Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vesteris czy PL

B4kar159

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym po dłuższej przerwie coś pograć w metina, mam na vesterisie 80lv body z aura P + buff 75 buffki na P a na PLu na tasmianii likana 44 lv ze średnim eq. Mógłbym wydać do 100 zł na IS/yang. na PLu mógłbym kupić właśnie yangi + troche SM i grać ale ciągnie mnie też do vesterisa tylko na początku trudno zacząć grać. Co o tym myślicie, gdzie lepiej opłaca się grać? do PLa też mnie ciągnie tylko wiadomo ciężej....

Opublikowano

Na Twoim miejscu spróbowałabym zacząć grać na PL'u. Masz pewność, że nie padnie, w dodatku po ostatnich aktualizacjach gra jest przyjemniejsza i nie da się narzekać na brak ludzi. Co do vesterisa - mam wrażenie, że gra już tam trochę mniej ludzi i nie jestem przekonana, czy warto.

Opublikowano

Na twoim miejscu zaczął bym grać na PL'u. Gameforge powoli ma zamiar przywrócić świetność metina swoimi aktualizacjami. Myślę, że coraz więcej ludzi zacznie w niego grać ;)

NU94p9A.gif

Opublikowano

osobiście polecałbym zacząć na PL-u. gra się przyjemnie dzięki potkom na expa, jest na czym zarobić (odłamki to raj na ziemi, nie masz ochoty na dropienie na metkach to go expić i masz przy okazji hajs z tego :)), ludzi też trochę jest (jak zwykle w Jinno (przynajmnie na negrosie)najwięcej ale w innych królestwach tragedii dużej nie ma) a dodatkowo event za eventem. 

nie musisz nawet pakować w isa i yangi, jeśli masz chęci podropić to zarobisz no problem. 

fb.com/myrodj

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, tylko tak się zastanawiam czy ciulać tym likanem co mam 44 lv czy mentalem grać. Wtedy miałbym od 1 lv nowe skrzynki ucznia ale nie wiem jak jest na wyższym lv 75+ czy mental sprawuje się okey czy likan wtedy jest o wiele lepszy? Od zawsze mental był moją ulubioną postacią ale likan też ciągnie bo nowa postać w metinie :)

Opublikowano

Tak naprawdę powinieneś wybrać postać, która bardziej Cię interesuje - wtedy gra jest przyjemna. Likan jest fajną i dobrą opcją - czy to do dropu, czy do pvp. Mental też nie będzie złym wyborem, tylko drop będzie wolniejszy.

Opublikowano

metin2pl juz sie wypalil

to co wrzucaja niby do nowosci to juz jest na privach, ktore padaja po roku czasu lub tworza sie iles tam klony, jak balmory i lanerisy, lub ewentualnie zmieniaja nazwe serwera

na plu tym nowym smigasz jakis czas na hacka pozniej cie łapia

na Veseterisie jest dziwna administracja, bana mozesz dostac za :"cichy chod po chodniku"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...