Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, jako że jestem w sumie takim pół amatorem w tych sprawiach, chciałbym was zapytać/otworzyć dyskusje na temat jak i gdzie zarabiacie.

Chce uniknąć wpisów typu "jak chcesz pieniądze to idź do zwykłej pracy i zarób" otóż... pracuje ;) ale chciałbym dorobić.

A więc, piszcie, gdzie sami zarabiacie, a może jakieś ciekawe forum od tego ale to na pw ;p

Naprawde, pomysły z wpłatą własną i bez, piiiiiiiszcie ;)

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem PRACUJE W ZWYKŁEJ PRACY... więc skoro pracuje od 8 do 18 to o której mam te ulotki roznosić??

Opublikowano
24 minuty temu, ksitka napisał:

Czytaj ze zrozumieniem PRACUJE W ZWYKŁEJ PRACY... więc skoro pracuje od 8 do 18 to o której mam te ulotki roznosić??

Skad miałem wiedzieć, że pracujesz 10 godzin skoro nic nie napisales? Sam jesteś sobie winien więc nie wyskakuj z ryjem.

Coś w internecie może... Kopanie kryptowalut, smsy premium, ankiety, giełdy

Opublikowano

Okej, niech będzie.

Napisałeś kopanie kryptowalut, pierwsza moja myśl "aha to widać jak się znasz" no ale cóż, powiedzmy że nie bd oceniać.

Otóż moim zadniem opłacać się nie opłaca, przynajmniej btc. Inne waluty też tak sb.

Mam geforca 750 i i5 8gb ramu wiec tak sb.

Smsy, premium trzeba jakoś reklamować, a i chyba już niewiele osób się na to łapie?

Ankiety robiłem, po miesiącu zarobiłem ze 2 centy.

Giełdy, zastanawiałem się nad inwestycją w kryptowalute, ale giełda to giełda, w jednej chwili cośna co wydałeś 1k zł może zmienić swoją wartośc w 300zł wiec no to jest ryzyko a pozatym trzeba mieć wkład własny.

Nie mniej dziękuje za Twoją dowpoiedź ;)

Opublikowano
23 minuty temu, ksitka napisał:

Ankiety robiłem, po miesiącu zarobiłem ze 2 centy.

2 centy z ankiet? Jak za jedną się dostaje kilka złotych.

21 minut temu, ksitka napisał:

Smsy, premium trzeba jakoś reklamować, a i chyba już niewiele osób się na to łapie?

Wystarczająco dużo, by można było na tym zarobić. Oczywiście musisz mieć pomysł na to, co promować i gdzie.

23 minuty temu, ksitka napisał:

Giełdy, zastanawiałem się nad inwestycją w kryptowalute, ale giełda to giełda, w jednej chwili cośna co wydałeś 1k zł może zmienić swoją wartośc w 300zł wiec no to jest ryzyko a pozatym trzeba mieć wkład własny.

Może też zmienić swoją wartość w 2k zł, a nawet 50. A to chyba jest oczywiste, że jak chce się więcej zarobić, to ryzyko jest większe.

Cytat

trzeba jakoś reklamować

W internecie nie ma czegoś takiego jak w normalnej pracy, że dostajesz powiedzmy 10zł/h i nieważne jest to w jakim tempie coś robisz, na umowie masz napisaną stawkę i tyle dostajesz. W internecie czegoś takiego nie ma. Możesz poświęcić na coś godzinę czasu i zarobić 2 złote, a może nawet nic, a możesz poświęcić godzinę i zarobić 500 złotych - to wszystko zależy od ciebie.

Na zarobek jest dużo sposobów m.in:

1. klikanie w reklamy (buxy) - sam dużo na tym nie zarobisz, ale możesz zdobyć poleconych i zarabiać na tym nic nie robiąc.

2. uploadowanie plików (dostajesz powiedzmy 20 złotych za każde 1000 pobrań twojego pliku - oczywiście stawka zależy od hostingu i rozmiaru pliku)

3. PPI (pay per install) - promujesz link z instalacją jakiegoś programu i dostajesz kasę za każdą instalację

4. własna strona internetowa (wstawiasz tam różne reklamy i zarabiasz)

5. kupujesz coś taniej i sprzedajesz drożej 

6. sprzedaż domen (tu też kupujesz jakąś fajną domenę i później możesz ją dużo drożej sprzedać)

7. zobacz sobie stronę fiverr.com - możesz tam sprzedawać różne usługi po 5$ lub więcej - zobacz co ludzie tam sprzedają (może ty byś miał do zaoferowania coś podobnego)

To tylko część pomysłów na to jak można zarobić - jak widzisz w każdym przypadku trzeba coś gdzieś promować, nie ma tak, że nic nie robisz i dostajesz kasę (tak jest tylko wtedy kiedy masz dużo osób poleconych, ale ich też trzeba jakoś zdobyć).

1398258449-U383457.png

Opublikowano
18 minut temu, Matias23 napisał:

Dlatego lepiej zainwestować coś w co jest mało warte a dopiero moze urosnąć

Warto się najpierw zastanowić dlaczego coś jest mało warte. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że coś kosztuje mało, bo jest słabe i cena tego nie wzrośnie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
Dnia 25.07.2017 o 18:41, 9Jarek9 napisał:

Warto się najpierw zastanowić dlaczego coś jest mało warte. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że coś kosztuje mało, bo jest słabe i cena tego nie wzrośnie.

Zależy o czym my tutaj mówimy. 

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

Nie rozczulajmy się nad pojedyńczymi przypadkami, chodziło mi bardziej o taką burzę mózgów ;p

Opublikowano

Widać, że pomysłu chłopie to Ty na siebie nie posiadasz. Cóż, w odnalezieniu siebie na rynku pracy na pewno pomogą Ci specjaliści z naszego forum. :) 

Proponuje w ogóle nie zabierać się za coś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Sugerowanie się ludźmi z forum, którzy piszą, że IM SIĘ UDAŁO lub MÓJ ZNAJOMY TRAFIŁ NA ŻYŁĘ ZŁOTA jest głupotą. Inwestycja.. najlepiej zainwestować w siebie. Chyba, że robienie ankiet po 2 centy daje Ci satysfakcję. Proponuje wrócić do nauki, podchodzić na kursy - język, no nie wiem nawet wózek widłowy (nie wiem jak daleko sięgają twoje ambicje) i zarabiaj więcej, pracuj lżej. 

lownfast

Opublikowano

Dzięki za taki motywujący post ;)
Ucze się obecnie, a poprzez takie leekie zarabianie, zwiększam swoją motywacje, bo wiem że im więcej bd sie uczył tym lżej bd mógł zarabiać.

Wiesz, pytam, bo chciałbym się czymś zainteresować i jak mam ten wolny czas 16-22 w roku szkolnym to chciałbym go wykorzystać jakoś a nie, siedzieć przed kompem i grać w te głupie gry. 

Owszem nie mówie że nie uczą niczego bo uczą i to dużo, ale ja czuje że wyciągnąłem z nich wszystko.

Chciałbym się skupić na dorabianiu przez internet, obecnie sprzedaje pieniądze z gry na allegro, nie robiąc praktycznie nic.
To mnie napędza żeby w jakiś sposób poprawić swoje osiągi, bo pieniądze, które zarabiam w ten sposób są żadne.

Moim marzeniem jest zrobić coś ala, strona z gamblingiem, może do csgo.

Jeden nazwie to lenistwem bo chciałbym nic nie robić a zarabiać kase w ten sposób.

A jednak, jedni nie robią nic a tak zarabiają nic więc i ja "robie" coś w tym kierunku.

A propozycje, których tutaj oczekuje to poprostu propozycje, ktoś mi coś zaproponuje rozejrze się w temacie i może zarobie jakieś pieniądze żeby zainwestować w coś.

Gratulacje! jeśli dotrwałeś dotąd

Opublikowano

Lepiej zdradź mi sekret na to, jak skutecznie wydłużyć swoją dobę. NORMALNIE pracujesz, uczysz się i jeszcze masz czas wolny od 16 do 22. 

Jesteś strasznie niezdecydowany i mało konkretny, z takim podejściem to nawet dobrze nie wydasz pieniędzy. Odpuść sobie, bo widzę, że szukasz czegokolwiek na siłę, a tutaj nikt Ci nie sprzeda pomysłu na idealny biznes. Pomijam już fakt, że jesteś kompletnie zielony w temacie i fajnie by było jakby poza ślepymi marzeniami szło coś więcej, może na przykład jakaś wiedza, którą wypadałoby poszerzyć. Lenistwo, to jest mój drogi twoje podejście do tematu - A MOŻE ZAROBIE COŚ... A MOŻE ZROBIĘ COŚ... A MOŻE KTOŚ MI COŚ ZAPROPONUJE... Jak widać na biznes jeszcze przyjdzie pora, jak zaczniesz się czuć dobry w czymś co robisz i uwielbiasz, to może zaczniesz na tym zarabiać, może, bo do pewnych rzeczy trzeba jeszcze szczęścia. 

lownfast

Opublikowano

Pracuje w wakacje, na codzień się ucze.

No cóż, może i jestem mało konkretny bo nie wiem w co ręce włożyć.

Narazie szukam czegoś na czym można zarobić niezbyt się znając.

A nóż widelec ktoś powie że zarobił na tym i na tym, zainteresuje się, doedukuje na ten temat i zawsze to jakieś nowe doświadczenie!

Gdy mówię o dedukowaniu myślę o książkach, być może się ze mną nie zgodzisz, a jeśli tak to prosze o Twoją opinie, więc myślę że owszem mogą mi dać jakieś pojęcie o inwestycjach, podaż popyt itd. wytłumaczyć mi jak to wszystko działa, ale w przypadku gdy moim interesem jest zarabianie pieniędzy w grze i sprzedawanie tego na allegro. Do tego nie potrzeba wielkiej filozofii.

Za to do trochę większych interesów typu wabienie klientów, czy robienie czegokolwiek w co są zamieszane osoby trzecie, tak, wtedy potrzebna jest wiedza z książek.

Szukam inspiracji w co włożyć ręcę, a MOIM zdaniem ksiązki nie podsuną mi pomysłu żeby zainwestować np. w ktyptowaluty.

Zachęcam do dalszej dyskusji ;)

Opublikowano

Za czytanie nikt ci nie zapłaci. Przeczytanie powiedzmy 50 książek nie sprawi w magiczny sposób, że nagle zaczniesz zarabiać. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Pierdolenie i nic więcej, szukasz inspiracji, dedukujesz (?) z książek, a ziomalom z forum ufasz, że kryptowaluty to spoko biznes. Pojęcia nie mam jakie pieniądze chcesz robić, ale bazując na ludziach z forum, to Ty zarobisz tyle, ile z tych swoich gierek aktualnie. NIC nie zrobisz bez odpowiedniego podejścia. 

lownfast

Opublikowano

Źle się zrozumieliśmy. Tak szukam inspiracij, książek nie czytam bo wg. mnie nie dzadzą nic przy moim obecnym "kapitale" czy tam biznesie króry robie.
Nie powiedziałem że ufam ludzią z forum, napisalem tylko że książki nie podsuną mi jakiegoś pomysłu nowoczesnego na czym zarabiać.

Nawet jeśli bazując na ludziach z forum zarabiałbym 100zł/msc to zawsze coś, nie chce niewiadomo jakich kokosów, narazie mam jeszcze dużo czasu, a wiec że nie zaczne nagle zarabiać tysięcy bez żadnej wiedzy, szukam tylko punktu zaczepienia.

Mówisz że nic bez podejścia uważasz że co? powinienem zaczac czytać książki czy jak

@2up o tym mówie, to że przeczytam jedną czy 10 książek nie da mi tego że w magiczny sposób zaczne zarabiać, nieda mi punktu zaczepienia bo to jest książka i co najwyżej może mi powiedzieć jak zwiekszyć sprzedaż o 500% albo jak polepszyć marketing produku, ale po co mi to skoro ja nawet pomysłu niemam? o.0

Opublikowano

Sam pomysł nie jest nic warty. Nawet jak wymyślisz coś genialnego, to nie oznacza, że zarobisz. 

Nie da się nie mieć żadnych pomysłów, pewnie jakieś masz, ale je odrzucasz. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wiesz, nie chce się zagłębiać w poważne tematy do jakich Ty dążysz, chcę poprostu żeby użytkownicy tego forum pisali to na czym Oni zarabiają.

Typu jakieś tam gówna o zarabianiu na ankietach, a nóż znajde coś dla siebie na czym i ja zarobie?

Opublikowano
3 minuty temu, ksitka napisał:

Wiesz, nie chce się zagłębiać w poważne tematy do jakich Ty dążysz, chcę poprostu żeby użytkownicy tego forum pisali to na czym Oni zarabiają.

Typu jakieś tam gówna o zarabianiu na ankietach, a nóż znajde coś dla siebie na czym i ja zarobie?

To nie jest żaden poważny temat. Napisałem, że na pewno masz jakieś pomysły, bo masz, tylko ty szukasz czegoś idealnego, na czym zarobisz niewiele robiąc. 

Podałem ci wyżej 7 pomysłów, ktoś jeszcze napisał ci kilka, ale ty szukasz czegoś innego, co nie istnieje. Odrzucasz wszystko, bo wierzysz, że jest coś łatwiejszego. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Może nie tyle szukam czegoś łatwiejszego tylko coś co trawi w sedno, przy czym będzie się mozna w jakikolwiek sposób rozwinąc.

napisałem to wszystko a zapomniałem o tym co napisałeś na dole :/

1.Buxy bez referali zarabia się naprawde w centach, przynajmniej ja.

2.Za to mógłbym się zabrać powiedzmy, aczkolwiek do tego przydała by się jakaś duża platforma reklamująca bo z poziomu zwykłęgo forum to bym pewnie nie zarobił na wypłate

3.Nie mozna promować jeśli się niema gdzie

4.Żeby zarabiać na reklamach na stornie trzeba mieć na nią pomysł żeby był obrót ludzi, przecież nie wykupie domeny i zrobie strone o... nawet nwm ;p

5.To by mogło wypalić, owszem nie mówie że nie, ale przeważnie są już 99 osób które robi coś takiego, ale mógłbym spróbować, tylko że to co ja chce robić chce żeby było bez większego ryzyka i aby byłoby to w internecie.

6.Nie wiem jak miałoby to działać, musiałbym szybko wykupować domeny czegoś co się staje modne prawdopodobnie np. fidgetspiner.pl? ;p

7. no nie da rady.

napisałem to wszystko a zapomniałem o tym co napisałeś na dole :/

Owszem ale moim zdaniem to co jest najtrudniejsze teraz to właśnie coś wypromować, już to zarabianie na sprzedaży drożej jest dużo prostsze.
Przykładowo kanał na yt też jest trudno.

Cóż, może i szukam czegoś łatwego, drogi na skróty... sam nwm.... być może, ale mam wiare że mi się coś uda, a nawet jak nie to takie osoby jak wy mi uświadomią że powinienem zaczac czytać książki o tym lub coś w ten deseń.

Napisanie tematu nic nie kosztuje

Ps. to jak odpisywałem na Twoje pomysły nie ma na celu urażenie Ciebie, tylko pokazanie Ci mojego poglądu na to wszystko.

Mimo wszystko dziękuje za odpowiedzi, jak i chęć okazania pomocy, naprawde nie każdy byłby zdolny do takiej dyskusji ze mną ;p

Opublikowano

najpierw pierdolisz coś o motywacji, ambicjach.. o tym, że wcale nie jesteś leniwy, a na samym końcu wyskakujesz z tekstem, że w sumie to szukasz czegoś łatwego i poszedłbyś na skróty

o to mi właśnie chodzi, o twoje podejście. Życzę więc powodzenia w robieniu majątku z takim podejściem, jeżeli sam nic z siebie nie dasz, to nie wyjdziesz poza ramy i będziesz dalej błądził, pytając ludzi co możesz w życiu robić bo w sumie to sam nie wiesz. 

CHYBA PÓKI CO, to polecam drugi etat w McDonald's, w końcu pisałeś, że interesuje Cię praca bez zbędnych filozofii, to też obracanie kotletów jej nie wymaga. 

lownfast

Opublikowano
8 godzin temu, ksitka napisał:

2.Za to mógłbym się zabrać powiedzmy, aczkolwiek do tego przydała by się jakaś duża platforma reklamująca bo z poziomu zwykłęgo forum to bym pewnie nie zarobił na wypłate

Raczej nikt nie promuje tego na żadnej dużej platformie reklamowej. Większość robi to właśnie na forach lub własnych stronach postawionych na darmowym szablonie. A w tym przypadku możesz nazbierać do wypłaty szybciej jeśli masz więcej plików.

3.Nie mozna promować jeśli się niema gdzie

Bawiłem się w to, nie miałem żadnej własnej strony zrobionej w tym celu, a udało mi się to promować. Możesz np. użyć do tego Facebooka (oczywiście nie swojego głównego konta).

5.To by mogło wypalić, owszem nie mówie że nie, ale przeważnie są już 99 osób które robi coś takiego, ale mógłbym spróbować, tylko że to co ja chce robić chce żeby było bez większego ryzyka i aby byłoby to w internecie.

Dlaczego to 99 osób zajmuje się akurat tym? Wystarczy trochę pomyśleć. Może dlatego, że da się na tym zarobić? I ostrzegam, że cokolwiek byś robił, gdzieś na świecie wiele osób najprawdopodobniej robi to samo.

Bez większego ryzyka to możesz zarobić 10zł/msc, ale taka kwota chyba cię nie zadowoli. Nawet idąc do normalnej pracy jest ryzyko, bo np. możesz nie dostać przelewu z wypłatą.

6.Nie wiem jak miałoby to działać, musiałbym szybko wykupować domeny czegoś co się staje modne prawdopodobnie np. fidgetspiner.pl? ;p

Np. na stronie aftermarket masz zakładkę przechwytywania domen. Masz tam wygasające domeny (najprawdopodobniej ktoś ich nie chce przedłużyć albo ktoś o nich zapomniał). Może się wśród nich trafić jakaś ciekawa domena, którą później będzie można sprzedać wiele razy drożej.

Cóż, może i szukam czegoś łatwego, drogi na skróty... sam nwm.... być może, ale mam wiare że mi się coś uda

Wierzysz, że coś ci się uda, ale twierdzisz że m.in z tych sposobów które podałem, nic nie wyjdzie? To chyba nie jest wiara.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

2up

Nigdzie nie napisałem że NIE jestem leniwy, bo gdybym tak dokońca nie był to bym tu nie pisał i nie szukał inspiracij tylko myślał sam.

Cytat

(...)dziesz poza ramy i będziesz dalej błądził, pytając ludzi co możesz w życiu robić bo w sumie to sam nie wiesz. 

Kolego, ja mam 18 lat, ucze się, nie szukam tutaj pomysłu jak zarobić nawet te 500zł/msc a tym bardziej jak Ty piszesz o tym że pytam ludzi co mam robić w życiu.

Szukam tutaj inspiracji np. ktoś mógłby napisać że boci w tej i w tej grze a ja mógłbym to podłapać.

Cytat

(...)Życzę więc powodzenia w robieniu majątku z takim podejściem

Jakiego majątku? Nic nigdy o czymś takim nie pisałem, pisałem tyle że skoro z gier zarabiam powiedzmy te 100zł/msc to chciałbym to podwoić, czy wg. Ciebie jest to majątek? Moim zdaniem nie, szukam tu jakiegoś prostego pomysłu żeby po szkole na chillu zrobić coś tam na kompie jakoś bardzo się nie przepracowywując a żeby grosz wpadł.

Pozatym mam wrażenie jakbyś na siłe chciał mi udowodnić że jestem debilem, chce zarobić majątek nie znając się na niczym, i najlepiej bym chciał wszystko bez pracy...

Cóz, to ostatnie to trochę prawda, no ale reszta niekoniecznie ;)

A odnośnie kolegi wyżej, to napewno wezme Twoje opinie pod uwage i kto wie, może się wezme za reklame czegoś, albo upload plików ;) dzięki

Jednocześnie czekam na dalsze propozycje

Opublikowano

Nie czytałem całej dyskusji bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce, ale wydaje mi się, że mogę coś Ci polecić, to znaczy dwie opcje, na których można się wzbogacić, ale potrzeba na to troszkę czasu:

1. Buchmacherka. I nie mówię tutaj o jakiś super kurwa taśmach po 235235 zł kurs, tylko o sensownych taśmach, gdzie wkładasz stówkę, a wyciągasz dwie. Nie wierz wszelkim reklamom i typerom, niektóre ligi są tak oczywiste i tak proste do sprawdzenia, ile kartek było, ile rożnych, ile jest średnio fauli i różne pierdoły, że warto poświęcić chwilę i się w to zagłębić. Jeśli mam być szczery zrobiłem sobie statystykę z maja (ostatni miesiąc kiedy grałem), to było 732zł wygrane kontra 202 przegrane. Wiadomo, mogą zdarzyć się wtopy i tak dalej, wiadomo - to w końcu tylko losowość lub nawet gorszy dzień danej osoby, ale jeśli nie masz lepszej alternatywy to polecam.

2. Jeszcze bardziej czasochłonne. Sprzedaż przedmiotów. Osobiście zrobiłem 3 takie "kursy" i żałuję. Ale po kolei. Miałem kwotę początkową 700 złotych, z nich zrobiłem 1200 za sprzedaż telefonów. Znajdowałem telefon, który miał nieadekwatną cenę do swojego stanu lub po prostu ktoś sie machnął lub po prostu jakieś coś (takich ofert jest trochę, wystarczy poszperać, nie musi być to od razu iphone 7, ale bardzo dużo samsugnów czy lg śmiga po necie używek, które mogą być lepiej sprzedane). Potem postanowiłem spróbować swoich sił w sprzedaży rzeczy z aliexpresu. Akurat mi się udało. Znaczy udało nie udało , nie powiem Ci teraz kwot bo nie pamiętam, ale wyglądało to tak, że zamawiałem sobie partię padów (od 5 do 10) i czekałem na ich przyjście. Przychodziły zazwyczaj po około 3 miesiącach i wystawiałem je na necie (olx i alledrogo) i schodziły. Przebicie miałem około 1.5 lub 1.75 ino i szło zarobić tylko te ilosci musiałyby być duże, ja z braku czasu przestałem się w to bawić i pracuję normalnie, w zasadzie mam niełzłą pracę, w sensie płacę więc nie kombinuje. Jedynie jak zaczną się sezony tak konkretnie w nogę i kosza, w sensie się już to lekko rozkręci to pogram trochę w serwisach. 

@ksitka

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...