Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skillowaniem na RL Tibii

szareaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówimy o tibii real oczywiście zacząłem gre knightem wyszedłem se na maina i pierwsze co poszedłem se prawo od thais próbować skillowac i tu jest problem,
Otaczają mnie trolle biją mnie jak ja ich i przez pierwsze pare sec skillowania leciały skille a potem wgl się nie skilluje, dlaczego?

Witam i Pozdrawiam.

Opublikowano

Pewnie nie zadajesz hitów, same dymki i gwiazdki nie wystarczą do tego, żeby skill rósł. Jeżeli wróciłeś do Tibii po dłuższej przerwie, to pewnie nie wiesz o czymś taki jak offline training, poczytaj sobie o tym.

Co do poprawnego trenowania to zobacz opis na tibia-wiki.

Opublikowano

Tak dokładnie po dłuższej przerwie offline training to chyba na pacc jak się nie mylę, a co do skillowania to żeby skill dany rósł to muszę chociaż 1 dmg robić na potworze ta? nie 0? tak samo chodzi o shielding oni też muszą z przynajmniej 1 obrażen na mnie robić? Czy żle zrozumiałem

Knightem zacząłem 8 lvl i zachciało mi się odrazu skillowac i nie wiem czy podexpić trochę czy próbować na czymś a nawet jeśli na czymś to może jakaś mała porada jak będę wdzięczny

Chociaż poszedłem na ratwormy i oni mi zadawli ciągle jakieś obrażenia i mimo to zero się shielding rusza

Witam i Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak. Musisz zadawać obrażenia, żeby rósł skill.

Cytat

Chociaż poszedłem na ratwormy i oni mi zadawli ciągle jakieś obrażenia i mimo to zero się shielding rusza

Musisz mieć tarczę założoną oczywiście. W tym wypadku TY musisz zadawać Rotwormom obrażenia, ONE Tobie niekoniecznie.

• Marchwj zmienił(a) tytuł na Problem ze skillowaniem na RL Tibii
Opublikowano

#Marchwj

Dzięki już wszystko ogarniam, ale to już nie to samo skillowanie co kiedyś chyba że się miałby Paca to na ten offline to jeszcze spoko

Znasz może albo inni może znają jakiś spoko ots prywatny popularny może i mniej, co są skillownie?

Witam i Pozdrawiam.

Opublikowano

Ze skillowaniem nic się nie zmieniło od bardzo dawna, chyba że o czymś zapomniałem.

Z ots to tylko Hexera i Aurera, na innych jest garstka graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...