Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak edytować skrypt?

Roboxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pewien problem kupilem skrypty ale nie umiem zmienic ustawien potow i bp wiem ze trzeba wejsc w skypt config ale nie moge go otworzyc ktos moglby mi pomoc prosze

Opublikowano

Nie napisałeś do jakiego bota, halo. Jeżeli XenoBota to po prostu otwórz plik lua przez jakiś edytor tekstu, najlepiej Notepad ++ i pozmieniaj cyferki.

• Marchwj zmienił(a) tytuł na Jak edytować skrypt?
Opublikowano

dzieki juz zrobilem dziala dzieki a wiesz moze co zrobic aby Xenobot dzialal na windows 10 wczesniej mi chodzilo na lapku wyszedl update i juz nie dziala mozesz jakos pomoc

Opublikowano

Wszyscy mają ten sam problem, po którejś tam aktualizacji Windowsa im przestaje działać bot - może cofnij aktualizację, jak to nie pozostaje bocenie na wirtualnej maszynie.

Opublikowano

No nie wiem, czy warto robić formata tylko po to, żeby móc komfortowo bocić w Tibii xD

Mi by się nie chciało, ale jak tam uważasz.

Opublikowano

nie moge ci wstawic ss jak zmienic te potki teraz zaladowalem polecial na resp i znow to samo pisze;xenobot cannot a find path to the current waypoint

Opublikowano

mape masz odkrytą? jeżeli nie to możesz spróbować odpalić Pathfinder->i zaznaczyć 'Mapclick' i powinien iść.Jeżeli dalej będzie miał ten błąd to możliwe że wpt są 'poprzesuwane względem mapy?'(o ile mogę to tak nazwać).

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

a wpt sam robiłeś czy skrypt pobrany z neta/od kogoś? możesz też sprawdzić na zasadzie porównywania danego standa do 'rzeczywistej mapy'. Odpal sobie Visuals-> zaznacz 'dgnstcs' i z prawej strony porównaj P: (tu cyfry oznaczające współrzędne x,y,z) do tego co masz w Walkerze.Jak włączysz walker to powinien Ci się 'naświetlić' na mapie ten Stand/Node co masz w Walkerze.

P.S.

Skoro masz odkrytą mape, to możliwe że bot Ci nie chodzi po jakiś fieldach/bombach itp. to w Pathfinder zaznacz 4 opcje od góry bez 'Mapclick'.Lecz jeżeli masz to zaznaczone/albo bot Ci nie chodzi po takowym 'terenie' to być może wpt są z 'innej' mapy albo skrypt był robiony pod inny serwer/ots.

Opublikowano

polecialem cale kolo recznie i nagle dzialac zaczal lecz po chwili znow to samo sie zrobilo a w pathfinder sa zaznaczone 2 z gory plus ten 4 co mowiles

narazie dziala teraz potki zmienic musze aby uzywal i kupowal ultimate heal potion

Opublikowano
Cytat

a wpt sam robiłeś czy skrypt pobrany z neta/od kogoś

Kupił na allegro paczkę Solid Scriptów, tych, które są do pobrania za darmo tu/pX.

Taki apel dla innych, nieświadomych - nie kupujcie nic od użytkownika, którego GG to 34141343 - oszust ;)

Opublikowano
7 godzin temu, Roboxd napisał:

a jest jakiś poradnik jak ustawić ten potki ż Great na ultimate healh potion i żeby ich uzywal

teoretycznie każdy skrypt powinien mieć zmienną, która odpowiada za kupno danego potiona(czy to przez wpisanie 'id potiona' czy to przez wpisanie nazwy). Musisz szukać jakieś zmiennej, która za to odpowiada tam(plik lua z konfiguracją), gdzie ustawiasz ilość potów/backpacki itp.

Opublikowano

no to przy tej 'zmianie ilości potków i ustawień bp' powinieneś gdzieś mieć jakąś zmienną od kupywania danego potiona. Co do używanie tego potionu, to wchodzisz Support->Self Healer i tam zmieniasz z potiona X na potion Y czy to przez wpisanie id czy kliknąć w obrazek i potem na potion z backpacka. Pamiętaj tylko, aby Health Potiony były nad Mana Potionami z tego względu, że bot wtedy będzie mial większe 'Priority' na HP Potiony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...