Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto robić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie warto robić survival jak dawniej? Tzn gildie, drop z rud taki typowy survival 

Opublikowano

Z jednej strony tak bo w sumie trochę mało jest takich serwerów ale z tego co widzę sporo ludzi chciałoby pograć na serwerze z modami 

Opublikowano

nie, jezeli nie masz pelno $$, jakiegos technika

chyba ze chcesz miec funnyguilds, essentials  i inne super pluginy na swoim autorskim serwerze, bez reklamy, to jakies 5-10 graczy moze bedzie

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

Tawiq jeśli chcesz survival zapraszam do mnie na ts3 możemy podyskutować :) xyz

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano
2 godziny temu, dzokervip napisał:

Wolałem by jakieś PvP niż Creative :) 

No tak ale takie serwery typowo PvP to chyba popularnością się nie cieszą.

Opublikowano
5 godzin temu, Tawiq napisał:

A creative? Na tym zawsze grają ludzie 

Chciałem zrobić kiedyś taki serwer ale na to trzeba mieć dobrą reklamę :D

Opublikowano

Jeżeli masz dużo czasu, troche pieniedzy aby zainwestowac w serwer to Tak. Pamietaj ze nie bedzie tak latwo. Trzeba kupić reklame, dobrze skofigurowac, zatrudnić normalnych administratorów, nie dzieci po 12 lat tylko wejdz juz w cos powaznego i tak 15+, 16+. Jezeli wszystko zrobisz dobrze to warto robic.

eMVhZaR.gif
Opublikowano

Jeżeli robisz serwer to:

- Tylko na najwyższą wersję.

- Nie rób tego co już było. To nie ma najmniejszego sensu.

- Serwer na modach? Mało osób gra i zależy też od optymalizacji paczki.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Aby zrobić dobry serwer to trzeba mieć, po pierwsze autorskie pluginy "nie z neta", po drugie zbudować dobry spawn "nie z neta", po trzecie mieć ogarniętych pracowników, a po czwarte to jakiś dobry serwer, który da radę utrzymać pluginy i użytkowników. 

Jeżeli będziesz poszukiwał budowniczego na serwer to jestem chętny, ponieważ buduje bardzo dobre spawny.

Opublikowano
Dnia 20.07.2017 o 14:49, Xebol_PL napisał:

Tawiq jeśli chcesz survival zapraszam do mnie na ts3 możemy podyskutować :) 164.132.209.209:2008

mhmm, chyba cie kojarze z dawnego serwerka chestpvp (kilka lat temu)

@topic

moze cos takiego?

http://moomoo.io/

tzn. titleapi i te sprawy. Poziomy ulepszeń itd. ogólnie mam połowe pluginu gotowe, ale pod bossbara, możesz ogarnąć sobie programiste i takie coś zrobić.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
4 minuty temu, ˈyøøniks napisał:

mhmm, chyba cie kojarze z dawnego serwerka chestpvp (kilka lat temu)

@topic

moze cos takiego?

tzn. titleapi i te sprawy. Poziomy ulepszeń itd. ogólnie mam połowe pluginu gotowe, ale pod bossbara, możesz ogarnąć sobie programiste i takie coś zrobić.

ale oni tu mówią o minecraft a nie o grach przeglądarkowych lel

Opublikowano
Przed chwilą, √єєση napisał:

ale oni tu mówią o minecraft a nie o grach przeglądarkowych lel

A kto powiedział ,że gra ma być w przeglądarce? Daje tylko "szkic", jakiegoś ciekawego oraz nowego trybu, ktory może być wzorowany na właśnie tej grze.

Cytat

55 minut temu, √єєση napisał:

Aby zrobić dobry serwer to trzeba mieć, po pierwsze autorskie pluginy "nie z neta", po drugie zbudować dobry spawn "nie z neta", po trzecie mieć ogarniętych pracowników, a po czwarte to jakiś dobry serwer, który da radę utrzymać pluginy i użytkowników. 

Jeżeli będziesz poszukiwał budowniczego na serwer to jestem chętny, ponieważ buduje bardzo dobre spawny.

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
Można zrobić dobry serwer na pluginach z neta :)

Opublikowano
1 godzinę temu, √єєση napisał:

nie sądzę czy komuś chce się takie coś robić to bez sens jak niby w mc można zrobić takie coś ?

Normalnie, wystarczy dobry programista.

Ja już zrobiłem jakieś 70%, ulepszenia narzędzi, blokady, "kopalnie", "tartaki", + lvl na pasku expa itd.
Jeden plugin + titleapi + worldguard

Przykładowo robie cos takiego:

- jest jedna mapa, na iles tam kratek
- mozna niszczyc bloki postawione tylko przez graczy

- na mapie są skały/drzewa, i nalezy je niszczyc aby dostawac poziom + kamien i drewno do statystyk w titleapi. (wspolpracuje z wg)

- sklep za coinsy/lvl
duzo wiecej :v, jak ktos chce src to moge dac bo chyba nie bede dalej tego realizowal bo mi sie juz nie chce :v

(Jest obiekt user, ktorzy przetrzymuje coinsy, lvle narzedzi, drewno, jedzenie, kamien, i cos tam wiecej)

Opublikowano
5 godzin temu, √єєση napisał:

Co ci dają autorskie pluginy? Tyle co nic. Autorski spawn? Tylko punkt odrodzenia. W jednym się z tobą zgodzę, dobra administracja to podstawa :)

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
3 godziny temu, Xebol_PL napisał:

√єєση dawaj do mnie na ts3 akurat potrzeba mi kogo

ale jaki ts?

3 godziny temu, Aides napisał:

Co ci dają autorskie pluginy? Tyle co nic. Autorski spawn? Tylko punkt odrodzenia. W jednym się z tobą zgodzę, dobra administracja to podstawa :)

Ale wiesz każdy serwer ma to samo i w pluginach z neta są bagdory więc wiesz. a że mapa to wszyscy mówią że spawn z neta.

Opublikowano
6 minut temu, √єєση napisał:

ale jaki ts?

Ale wiesz każdy serwer ma to samo i w pluginach z neta są bagdory więc wiesz. a że mapa to wszyscy mówią że spawn z neta.

Jeżeli bierzesz pluginy z spigotmc to jest to bardzo mało prawdopodobne aby miały backdoor no chyba, że od polskich ytberów to bardzo możliwe ;)

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
3 minuty temu, Aides napisał:

Jeżeli bierzesz pluginy z spigotmc to jest to bardzo mało prawdopodobne aby miały backdoor no chyba, że od polskich ytberów to bardzo możliwe ;)

Kolego każdy plugin ma jakiś bagdor sorry ale pobierałem pełno paczek i sprawdzałem nawet te zagraniczne 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...