Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc ze skryptem, XenoBot

jmoriarty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym prosic o pomoc, gdy ustawiam skryptem zeby bot wkladal itemy do depo, to gdy spotka jeden item ktory ma wlozyc, to wklada i sprawdza jeszcze kolejne bp, ale gdy nie ma zadnego itemu ktory ma wlozyc na otwartym bp to nie sprawdza innych bp w nim tylko od razu wyskakuje ze nie mam takiego itemu..co zrobic zeby bot otwieral dalej bp i sprawdzal czy sa tam itemy? Problem jest w tym ze mam zawsze otwarte 3 bp na raz i nie chce zeby sprawdzal te 2 tylko ten jeden konkretny. Mam taki pomysl ze moglby zresetowac ten bp, a potem sprawdzac w nim wszystkie po kolei. Jesli by mozna bylo to prosilbym o skrypt z labelem o obojetnie jakiej nazwie

Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem, co chcesz zrobić. Nie da rady określić ile masz itemów (typ jakiś armor, legi itp.) bez wcześniejszego otworzenia plecaków z nimi.

Opublikowano

Wiem, dlatego chce zeby bot otwieral kolejno backpacki w backpacku, zeby jakby "sprawdzal" czy tam sa te itemy, w sensie tak: waypoint z "reach depot" potem skrypt open depot i potem mam skrypt zeby wkladal itemy do depo i jesli nie ma na widoku tych itemow to nie sprawdza czy sa dalej, da sie zrobic tak zeby otwieral kolejne backpacki? Bo bot robi tak ze nawet jak sa na widoku to otwiera kolejne automatycznie ale po pierwsze to nie otwiera wszystkich do konca tylko moze z 5 a po drugie jesli nie bedzie w bp otwartym w ogole to sie zatnie zamiast otworzyc nastepny, a jesli w tym ktory jest otwarty nie bedzie nic a w nastepnym beda? Jak temu zaradzic

Opublikowano

jakbyś pokazał tego skrypta, który Ci wkłada itemki do depo to może bym Ci jakoś pomógł :)

Tak jak marhwj wspomniał, po Twoich dwóch wypowiedziach trudno 'wywnioskować' co Ci tak naprawdę dolega z tym xeno.

Pozdro

P.S.

Jeżeli robisz deposita przy użyciu walkera to być może to jest przyczyną że Ci nie wrzuca wszystkich itemsów.

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Już sobie poradziłem, ale mam jeszcze jedno pytanie. Co mam zrobić jak bot wkłada itemy do depo i np mam full afka, to w końcu się skończy miejsce w depo, co więc zrobić, żeby jeśli się skończy miejsce w jednym slocie w depo, to żeby wrzucał do kolejnego?

Opublikowano

Jak ty chcesz zapełnić depo? Depo ma nieskończoną pojemność. O to się nie martw, miejsce w depo się nie skończy. 

Chyba, że grasz na jakimś serwerze gdzie się zapełnia(polecam jak najszybciej go zmienić) .

.

• Marchwj zmienił(a) tytuł na Pomoc ze skryptem, XenoBot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...