Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwany programista do współpracy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pracuję nad serwerem RPG. Poszukuję programisty do dłuższej współpracy, który potrafi pisać zoptymalizowany kod, który nada serwerowi unikatową rozgrywkę; pozwoli spojrzeć na Minecrafta inaczej.

Na dzień dzisiejszy (19 czerwca) nie ma co pokazywać mapy, szczególnie że większość chcę zachować jako niespodziankę. Gwarantuję, że praca wre - postępy będziesz mógł zobaczyć na własne oczy; będą reklamy, więc nie ma co się martwić o zarobki - to, kiedy zaczniesz zarabiać zależy tylko i wyłącznie od tego, jak szybko i sprawnie piszesz kod!

mail: [email protected]
discord: Vrath#5224

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ekipę cały czas zbieram.

Budżet nie jest wielki dlatego właśnie szukam kogoś komu nie śpieszy się do pieniądza, a jest w stanie trochę poczekać aż praca się zwróci :)

Opublikowano

trochę pobyłem na tym serwerze, jako osoba od mapy terraforming , no i nie polecam

- płaska mapa (i nie chodzi mi o generator czy cokolwiek tylko o to że jako  całość jest płaska (nie wiem jak to inaczej określić) gracz nie będzie chodził po gorach i dolinach tylko na jednym i tym samym poziomie +-10 bloków

- wszędzie ogrodzenie (pseudo góry otaczające jakieś skrawki mapy, tak aby gracz nie wychodził poza wyznaczony teren) przyszło mi takie coś robić na tym serwerze, i mogę z przykrością stwierdzić że będzie to około 30% czasu jaki będziesz na to okropieństwo marnował o ile się zgłosisz jako budowniczy mapy.

- brak organizacji , niby posiada jakiś plan jak i  masę znaków i tabliczek porozstawianych po mapie, ale i tak musiałem kilka razy poprawiać fragmenty mapki (oczywiście ww ogrodzenie bo coś tam nie pasowało)

i tyle z serwera, nie wiem jak stoi od strony technicznej, nie widziałem całej mapy ( ale to co widziałem odtrąca) a sam pomysł tworzenia mapy pomiędzy ogrodzeniem jest , okropnie brzydki i w moim odczuciu nie daje frajdy z tworzenia mapy

Opublikowano

- No tak wyglądają równiny, sawanna... są płaskie i rozległe... Chyba że inaczej to widzisz ;)

- Staram się robić w miarę otwartą przestrzeń, chcę żeby tereny były dopracowane. Robienie mapy do RPG to masa pracy, a wyobrażasz sobie robienie zupełnie otwartej przestrzeni, jak w np. Skyrimie? Nikt nie będzie musiał tego robić, sam to dokończę bo widać żaden z ciebie pożytek

- Nie wiem jak ci tu odpowiedzieć, nic nie mówiłem o poprawianiu, miałeś tylko dokończyć?

Proszę popraw post aby był bardziej zgodny z rzeczywistością ;)

Opublikowano
18 godzin temu, damianq20 napisał:

trochę pobyłem na tym serwerze, jako osoba od mapy terraforming , no i nie polecam

- płaska mapa (i nie chodzi mi o generator czy cokolwiek tylko o to że jako  całość jest płaska (nie wiem jak to inaczej określić) gracz nie będzie chodził po gorach i dolinach tylko na jednym i tym samym poziomie +-10 bloków

- wszędzie ogrodzenie (pseudo góry otaczające jakieś skrawki mapy, tak aby gracz nie wychodził poza wyznaczony teren) przyszło mi takie coś robić na tym serwerze, i mogę z przykrością stwierdzić że będzie to około 30% czasu jaki będziesz na to okropieństwo marnował o ile się zgłosisz jako budowniczy mapy.

- brak organizacji , niby posiada jakiś plan jak i  masę znaków i tabliczek porozstawianych po mapie, ale i tak musiałem kilka razy poprawiać fragmenty mapki (oczywiście ww ogrodzenie bo coś tam nie pasowało)

i tyle z serwera, nie wiem jak stoi od strony technicznej, nie widziałem całej mapy ( ale to co widziałem odtrąca) a sam pomysł tworzenia mapy pomiędzy ogrodzeniem jest , okropnie brzydki i w moim odczuciu nie daje frajdy z tworzenia mapy

- PLASKA MAPA a jedyne wzniesienia to jakieś ee ogrodzenie (niemalże pionowe ściany przy granicach sektorów (bo mapą tego nie nazwe),

- Dostałem polecenie ogrodzenia tymi pionowymi ścianami fragmentu mapy, co też uczyniłem, potem okazało się że miałem zmienić trawę (bo podłoże było z trawy tak jak początek tego co miałem dokończyć) na piach a kamien na piaskowiec, i tak zrobiłem , na końcu powiedział że ma to być sawanna , a co za tym idzie zamienić piach na trawę + zamienić biomy itp...

- zrobiłem jeden "biom" sektor o ile można tak to nazwać i jedyne czego nie zrobiłem to ogrodzenia., sektor ukończyłem  w 90% drogi/ pagórki/ kilka detali / i chyba jedna prosta konstrukcja jakiś namiocik, kilka dni później mapa została podziurawiona pewnie voxelSniperem (otwory były kwadratami takimi miej więcej o boku 10) to przelało szalę goryczy. i dałem sobie spokój .

Opublikowano

Chyba coś pomieszałeś.

Czego można oczekiwać po niedawno stworzonej mapie? Po to szukałem terraformerów, żeby nie była płaska. Zresztą sam zrobiłeś pustynię tak wysoko, że zza gór było ją widać XDD

Najpierw miałeś zrobić góry otaczające sawannę. Co ty kombinujesz to ja nie wiem - trzeba było tylko zamienić kamień na sandstone i pokryć trawą. Nie było ŻADNEJ zmiany zdania, ŻADNEGO piachu, jak nie rozumiesz tego co napisałem to może trzeba ci obrazkowo tłumaczyć? Może jeszcze powiesz, że kazałem zamienić wodę w wino? xD

A spokój to sobie dałeś już na początku. Ile pracy w to włożyłeś, niecałą godzinę rozłożoną na dwa dni? Miałeś zrobić teren na pustynię, zrobiłeś tylko prostopadłościan z kamienia i piachu, tak, że go było widać zza gór. Postawiłeś jakiś marny namiocik o który wcale nie prosiłem, ile czasu w to włożyłeś? 40 minut rozłożone na dwa dni? I jeszcze masz pretensje?

Większość tego co piszesz to mitomania. Nie wiem czemu próbujesz mi zaszkodzić, czy coś ci zrobiłem? Choć i tak, jak dla mnie to się kompromitujesz.

5 godzin temu, damianq20 napisał:

jako osoba od mapy terraforming , no i nie polecam - płaska mapa

Przecież z tego można memy robić

Opublikowano
Cytat

Czego można oczekiwać po niedawno stworzonej mapie? Po to szukałem terraformerów, żeby nie była płaska. Zresztą sam zrobiłeś pustynię tak wysoko, że zza gór było ją widać XDD

Cytat

A spokój to sobie dałeś już na początku. Ile pracy w to włożyłeś, niecałą godzinę rozłożoną na dwa dni? Miałeś zrobić teren na pustynię, zrobiłeś tylko prostopadłościan z kamienia i piachu, tak, że go było widać zza gór. Postawiłeś jakiś marny namiocik o który wcale nie prosiłem, ile czasu w to włożyłeś? 40 minut rozłożone na dwa dni? I jeszcze masz pretensje?

nie zza gór tylko ogrodzenia :/ , i nie była wcale taka wysoka (coś do ~30 kratek między najniższym punktem a najwyższym nie licząc jaskini), nie dostałem żadnych wytycznych poza tym że ma być to pustynia więc zrobiłem ją tak jak sam to widziałem, tak zrobiłem namiocik i tak robiłem to może w 2H, i jak widać tyle wystarczyło, aby było widać efekt, no chyba że oceniasz pracę tylko po ilości czasu straconego na jej wykonanie, to wtedy masz całkowitą rację dałem d*. Z tym prostopadłościanem się nie zgodzę, (może i z góry pustynia mieści się w prostokącie) ale na pewno to co zrobiłem nie jest prostopadłościanem, jedyny kamień jaki jest to pod całą mapą po to aby wygodniej było robić mapę oraz po to aby nie spadł piach.

Cytat

Najpierw miałeś zrobić góry otaczające sawannę. Co ty kombinujesz to ja nie wiem - trzeba było tylko zamienić kamień na sandstone i pokryć trawą. Nie było ŻADNEJ zmiany zdania, ŻADNEGO piachu, jak nie rozumiesz tego co napisałem to może trzeba ci obrazkowo tłumaczyć? Może jeszcze powiesz, że kazałem zamienić wodę w wino? xD

co ty masz z tymi górami to nie są żadne góry tylko ogrodzenie ... i zrobiłem potem musiałem to zamieniać na sandstone a na końcu znowu na kamień z trawą ... akurat wody w wino nie zamieniałem i nie kazałeś, choć sama umiejętność była by bardzo cenna, lecz jej nie posiadam.

Cytat

Przecież z tego można memy robić

a rób se panie co pan chcesz.

Opublikowano

To miały być góry, a że ty to tak potraktowałeś to nie moja wina

nie kazałem nic zmieniać na kamień, widzisz, ostatnie argumenty jakie ci zostały to kompletne brednie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...