ssd dodatkowo kod PROMO808 daje 20% zniżki. 

Jak odezwiesz się na PW to jeszcze jakiś bonus ci rzucę.

Dlaczego każdy patrzy na ilość ramu? Spójrz, że Hosteam ma:

Ochrona Anty DDoS
Ochrona, jaką zapewniamy:
ochrona przed atakami DDoS,
blokowanie atakow amplifikacyjnych (NTP/DNS/SSDP/itp)
limitowanie ruchu ICMP
limitowanie ruchu UDP
ochrona aplikacyjna Teamspeak 3 (chronione porty 9987-9988)
firewall ze sledzeniem stanu sesji dla TCP:
ochrona przed TCP ACK flood
ochrona synproxy dla TCP SYN

Tego na pewno tamten hosting nie oferuję, dlatego mają takie tanie VPS. 512 mb ramu mu wystarczy i nie potrzeba mu 2gb ramu na sam serwer TeamSpeak. Najważniejszą rzeczą jest ochrona twojego serwera a hosting Hosteam gwarantuje ją. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, szymonek8905 napisał:

ovh,minthost wszedzie tanio i dobrze :) + do minthost dostajesz dostep do html

Czy ty oferujesz że minthost jest dobry ? xDDDDDD 

Tak od siebie polecam hosteam, ovh-game ale nie ze strony ovh tylko od ludzi którzy mają dedykowaną maszynę i udostepniają vps'y najlepiej za granicą bo z 12 złoty kosztuje serwer który jest stabilny i utrzyma z 200 osób

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
Dnia 15.09.2017 o 18:37, strumyk123 napisał:

Polecam PolishHost Hosting tylko trzeba mieć lickę i bot za 30 zł miech z ts3 :) TS HOSTINGU IP: support.polishhost.pl 

Chyba support padł XDDD tak to jest jak się działa nie legalnie.

Polecam multigaming.pl lub hosteam.pl ;) Hostingi warte uwagi.

Opublikowano

Multigaming nie ma vps tylko voice vps, a to nie jest to samo,

z wartych uwagi to hosteam, net-speak, lvlup jeżeli chodzi o polskie firmy, ale w polskiej lokalizacji tylko hosteam i net-speak.

Opublikowano
8 godzin temu, osobnik napisał:

Multigaming nie ma vps tylko voice vps, a to nie jest to samo,

z wartych uwagi to hosteam, net-speak, lvlup jeżeli chodzi o polskie firmy, ale w polskiej lokalizacji tylko hosteam i net-speak.

Przestań polecać już net-speak w którego pakiety wchodzą znikąd i ciągle jakieś ataki. 

Multigaming tak VVPS ale on chce pod TS więc polecam multigaming, do 400/500 osób wyciągnie ;)

A pod bota to lvlup lub hosteam ;)

Opublikowano

Nie chce robić spiny w temacie ale nie możesz mi zakazać polecać coś co jest dobre, pisanie ze wchodzą pakiety to czyste kłamstwo tak jak ataki których nie widziałem już od bardzo dawna, więc grzecznie i kulturalnie mogę polecać coś co działa i coś co ma w ofercie usługę o której mowa w tym temacie.

Czemu net-speak i hosteam? bo moim skromnym zdaniem są najlepsze pod ts3 i mają VPS jak i KVM, a wskazany przez ciebie hoster ts3 (bo hosting to nie jest) nie ma usługi o której jest mowa.

Czytaj temat od początku a nie wciskaj się tylko po to żeby nabić posta.

Opublikowano
7 godzin temu, osobnik napisał:

Nie chce robić spiny w temacie ale nie możesz mi zakazać polecać coś co jest dobre, pisanie ze wchodzą pakiety to czyste kłamstwo tak jak ataki których nie widziałem już od bardzo dawna, więc grzecznie i kulturalnie mogę polecać coś co działa i coś co ma w ofercie usługę o której mowa w tym temacie.

Czemu net-speak i hosteam? bo moim skromnym zdaniem są najlepsze pod ts3 i mają VPS jak i KVM, a wskazany przez ciebie hoster ts3 (bo hosting to nie jest) nie ma usługi o której jest mowa.

Czytaj temat od początku a nie wciskaj się tylko po to żeby nabić posta.

Nie musisz bronić swojego żałosnego Hostingu ;) I te śmieszne rabaciki na Fanpage haha :D

Wracając do tematu dodam również że polecam ci OVH również mają dobre oferty.

Opublikowano

Nie wiem czy to jedna osoba pisze czy kilka ma urojenia, co ja mam do net-speak? tyle chyba co ty do multigaming.

I czy nie uważasz że kopanie starych tematów jest trochę nie na miejscu? Czy myślisz że on czekał przez 20 dni na twoją informację?

Jakbyś uważnie przeczytał od początku to na start zaproponowałem mu hosteam więc jak masz coś do mnie pisz pw bo twoje własne spostrzeżenia raz są nie na miejscu a dwa są objawem debilizmu.

Temat moderator powinien zamknąć zanim następny kopacz wykopie go tylko po to żeby pisać o własnych urojeniach.

Opublikowano
1 godzinę temu, MagicalFire napisał:

na poczatek polecam arubacloud 

Aruba pod serwer TS3 ^.*  Śmiechłem.

Opublikowano

Generalnie to moderacja tego działu chyba uciekła na Bahamy, bo już w 10 poście autor napisał że temat można zamknąć, ale dyskusja wciąż trwa.

Co do dyskusji multigaming czy net-speak jeden chuj bo oba to resellerzy hosteamu.

Multigamingu nie opłaca się brać bo tam tylko voice VPS po co masz płacić 20 złotych za 32 sloty i nawet nie możesz sie pobawić w linuxie.
net-speak vps się nie opłaca w sumie, bo płacisz 33 złote w  najtańszej opcji i co z tego masz? Niby masz dodatkową filtrację która jest w sumie zbędna bo hosteam ma domyślnie ochronę 11/10.

Jedyny słuszny wybór w tym przypadku to jest taki jaki wybrał tzn. Hosteam + arubka za 4 złote.

Co do ploteczek że wchodzą pakiety i ataki w net-speak'a to chyba tylko wtedy jak masz najtańszy pakiecik, dużo ludzi i apache zainstalowanego.

Buziaczki :*

fPdC8vF.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...