Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z targetingiem (ek,ed)

Phyriusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, potrzebuje jednej rzeczy. Robię wpt na katakumby pod Ek'a i Ed. Ogarnąłem walkera, lecz jest problem w targetingu. Ek i Ed mają ustalone konkretne miejsca gdzie się ustawiają i wybijają lurkę, ek wybija wszystko i zbiera loota, a ed stoi i nie chce zaznaczać mobów. Targeting ma działa w taki sposób, że w tych konkretnych miejsach wczytują (1) na którym wybijają spota, po wybiciu wczytują (2) i lecą dalej w następne miejsca. 

W targetingu eka nie ma żadnego problemu, zaznacza moby na całym ekranie. U eda coś zamula i przeskakuje na nastepne, a mają identyczny. Ktoś może pomóc z ogarnięciu targeta u eda ? 

Opublikowano
Cytat

Targeting ma działa w taki sposób, że w tych konkretnych miejsach wczytują (1) na którym wybijają spota, po wybiciu wczytują (2) i lecą dalej w następne miejsca. 

O co chodzi z tymi cyferkami w nawiasach?

Jeżeli chcesz wczytać inne ustawienia targetingu np. na danym labelu to użyj loadSettings.

loadSettings("Nazwaskryptu", "Targeting"

Opublikowano

Te oznaczenia, to są po prostu targeting1 i targeting2. To co podałeś właśnie mam i u eka działa to super, u druida jest lipa, bo wczytuje targeting gdzie ma wybijac moby, to nawet nie chce zaznaczyć i przeskakuje na następny label gdzie wczytuje target z if stuck i leci dalej. Jestem na dobrej drodze, bo postacie wysyłają między sobą wiadomości, ed się ustawia rzuca krzaki itd. Ek exetuje i zbiera lurke, lecz problem jest w targetingu u eda i szukam innych sposobów.

Edit. 

Może udałoby się zrobić w taki sposób, że druid na ciągle włączony targeting i zaznacza bez tego wczytywania? Tylko potrzebował bym ustawić, żeby się nie zatrzymywał gdy pojawi się jakiś mob na ekranie. 

Opublikowano
10 godzin temu, Phyriusek napisał:

bo wczytuje targeting gdzie ma wybijac moby, to nawet nie chce zaznaczyć i przeskakuje na następny label gdzie wczytuje target z if stuck i leci dalej

Może dopisz w lua:

Targeting.Start()
Cytat

Tylko potrzebował bym ustawić, żeby się nie zatrzymywał gdy pojawi się jakiś mob na ekranie. 

Możesz ustawić w targetingu count na np. 5.

KYkv58b.png

Opublikowano

W lua mam tak :     

elseif(label == "TargetON") then
        Walker.Stop()
        wait(500,900)
        loadSettings("navi ed", "Targeting")
        wait(700,1400)
        Targeting.Start()
        Looter.Start()
        Walker.Start()
        wait(800,1600)
    elseif(label == "TargetOUT") then
        Walker.Stop()
        wait(500,900)
        loadSettings("navi ed EXTRA", "Targeting")
        wait(700,1400)
        Targeting.Start()
        Looter.Stop()
        Walker.Start()
        wait(500,900)

Wydaje mi się, że u eda nie chce zaznaczać, bo jak ma ten wait(....) to stoi i nie zaznacza, takie jest moje odczucie. I właśnie może lepiej byłoby, żeby biegał na jednym targetingu. Jak ek wyśle wiadomość, to niech wtedy wlącza i może to zadziała. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...