Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem po wgraniu licencji, serwer się crashuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Po dodaniu licencji non-profit na mojego teamspeaka . teamspeak3 nie crashuje się po 2h ale po 24 h - 5 h - 10 h Failed Connect To Server . Nie to nie jest od ddosów a logi nic nie pokazują

Opublikowano

W takim razie odpal serwer i gdy nie będziesz mógł się połączyć z serwerem zobacz czy w ogóle proces TeamSpeakSerwer istnieje

Opublikowano
1 minutę temu, Lukass napisał:

Podeślij logi.. 

Nie chcę nic z Tobą ponownie zaczynać ponieważ już mam neutral ale chciałbym zaznaczyć że użytkownik napisał że nic w logach nie ma.

Opublikowano
13 minut temu, Eros_PL napisał:

Nie chcę nic z Tobą ponownie zaczynać ponieważ już mam neutral ale chciałbym zaznaczyć że użytkownik napisał że nic w logach nie ma.

Lepiej będzie jak je podeśle. Każdy szczegół jest ważny.

@Makumba111

Poza tym, pakiety pochodzące z lub wysłanych do accounting.teamspeak.com:2008 (TCP) i weblist.teamspeak.com:2010 (UDP) nie mogą być blokowane. Miejscowy port dla tych połączeń jest losowo przypisany przez system operacyjny po nawiązaniu połączenia. Należy pamiętać, że nie możemy zagwarantować, że te nazwy DNS rozwiąże ten sam adres IP w dowolnym momencie. Usługi te zmieniły się adresy IP w przeszłości i nadal będzie to robić w przyszłości.

Dodatkowo zapytam jaką wersje serwera używasz? Czy jest to 3.0.13.6 ?

Opublikowano
30 minut temu, Makumba111 napisał:

Ponownie przypominam że w logi nie pokazują nic co by wskazywało na crash teamspeaka

Wiesz jak sprawdza się logi? Może tego nie wiesz i nie chcesz pokazać? Bo tak trudno pokazać?

Zobacz w /etc/hosts czy nie ma wpisów na domenę teamspeak.com. Jeżeli są, usuń je i zresetuj VPS'a.

Opublikowano

127.0.0.1 localhost

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

To mam w host

Opublikowano
5 godzin temu, Makumba111 napisał:

127.0.0.1 localhost

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

To mam w host

Dobrze masz.

Jaką masz wersje serwera?

Na pewno masz legalną licencje non-profit? 

Opublikowano

3.0.13.6 tak mam legalna licencje :)

Dodam ze jest to loteria albo wywali po 12h , 11 h , 10 h , 2 dniach , 5 dniach , 30 minutach , 10 minutach , 2 minutach

Opublikowano
1 godzinę temu, Makumba111 napisał:

3.0.13.6 tak mam legalna licencje :)

Dodam ze jest to loteria albo wywali po 12h , 11 h , 10 h , 2 dniach , 5 dniach , 30 minutach , 10 minutach , 2 minutach

Nikt Ci nie atakuje serwer czasem? :D

Opublikowano

Zablokuj port 10011 dla danego adresu ip, gdyż możliwe że serwer jest wyrzucany poprzez exoploita.

Przykład : 

iptables -I INPUT -s x.x.x.x/32 -p tcp --dport 10011 -j ACCEPT  ## Odblokowanie 1 adresu IPV4 dla portu 10011
iptables -A INPUT -s 0.0.0.0/0 -p tcp --dport 10011 -j DROP ## Blokada Portu 10011

Do Autora:

Bawisz się w strony dot. pomocy teamspeak3 (ts3pomoc.pl), a nawet nie umiesz poprawnie zainstalować, skonfigurować i sprawdzić gdzie leży błąd podczas problemów z twoim serwerem głosowym. Źle świadczy to o administracji serwerem linux oraz o oferowanych przez Ciebie usługach.

• PGS zmienił(a) tytuł na Problem po wgraniu licencji, serwer się crashuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...