Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samia - jakieś opinie?

Hayasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy mógłbym się dowiedzieć od was czegoś o tym serwerze?

Na ich stronie głównej z wpisu dodanego w kwietniu serwer wyglądał obiecująco jeśli chodzi o ilość ludzi grających tam..

Ile tam jest aktualnie online i jak wypada administracja tego serwera? I dlaczego nie ma prezki na MPC? Wydaje mi się, że kiedyś była.

Opublikowano

Na Samii gra naprawdę dużo ludzi i w to nie ma co wątpić - planują z resztą przystosować serwer pod graczy zagranicznych (albo już to robią, nie jestem pewna) dodając inną wersję językową clienta, więc może nawet liczba graczy podskoczy. Nie powiem Ci ile dokładnie gra tam osób, ale jestem pewna, że to jeden z najbardziej zaludnionych serwerów. Administracja jest w porządku, raczej są tam same ogarnięte osoby - spora część (o ile nie wszyscy) jest z invorii. Prezentacji nie ma i nie będzie - tak pisał kiedyś Hooltras, ale jakoś niespecjalnie zainteresowałam się, jakie są powody.

Ogólnie serwer mogę Ci polecić, ale jest tam naprawdę sporo do roboty i wymaksowanie postaci zajmie dosyć dużo czasu - no chyba, że zainwestujesz na początku gry.

Opublikowano

Jeżeli chcesz naprawdę poświęcić czas na gre TYLKO na tym serwerze i TYLKO na nim grać a nie w inne gry to polecam ci. Serwer jest tak zajebiście dobrze w chuj rozbudowany, że ja pierdole. Serwer jest na dluuugie miesiące, a z racji tego że wiedzą że bez ciągłych updateow się nie obejdzie to co chwile znowu trzeba coś robic. Ja osobiście nie gram bo trochę za dużo jak dla mnie + gram w inne gry, a tutaj trzeba nieźle kampic na respach i to praktycznie na każdej mapie, wiec naprawdę trzeba mieć sporo czasu + chęć czasami na nocki, można też śnialo powiedzieć że tylko samia i vesteris się trzymają, nigdzie indziej nie opłaca się grać, także jeżeli boisz się wydać troche na isa to tutaj bez obaw, serwer jest stabilny, a jego twórcy cały czas prężnie działają nad serwerem.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam - po dodaniu nowego królestwa dla zagraniczniaków zrobił się bajzel na serwie. Założyć konta w ich królestwie nie można bo ban stały, bić ich nie można bo - uprzywilejowani, w kopalni nie można używać peta, ani konia czy wierzchowca, a zagraniczniaki mogą. Nie wiem jak to jest w praktyce, ale na SB forum pisali, że za bicie zagraniczniaka - ban na 3 dni, oni nas mogą bić, my ich nie.

Serwer był fajny póki nie dodali zagraniczniaków. 

Screenshot_18.jpg

Opublikowano

Ja polecam z w/w powodów, bo Samia to najlepszy serwer easy/medium na chwilę obecną i tak będzie jeszcze długo - teraz tylko momentami idzie się wkurwić przez turasów jak @Nicollpisze. Co do kopalni to raczej błąd (ostatnio btw brudasy latały na poli po kopalni i zabijali wszystkich), bo zabieg bezsensowny - ale faktycznie są uprzywilejowani pod różnymi względami, jak prywatne królestwo, pet na start którego można levelować etc. 

Cytat

bić ich nie można bo - uprzywilejowani

W takim razie wszyscy to mają w chuju :P, ostatnio widziałem nawet jak ludzie z Delty chodzili po respach i bili turasów. Ale jeśli jest jak mówisz i faktycznie można bana dostać ZA BICIE GRACZA Z INNEGO KRÓLESTWA, no to coś tu jest kurwa nie halo - no chyba że mówimy o sytuacji 200lvl notorycznie nęka 90lvl, ale ban na 3 dni to za duża kara za takie coś. Tym bardziej, ze te brudne kurwy biją mojego dropka notorycznie w pare osob i to też pochodzi pod nękanie, bo nawet nie idzie ch zmienić, a jak relogam na drugą postać i się rewanzuję to sie dowiaduje, ze moja matka i siostra sa jebani w dupe. Jesli my mamy dostawac bana, to oni w takich sytuacjach tez.

sygna.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ten serwer to nie taki zwykły Metin2, do którego przywykła większość z długotrwałych graczy.

Moim zdaniem za bardzo rozbudowany, ale jeśli już ogarniesz to gra sprawia przyjemność.

Opublikowano

Jakoś na tygodniu posiedziałem sobie na ich czacie i ręce mi opadły gdy zobaczyłem jak pewna grupa z kolorami i bez traktuje graczy którzy mają problem z klientem lub patcherem.

Hooltras tego nie widzi czy udaje?

Druga sprawa to ten post:

Chcieli mnie za to zbanować na forum Invorii Rework, że rozsiewam nieprawdę a tu się okazuje, że Array jest technikiem na Samii od początku.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...