Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własne IP na ts3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem mały (chyba) i pewnie znacie rozwiązanie.

Wbijam na stronkę Moje-IP.eu i widzę moje ip: "176.xxx.xx.xxx". I po postawieniu serwera TS3 na kompie, po wpisaniu IP, nie mogę się połączyć na serwer.

Czy to oznacza, że moje IP jest prywatne? Jest jakiś sposób aby można było się przez to IP wyżej podane połączyć?

Opublikowano

Poprawnie przebiegłeś proces instalacyjny serwera? Nie pojawił się żaden problem? Lub spróbuj połączyć się przez to IP: localhost lub 127.0.0.1

Żeby sprawdzić jaki adres IP został przypisany do karty sieciowej,

W systemie z rodziny MS Windows uruchom wiersz poleceń i wpisz poniższe polecenie

ipconfig /all

W systemie opartym o jądro Linux/BSD uruchom terminal i wpisz

ifconfig

polecenie wyświetli sporo informacji, należy znaleźć wśród nich adres IP i jeśli adres ten będzie inny, niż któryś z podanych poniżej

Adresy prywatne z klasy A
Od 10.0.0.0 do 10.255.255.255 (domyślna maska podsieci 255.0.0.0)

Adresy prywatne z klasy B
Od 172.16.0.0 do 172.31.255.255 (domyślna maska podsieci 255.255.0.0)

Adresy prywatne klasy C
Od 192.168.0.0 do 192.168.255.255 (domyślna maska podsieci 255.255.255.0)

Oznacza to, że adres jest publiczny, potocznie nazywany zewnętrznym.

Źródło: https://forum.dobreprogramy.pl/t/ip-publiczne-czy-prywatne-tu-sie-dowiesz-jak-sprawdzic/361460

Specjalista
Opublikowano

Przez swoje publiczne IP się nie połączysz. Musiałbyś przekierować porty na routerze i w zależności od dostawcy również u niego. Jeśli wpiszesz zamiast tego IP, 'localhost' lub '127.0.0.1', bez problemu się połączysz, o ile wszystko działa prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...