Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Było Minęło

bamboleo1974

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie ma znaczenia czy serwer jest obładowany nowościami czy oldschool'owy, ludzie i tak będą narzekać. Metin umarł i już raczej nie odżyje. ^^ 

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
18 godzin temu, VioletMiszcz napisał:

To nie ma znaczenia czy serwer jest obładowany nowościami czy oldschool'owy, ludzie i tak będą narzekać. Metin umarł i już raczej nie odżyje. ^^ 

Dokładnie umarł i nie odżyje 

23231612_352801755168942_4467446447534179155_n.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, bamboleo1974 napisał:

Dokładnie umarł i nie odżyje 

Jeszcze przy tylu graczach jest można uznać "roślinką podpiętą pod aparature"

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

Nowych graczy nie da się spotkać, bo wolą innego typu gry, a nie widzą co to metin. Grają w niego tylko starzy wyjadacze. 

Opublikowano

Metin to dla mnie najlepsza gra MMO i mam nadzieję że jeszcze z niejednego gimbusa zrobi noł lajfa i pokaże jaka jest zajebista ;D

Opublikowano
2 godziny temu, Jacob S napisał:

Nowych graczy nie da się spotkać, bo wolą innego typu gry, a nie widzą co to metin. Grają w niego tylko starzy wyjadacze. 

Dokładnie grają ci sami co zaczęli kilka temu i grają do dziś ale mało już jest tych graczy i dlatego metin padł 

1 godzinę temu, N'Skillz napisał:

Metin to dla mnie najlepsza gra MMO i mam nadzieję że jeszcze z niejednego gimbusa zrobi noł lajfa i pokaże jaka jest zajebista ;D

Wątpię kolego już się przejadła ta gra 

23231612_352801755168942_4467446447534179155_n.jpg

Opublikowano

Polska wersja gry została wydana 17 lipca 2007 i od tamtego czasu zauważyłem co się przez kolejne lata zmieniało w tej grze.
Mam na myśli graczy, których duża część w dalszym ciągu "tłucze w metka" i gdy zaczynali w 2007 roku mając wtedy 12-14 lat, teraz mają ponad 20.
To właśnie oni teraz już dorośli i pracujący, zarabiający już własne pieniądze, ze zrytymi mózgami z powodu zbyt długiej gry w metka niszczą priv serwery.
Spytacie - w jaki sposób? - aby to sprawdzić musimy się zapytać jaki przedział wiekowy najchetniej obecnie gra w różne gry.Myślę że przeważający przedział wiekowy nie zmienił sie za bardzo od 2007 roku i wynosi 12-14 lat.
Jak to sie przekłada do obecnych priv -serwerów ?.Najwiecej chętnych graczy jest ze słabą możliwością zasilania item shopów bo i skąd oni maja brać kasę mając 12-14 lat?.
Za to starzy gracze-wyjadacze już sobie spokojnie zarabiają i ich stać na full is na starcie.Widać to niemal że na każdym serwerze na czacie głownym w postaci zaproszeń do gildii (gildia ta i ta zaprasza graczy +17 lat z ts.
Na team speaku też jak się wejdzie to słychać prawie samych przerośnietych.Tak oto właśnie wygląda gra na serwerach że +17 lat w wiekszości od początku dominują na startujących serwerach powodując ich szybki upadek.
Jak niby taki 12 latek ma dać sobie radę mając słabe możliwości zasilenia is bez gildii bez ts ?... Oni po prostu opuszczą serwer szukając innego lub innej gry.Na serwerze po 1 miesiącu zostaje garstka starych wapniaków z full wypas eq, a właściciel serwera widząc że nikt już nic nie wpłaca do is po prostu zamyka imprezę aby po 1 -2 miesiacach coś tam pozmieniać i otworzyć nowy.
Kończąc ten temat myślę że trzeba zadac pytanie - dla jakiego przedziału wiekowego są obecnie robione serwery metin2.Czy dla starych wapniaków z grubymi portfelami, czy dla 12 latków z telefonami zasilanymi sms przez ich rodziców? .
Moim zdaniem metin2 to łatwa gra przeznaczona dla wieku 12-16 lat max i graczy +17 powinno sie od razu banować (za cofniecie w rozwoju do szkoły ich posłać ;) ) i niech oni szukają adekwatnych do swego wieku gier.
BYć może wtedy te serwerki dłużej by chodziły.

Opublikowano
2 godziny temu, metinplayer napisał:

Polska wersja gry została wydana 17 lipca 2007 i od tamtego czasu zauważyłem co się przez kolejne lata zmieniało w tej grze.
Mam na myśli graczy, których duża część w dalszym ciągu "tłucze w metka" i gdy zaczynali w 2007 roku mając wtedy 12-14 lat, teraz mają ponad 20.
To właśnie oni teraz już dorośli i pracujący, zarabiający już własne pieniądze, ze zrytymi mózgami z powodu zbyt długiej gry w metka niszczą priv serwery.
Spytacie - w jaki sposób? - aby to sprawdzić musimy się zapytać jaki przedział wiekowy najchetniej obecnie gra w różne gry.Myślę że przeważający przedział wiekowy nie zmienił sie za bardzo od 2007 roku i wynosi 12-14 lat.
Jak to sie przekłada do obecnych priv -serwerów ?.Najwiecej chętnych graczy jest ze słabą możliwością zasilania item shopów bo i skąd oni maja brać kasę mając 12-14 lat?.
Za to starzy gracze-wyjadacze już sobie spokojnie zarabiają i ich stać na full is na starcie.Widać to niemal że na każdym serwerze na czacie głownym w postaci zaproszeń do gildii (gildia ta i ta zaprasza graczy +17 lat z ts.
Na team speaku też jak się wejdzie to słychać prawie samych przerośnietych.Tak oto właśnie wygląda gra na serwerach że +17 lat w wiekszości od początku dominują na startujących serwerach powodując ich szybki upadek.
Jak niby taki 12 latek ma dać sobie radę mając słabe możliwości zasilenia is bez gildii bez ts ?... Oni po prostu opuszczą serwer szukając innego lub innej gry.Na serwerze po 1 miesiącu zostaje garstka starych wapniaków z full wypas eq, a właściciel serwera widząc że nikt już nic nie wpłaca do is po prostu zamyka imprezę aby po 1 -2 miesiacach coś tam pozmieniać i otworzyć nowy.
Kończąc ten temat myślę że trzeba zadac pytanie - dla jakiego przedziału wiekowego są obecnie robione serwery metin2.Czy dla starych wapniaków z grubymi portfelami, czy dla 12 latków z telefonami zasilanymi sms przez ich rodziców? .
Moim zdaniem metin2 to łatwa gra przeznaczona dla wieku 12-16 lat max i graczy +17 powinno sie od razu banować (za cofniecie w rozwoju do szkoły ich posłać ;) ) i niech oni szukają adekwatnych do swego wieku gier.

Główny problem jest taki, że albo is jest stosunkowo drogi i kupują go tylko Ci, którzy mają własne pieniądze, przez co potem liczba graczy spada z 1k do około 200, albo is jest tani, nawet 12 latek smsem sobie da rade go kupić, a za takie pieniądze serwer ledwo się utrzymuje i zwyczajnie nikt na nim nie zarabia - nikomu nie chce się go trzymać, skoro nie ma z tego żadnej korzyści.

żenada1 — kopia.png

Opublikowano
12 minut temu, SiureK™ napisał:

Główny problem jest taki, że albo is jest stosunkowo drogi i kupują go tylko Ci, którzy mają własne pieniądze, przez co potem liczba graczy spada z 1k do około 200, albo is jest tani, nawet 12 latek smsem sobie da rade go kupić, a za takie pieniądze serwer ledwo się utrzymuje i zwyczajnie nikt na nim nie zarabia - nikomu nie chce się go trzymać, skoro nie ma z tego żadnej korzyści.

Moim zdaniem się mylisz, bo było kilka serwerów, gdzie praktycznie nie musiałeś wydawać $ na isa, bo wystarczyło bić metki/łowić i dlaczego serwery upadły? (bo tak już teraz jest upadek i tyle) 

Problemem nie jest is.. nieważne jaki serwer teraz zrobisz i tak padnie po 1/3 msc.. W polszy tylko 2 ekipy mają serwer`y które będą stały długo (zrobią nowy i to samo) + będzie na nich dobra ilość graczy online.

top; tak zgadzam się było minęło dla nowych serwerów (nie licząc tych od 2 ekip :16_relieved: )

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie ważne ile na serwer trzeba wydać bo wszystko to kwestia czasu a is tylko przyspiesza rozgrywkę.

Bardziej chodzi tu już o klimat którzy tworzą starzy gracze, nawet jak ktoś spyta na wołaju skąd dropi coś to od 6/10 osób nie dostanie nawet odpowiedzi, od 2/10 usłyszy że isamu rucha mu matke a te drugie 2/10 normalnie odpisze. Metin upada poprzez brak nowych graczy, popatrzcie ile nam zajęło ogarnianie tej gry do tego stopnia a co teraz ma powiedzieć nowy gracz nie zależnie od wieku logując się teraz po raz pierwszy.

Starzy wyjadacze przestają grać przez administracje, nie jest problemem wydać 100 czy 200 na isa ale problemem jest to że jak kupujesz coś to chcesz się tym nacieszyć.

Jak bym pokazał wyciąg z paypala z ostatniego roku jak grałem w metka to bym kupił za to dobry samochód, gdybym kupił samochód to wciąż bym go miał a żaden z tych serwerów już nawet nie stoi.

Na tym teraz polega problem metina :v

Zajebisty.

Opublikowano
6 godzin temu, metinplayer napisał:

X D

problem jest taki, że w metinie praktycznie nie ma nowych graczy, do tego większość serwerów to reworki wałkowane 5 razy dla hajsu, dlatego kolejni odchodzą od tej gry

teraz taki 12-latek prędzej pogra w lola, czy gta 5, zamiast w jakiegoś metina

a do gildii zapraszają od 16/17 lat praktycznie od zawsze, więc nie wiem co to za argumenty, wątpię też, że 12-latkowie dobijali na starym globalu 90+, jakbyś zbanował (xd) wszystkich 17+ to w tej grze zostało by może 10-20% graczy

jakoś vesteris trzyma się już 2 lata, gdzie przez większość tego okresu dominowała/dominuje 1 gildia składająca się z osób raczej dorosłych, także no

tenor.gif

Opublikowano

Ja jak wchodzę na jakiś nowy serwer to nawet nie wiem o co chodzi co z czego leci tyle ulepszaczy setów dungeonów itd. I zazwyczaj po dobicjiu dajmy na to 120lvla z 250 poprostu idę bo nie chce mi sie robić tego samego dunga x11233424 żeby zrobić cos eq

asd

Opublikowano

To ja jestem ewenementem - lat 14, gram on zerówki także ponad 7 lat.

Gram w środowisku osób dorosłych które faktycznie inwestują w IS, jednak ja grając z nimi radze sobie mimo wszystko. Na starcie faktycznie może być mi trudniej lecz im dalej zajdzie tym bardziej różnica się wyrównuje.

IS przyśpiesza grę, nie stawia nie możliwej do przekroczenia granicy między graczami płacącymi i nie płacącymi.

Powód upadku jest prosty - Metin2 jest już stary. Grafika słaba, game-play robiony coraz częściej easy przez co nie sprawia oporu i frajdy z wbitego levela. Ogólnie archaiczne systemy.

Jednak Global trzyma się bardzo dobrze a ostatnio nawet zapowiedziano nowe aktualizacje. Osobiście kibicuje GF bo widać, że starają się naprawić popełnione błędy w sprawie Metin2. Widać, że starają się nawet zamykać privy.

Privy upadną. Global wytrzyma. Możliwy Metin3.

Opublikowano

Powiem tak na pl wbilem 99 wtedy tyle bylo max na is nie wydalem ani 1zl dodam ze gralem mentalem skile P bez silnego co zostalo na G eq sie dorabialem selajac ulepy i ulepszaniem na dt co zajmowalo sporo czasu no ale teraz wbicie max lvl i dorobienie sie na pl jesli ktos ma hajs to jest kwestia paru tygodni wiec stary metin nigdy sie nie wróci

Opublikowano

metina zjebali jutuberzy i pewne rzeczy już nie wrócą, bo ludzie są przyzwyczajeni do takiego pierdolniętego playstyle'u jaki oni promowali. Mogę pompować mnóstwo kasy w IS i co z tego, skoro znajdzie się jakiś lets plejer, który powie na filmiku - SŁUCHAJCIE JA DOSTAJE WSZYSTKO ALE TO DLA WASZEGO DOBRA BO WAM SZYBCIEJ COŚ POKAŻE xD generalnie zabicie rywalizacji, no i ludzie chodzą zazwyczaj za jutuberem, to gdy przestaną dochodzić przelewy i seria się urywa, to i ludzie znikają razem z nim. 

lownfast

Opublikowano

To i ja rzucę swoje parę groszy. Metin to teraz tylko i wyłącznie pogoń, serwery są tworzone przez osoby, które nie mają bladego pojęcia o systemie, na którym "pracują" nie mają pojęcia o niczym, jak napisać cokolwiek, jak coś naprawić jak padnie etc. Ludzie robiący metina ("młodej daty") mają maksymalnie 14 lat i nie to, że cokolwiek ogarniają, chodzą po zagranicznych forach, translate.google.pl i jechane, youtube i jechane, dodają wszystko co znajdą, wchodzi sklejka, mimo tego że binka wysyła 10 tysięcy nieznanych pakietów to i tak udostępniają ten serwer publicznie, padnie coś to nie wiedzą o co chodzi, takie serwerry działają maksymalnie 7 dni ponieważ co chwile padają, a spowodowane jest to sklejką z różnych for. Gdy zaczynałem Metina było to 2009 rok nie liczyło się to co jest na serwerze tylko jak się gra, ludzie kierowali sie tym jak wygląda sposób rozgrywki, jak się expi, zdobywa przedmioty, nie patrzyli ile jest nowości tak jak teraz, nie zwracają wgl. uwagi na to jak wygląda serwer od strony technicznej, jak wygląda serwer od strony expienia itd, patrzą wyłącznie na nowości, jak jest tego napierdolone to wejdą na serwer. Pisałem do wielu osób już "starej daty" metina, którzy zaczynali tak jak ja, praktycznie już nikt nie robi tego syfu bo im się nie chce użerać z 12 latkami, którzy płaczą, że na serwerze nie ma nowości. Teraz to wygląda tak "KTÓRY SERWER SKLEJONY Z PORADNIKÓW UTRZYMA SIĘ DŁUŻEJ" Z metinem oficjalnie skończyłem około miesiąc temu, syf, syf i jeszcze raz syf.

Opublikowano
6 godzin temu, OficerPL napisał:

jak sobie wyobrażasz Metin3? na Cry engine? mental duchowym las będzie wycinał? 

Raczej Cry Engine imo nie nadaje się do mmo. Lepiej Unity albo UE3/4. W ogóle był metin na unity ale się nie przyjął za bardzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...