Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldEdit api wklejanie schematu

damianq20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcę mieć możliwość wklejenia schematu , tak aby środek schematu znajdował się w wybranym punkcie na mapie

mam problem bo nie wiem jak tego dokonać znaczy się pobieram schemat wklejam ale czym jest wektor który (nazwę go bazowym) określa punk względem którego są zapisane wszystkie bloki w schemacie, chodzi mi o to jak go znależć oraz co on reprezentuje , jak go rozumieć .

samo clipboard zawiera dwa wektory dimensions , orgin , pierwszy zawiera informacje o wielkości schematu która zapewne będzie liczbą całkowitą, drugi to zaś wektor o który mi chodzi czyli mój wektor bazowy. i teraz chciałbym wiedzieć jak on jest ustalany względem świata oraz schematu czy jest to wektor określony poprzez odszukanie wektora najbliższego wektora zerowego (co było by problematyczne przy kordynatach mapy 0,0,0 w schemacie, który z kolei staje się wektorem zerowym dla wektora orgin czy jest tutaj wykorzystana jakaś wyższa matematyka

PROSZE O PRZENIESIENIE DO DZIALU PLUGINY

• Biter. zmienił(a) tytuł na WorldEdit api wklejanie schematu
Opublikowano

chodziło mi o worldEdita/fawe , i możliwość wklejenia schematu tak aby środek (środek sześciokąta , czyli naszego schematu) był w wybranym punkcie na mapie

Opublikowano

To jest kod do wklejania WorldEditowych schematów. Możesz go zastosować w kontekście swojego problemu, bo znalezienie środka to geometria na poziomie gimnazjum.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

chodzi mi o skorzystanie z Api worldEdita , tak jak piszesz geometria i wektory to nie problem gdy wie się jak jest zapisywany/wklejany schemat a tego to nie wiem . jedyny problem jaki posiadam to jak zorientowany jest wektor orgin wzgledem wektora dimension(W,S,G) oraz jak to ma do świata w którym będzie wklejany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Zaznacz budowlę którą chcesz zapisać jako schemat.

2. Stań w miejscu gdzie ma być spawn schematu

3. Wpisz //copy

4. Wpisz /schem save <nazwa schematu>

Aby wkleić:

1. Wpisz /schem load <nazwa schematu>

2. Stań w miejscu gdzie ma być spawn schematu

3. Wpisz //paste

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...