Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na NPL można sprzedawać?

MM55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli serwer gry który posiada licencje na npl sprzedaje vip a na serwerze ts nie to czy licencja jest legalnie używana?

Opublikowano

Krótka odpowiedz - nie.

Dłuższa odpowiedz - zależy.

Czemu?

Bo NPL to nie akcja charytatywna. Jeżeli więc pieniądze z VIP'a idą na opłatę serwera a nie stricte zarobek, to nie wiem czy TeamSpeak aż tak się z tym męczy. Kiedyś, będąc na NPL pisałem z TeamSpeak'iem w tych sprawach i Pani z supportu nie miała problemu z tym że miałem rangę Sponsor która była nadawana osobom które wpłacały na skarbonkę hostingową, bo rozumiała że to nie jest zarobek. Możliwe jednak że od tych paru miesięcy troche się zmieniło.

Zależy więc to od dokładnego przeznaczenia pieniędzy oraz od osoby z TeamSpeak.com z która piszesz.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

• PGS zmienił(a) tytuł na Czy na NPL można sprzedawać?
Opublikowano

Licencja NPL jest przeznaczona dla klanów i serwerów gier na których "owi" właściciele nie będą zarabiać poprzez sprzedawanie rang oraz kanałów na danym serwerze TS3. 

Nie może być również żadnej oznaki komercji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiem, że ciężko się to czyta, ale przedmówcy nie mają racji. Sprzedawanie tyczy się tylko serwera TS. Jeśli sprzedajesz vipy na serwerze gry to TS nie ma nic do gadania. Więc legalnie jej używasz.

Opublikowano
50 minut temu, KondziouPL napisał:

Wiem, że ciężko się to czyta, ale przedmówcy nie mają racji. Sprzedawanie tyczy się tylko serwera TS. Jeśli sprzedajesz vipy na serwerze gry to TS nie ma nic do gadania. Więc legalnie jej używasz.

brawo za odkop, pozatym każda wypowiedz tyczyła się serwer TeamSpeak, polecam czytać ze zrozumieniem.

Nic powiązane z TeamSpeakiem nie może być oznaką komercji - strona, forum, banner czy inne coś, co jest pokazane na serwerze.

Jest to chyba proste do zrozumienia.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
1 minutę temu, #Gremsonkowy# napisał:

VIP'a na serwerze gry można otrzymać za darmo?

Ah, kur... źle przeczytałem, chodziło mi o samą licencję.
Przepraszam. 

Opublikowano
14 godzin temu, Pantoflarzek napisał:

brawo za odkop, pozatym każda wypowiedz tyczyła się serwer TeamSpeak, polecam czytać ze zrozumieniem.

Nic powiązane z TeamSpeakiem nie może być oznaką komercji - strona, forum, banner czy inne coś, co jest pokazane na serwerze.

Pozdrawiam

"serwer gry który posiada licencje na npl sprzedaje vip a na serwerze ts nie" Nie wiem, kto tu ma problemy z czytania ze zrozumieniem ;D Jego pytanie było, czy sprzedawanie vipa na serwerze do gry moze wpłynąć na jego licencję NPL na tsie. Z tym TS problemów nie ma.

Pozdrawiam ^^

Opublikowano
44 minuty temu, KondziouPL napisał:

"serwer gry który posiada licencje na npl sprzedaje vip a na serwerze ts nie" Nie wiem, kto tu ma problemy z czytania ze zrozumieniem ;D Jego pytanie było, czy sprzedawanie vipa na serwerze do gry moze wpłynąć na jego licencję NPL na tsie. Z tym TS problemów nie ma.

Pozdrawiam ^^

Jesteś głupi czy udajesz? xD

Jest jasno powiedziane że nic na samym TeamSpeak'u nie może się wiązać z komercją. Serwer gry to już inna sprawa, i to nie podlega dyskusji w tym dziale ;)

Opublikowano
6 godzin temu, Pantoflarzek napisał:

Jesteś głupi czy udajesz? xD

Jest jasno powiedziane że nic na samym TeamSpeak'u nie może się wiązać z komercją. Serwer gry to już inna sprawa, i to nie podlega dyskusji w tym dziale ;)

Ty masz raka XDD Gościu pyta, czy jego sklep na serwerze gry wplynie na NPLa, odpowiadam mu ze nie, a Ty sie rzucasz XDDD 

Opublikowano
1 godzinę temu, KondziouPL napisał:

Ty masz raka XDD Gościu pyta, czy jego sklep na serwerze gry wplynie na NPLa, odpowiadam mu ze nie, a Ty sie rzucasz XDDD 

Faktycznie jakiś upośledzony chyba jesteś, pytał się o TEAMSPEAK'a, a każdy odpowiadał o TeamSpeak'u. Przykro mi, że tacy ludzie jak Ty tutaj jeszcze siedzą :v

Chodziło o to, że jeśli nic na samym SERWERZE nie ma nic do komercji, to jest to legalne. Jeśli jednak jest np. reklama sklepu, to jest to już zarobek i niedozwolone.

Polecam nauczyć się języka angielskiego i przestudiować licencję TeamSpeak'owe, potem się wypowiadać.

Jak dla mnie temat skończony, pozdrawiam cieplutko <3 

Opublikowano
1 minutę temu, Pantoflarzek napisał:

Faktycznie jakiś upośledzony chyba jesteś, pytał się o TEAMSPEAK'a, a każdy odpowiadał o TeamSpeak'u. Przykro mi, że tacy ludzie jak Ty tutaj jeszcze siedzą :v

Chodziło o to, że jeśli nic na samym SERWERZE nie ma nic do komercji, to jest to legalne. Jeśli jednak jest np. reklama sklepu, to jest to już zarobek i niedozwolone.

Polecam nauczyć się języka angielskiego i przestudiować licencję TeamSpeak'owe, potem się wypowiadać.

Jak dla mnie temat skończony, pozdrawiam cieplutko <3 

Support TeamSpeaka nie ma nic przeciwko sklepom na serwerach innych niż teamspeak, a właśnie o to pytał autor tego wątku i opieram to na przeprowadzonej z nim rozmowie. Jeśli nawet moje podkreślenia nie sprawiły, że załapałeś o co mu chodziło, to chodźbyś znał sto języków to Ci nie pomogą. Jeżeli natomiast sformułowanie "na serwerze ts nie" oznacza dla Ciebie nadal, że sprzedaż dotyczy serwera głosowego, a partię zdania właściwego "serwer gry" uznajesz, jako serwer głosowy to bardzo mi przykro, ale ewolucja chyba zatacza koło. 

Być może wstawienie przecinków pomoże Ci w czytaniu:
Witam, jeżeli serwer gry, który posiada licencje na npl, sprzedaje vip (dalsza część po wtrąceniu dotyczy serwera gry), a na serwerze ts nie (nie znaczy nie, czyli na tsie nie sprzedaje), to czy licencja jest legalnie używana?

Po usunięciu wtrącenia (tej części oddzielonej przecinkami) zdanie wygląda tak: "Witam, jeżeli serwer gry sprzedaje vip, a serwer ts nie, to czy licencja jest legalnie używana?"

Powtórze więc, bo chyba nie radzisz sobie z pojedynczą informacją: support TeamSpeaka po zadaniu takiego pytania odpowiada, że nie ma problemu, jeśli nie zarabia się na TeamSpeaku - a tak nie jest, gdyż sprzedaż dotyczy serwera GRY, z czym nadal sobie nie radzisz.

Nie wiem też, jakiej partii mózgu trzeba nie mieć, aby być tak agresywnym, toksycznym i chamskim, czy też mieć tak nad wyraz wyrośnięte ego, ale serdecznie współczuję osobom w Twoim otoczeniu, tudzież świerszczom. 

Dla mnie również temat jest wyczerpany, pozdrawiam Cię ciepluteńko bae i życzę miłego życia samemu ze sobą. Jeśli ten post nie jest w stanie Ci pomóc, to już chyba żaden, więc pozostaje mi się modlić, by nie spotkać na swojej drodze ludzi Twojego pokroju i zmykam jak najdalej od Twoich postów ;*

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

EY

Mam do was takie pytanie, czy serwer teamspeak'a stoi na crackowanej licencji non profit 512 slotów i nie sprzedaje VIPÓW i tylko rozdaję ludziom, którzy mają po 20-30-40 osób w danym klanie  to teamspeak3 blokuje im serwer czy jak to jest z serwerami 50% legalu i 50% nielegalu?

Opublikowano
2 godziny temu, Mizumi napisał:

EY

Mam do was takie pytanie, czy serwer teamspeak'a stoi na crackowanej licencji non profit 512 slotów i nie sprzedaje VIPÓW i tylko rozdaję ludziom, którzy mają po 20-30-40 osób w danym klanie  to teamspeak3 blokuje im serwer czy jak to jest z serwerami 50% legalu i 50% nielegalu?

crack 100 % czekaj na zablokowanie serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...