Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot real tibia

Pixat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak pokrótce sprawa ma się tak:

Xenobot - wzmocnił swoje zabezpieczenia na tyle, że 95% które crackowało go wcześniej teraz odpuści po 1h. Nie wspiera on Tibia 11+ więc niedługo będzie tylko pod otsy. Pierwszy lepszy update i dostajesz crashe na outdated 10.00 kliencie.

Windbot - gość ma głowę to też wind jest już pod tibię 11.43, że nikt nie opublikował cracka to tylko świadczy o poziomie zabezpieczeń. Fakt jest taki, że nie działa on na serwerach z Battle Eye. Co może się zmienić ale tak czy siak musisz kupić licencje.

Pozostałe - Poziom zaawansowania struktur jest na tyle wysoki, że zrobienie czegoś co będzie miało Cavebota, Proxy server, healing itp. wymaga chłamu czasu oraz nie byle jakiej wiedzy z Reverse engineering. Proste boty oparte na symulacji myszki i klawiatury można chyba sobie darować bo znalazłem co najmniej 4 funkcje w rejestrze odpowiedzialne za przesyłanie na serwer informacji o tym iż gracz wykonuje akcję gdy jego okno jest zminimalizowane. (Tak działa po części battle Eye). Można dodać też, że wszystkie lepsze boty zostały zrobione na przestrzeni 10 ostatnich lat a ludzie bardzo rzadko dochodzi jak coś działa zupełnie sami. Tibia API i te sprawy to właśnie fundamenty Xeno i Wind bota a do jej stworzenia przyczyniło się masę osób, ale to było za czasów jak grało w Tibie z 3 razy więcej graczy. Jeżeli ktoś chcę zacząć zabawę z robieniem bota pod real to podam jak wygląda adres do wartości życia znalezionym przeze mnie w memory. (Oczywiście musicie jeszcze zablokować usługę BEservice.exe bo inaczej uniemożliwi ona podpięcie debugera)

Tibia v11.42 protocol:

Local $addrSelfStart = 0x84E4F4
; ==> base pointers: 0x4 -> 0x24 -> 0x0 -> 0x2C -> 0x4 -> 0x14C -> 0x2C ->
; ==> selfHealth offset: 0x24
; ==> selfHealthMax offset: 0x28
; ==> selfMana offset: 0x2C
; ==> selfManaMax offset: 0x30

Rifbot Tibia 7.4, MvBot Medivia v2, HxBot Tibia 10.00 Przetestuj sam https://github.com/Ascer1/LachyZone

Opublikowano
6 godzin temu, ascer napisał:

Tak pokrótce sprawa ma się tak:

Xenobot - wzmocnił swoje zabezpieczenia na tyle, że 95% które crackowało go wcześniej teraz odpuści po 1h. Nie wspiera on Tibia 11+ więc niedługo będzie tylko pod otsy. Pierwszy lepszy update i dostajesz crashe na outdated 10.00 kliencie.

Windbot - gość ma głowę to też wind jest już pod tibię 11.43, że nikt nie opublikował cracka to tylko świadczy o poziomie zabezpieczeń. Fakt jest taki, że nie działa on na serwerach z Battle Eye. Co może się zmienić ale tak czy siak musisz kupić licencje.

Pozostałe - Poziom zaawansowania struktur jest na tyle wysoki, że zrobienie czegoś co będzie miało Cavebota, Proxy server, healing itp. wymaga chłamu czasu oraz nie byle jakiej wiedzy z Reverse engineering. Proste boty oparte na symulacji myszki i klawiatury można chyba sobie darować bo znalazłem co najmniej 4 funkcje w rejestrze odpowiedzialne za przesyłanie na serwer informacji o tym iż gracz wykonuje akcję gdy jego okno jest zminimalizowane. (Tak działa po części battle Eye). Można dodać też, że wszystkie lepsze boty zostały zrobione na przestrzeni 10 ostatnich lat a ludzie bardzo rzadko dochodzi jak coś działa zupełnie sami. Tibia API i te sprawy to właśnie fundamenty Xeno i Wind bota a do jej stworzenia przyczyniło się masę osób, ale to było za czasów jak grało w Tibie z 3 razy więcej graczy. Jeżeli ktoś chcę zacząć zabawę z robieniem bota pod real to podam jak wygląda adres do wartości życia znalezionym przeze mnie w memory. (Oczywiście musicie jeszcze zablokować usługę BEservice.exe bo inaczej uniemożliwi ona podpięcie debugera)

Tibia v11.42 protocol:

Local $addrSelfStart = 0x84E4F4
; ==> base pointers: 0x4 -> 0x24 -> 0x0 -> 0x2C -> 0x4 -> 0x14C -> 0x2C ->
; ==> selfHealth offset: 0x24
; ==> selfHealthMax offset: 0x28
; ==> selfMana offset: 0x2C
; ==> selfManaMax offset: 0x30

Cenne informacje. Jeżeli znalazłeś(Ciekawi mnie jakiego programu używasz :>) jakieś powiązania BE z minimalizacją okna, to nie ma też co siać paniki, jeżeli chodzi o auto hotkey, bo przecież programu używać będziemy przy zmaksymalizowanym oknie.

image.png

Opublikowano

Jako debuggera używam CheatEngine, jest moim zdaniem najlepszy z tych darmowych ale to moje zdanie wynikające z faktu, że się już do niego przyzwyczaiłem. Maksymalizacja okna to raczej nie wchodzi w grę bo zakłóca normalną pracę na komputerze a nikt tego przecież nie lubi. Moim zdaniem lepiej jest podszkolić się z Assemblera i zamiast wysyłać komendy do klienta gry zacząć wysyłać pakiety bezpośrednio na serwer omijając po drodze wszystkie funkcję Battle Eye. Wnioskuje, że masz raczej znikome pojęcie o czym mówię jak pewnie 99% Tibia forumowiczów. No cóż nawet ślepiec dostrzeże, że w dzisiejszych czasach najlepiej sprzedaje się głupota i cwaniactwo a jak przyjdzie co coś zrobić to każdy tylko szuka cracka ;(

Rifbot Tibia 7.4, MvBot Medivia v2, HxBot Tibia 10.00 Przetestuj sam https://github.com/Ascer1/LachyZone

Opublikowano

Wysyłać pakiety na serwer chyba megazordem. Twój sposób to wykryje nie BattleEye, a Avira, zainstalowana na szwabskich serwerach. Takie sfrustrowane typki jak ty dochodzą po oglądnięciu 10 tutoriali z thepiratebaya do szczytu swoich możliwości i wysyłają pakiety notorycznie a potem na tym nazi Tibia.com piszą, że ddos był. Tak serio, weź wyczilluj typie, Jedi to widać nie jesteś. Swoim łopatologicznym sposobem myślenia, myślę, że wystarczy oszukać swój komputerek tym, że okno jest zmaksymalizowane, nie mam pojęcia jak za pomocą cheatEngine rozbroiłeś BattleEye, może pomyliło Ci się z Ollydbg z jakimś fantomem, nie no żyj w swoich mądrościach dalej, ale nie obrażaj mnie. Proszę, przepraszam, dziękuję, pozdrawiam itd itp.

image.png

Opublikowano
7 godzin temu, stojakes napisał:

Wysyłać pakiety na serwer chyba megazordem. Twój sposób to wykryje nie BattleEye, a Avira, zainstalowana na szwabskich serwerach. Takie sfrustrowane typki jak ty dochodzą po oglądnięciu 10 tutoriali z thepiratebaya do szczytu swoich możliwości i wysyłają pakiety notorycznie a potem na tym nazi Tibia.com piszą, że ddos był. Tak serio, weź wyczilluj typie, Jedi to widać nie jesteś. Swoim łopatologicznym sposobem myślenia, myślę, że wystarczy oszukać swój komputerek tym, że okno jest zmaksymalizowane, nie mam pojęcia jak za pomocą cheatEngine rozbroiłeś BattleEye, może pomyliło Ci się z Ollydbg z jakimś fantomem, nie no żyj w swoich mądrościach dalej, ale nie obrażaj mnie. Proszę, przepraszam, dziękuję, pozdrawiam itd itp.

Hhah dobry z Ciebie typ ;D Widać, że nie masz pojęcia o czym napisałem. Wysłać pakiety w Tibi można na kilka sposobów. np przez wywołanie funkcji w rejestrze:

U5udGHE.png

mov ecx, 00000096 -> start pakietu selfSay

call Tibia.exe+1B5C10 -> kodowanie przez XTEA key

mov ecx, esi -> rodzaj wypowiadania teksu 0=say, 1=wipher, 2=yell

call ...

mov ecx, ebx -> pointer do zapisanej wiadomości do wypowiedzenia

call ... 

mov cl, 01 -> daj znać funkcji w rejestrze że należy wysłać utworzony pakiet

call ...

Teraz tylko alloacte memory, memory write i create thread dla funkcji. Efekt? Wypowiadamy text w grze.

Wywołując bezpośrednio tą funkcję omija się wszystkie checki Battle Eye zapisane w pamięci klienta wcześniej.

Także zastanów się zanim coś napiszesz bo twoja wiedza może się okazać tylko jej teorią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...