Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pływająca mysz oraz tylko 60 FPS

mattpanekO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pewien problem. Wczoraj zrobiłem format komputera i od tego czasu zaczęło się to dziać. Moja myszka pływa w cs tak jakby nie nadążała za kursorem, drugim problemem jest to, że mam maksymalnie 60 fps, tak jakbym miał fps_max 60, nie nie mam za słabego sprzętu. Dodam, że mam windows 10, wyłączyłem synchronizację pionową, akceleracje myszy, sprawdzałem to z innymi myszami, dzieje sie to tylko w cs go, na pulpicie działa wszystko normalnie, nie porównywałem czy w innych grach jest tak samo, bo gram tylko w cs-a. 

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

W grze też wyłączyłeś synchronizacje? W win 10 masz DVR czy jak to się tam nazywa, to też powinieneś wyłączyć, potrafi nieźle spowolnić grę. 

185241494535326637230.png

Opublikowano
5 godzin temu, N3ST0 napisał:

W grze też wyłączyłeś synchronizacje? W win 10 masz DVR czy jak to się tam nazywa, to też powinieneś wyłączyć, potrafi nieźle spowolnić grę. 

To także mam wyłączone

5 godzin temu, DarkusFD napisał:

Na starym komputerze miałem taki problem i pomogło wyłączenie Vsync'a w ustawieniach karty graficznej. 

Możesz powiedzieć gdzie to dokładnie wyłączyć?

Opublikowano
2 godziny temu, mattpanekO napisał:

Aha vsync to synchronizacja pionowa, nie wiedzialem. Napisałem, że wyłączyłem ;)

Wyłączyłeś ją w grze i w panelu karty? Jeżeli tak to sprawdź czy posiadasz najnowsze sterowniki oraz przywróć ustawienia karty graficznej na domyślne i sprawdź czy to pomoże.

Opublikowano
1 godzinę temu, DarkusFD napisał:

Wyłączyłeś ją w grze i w panelu karty? Jeżeli tak to sprawdź czy posiadasz najnowsze sterowniki oraz przywróć ustawienia karty graficznej na domyślne i sprawdź czy to pomoże.

Niestety nie pomogło :/ 

Opublikowano

Mam taki sam problem niestety, spróbuj może zmniejszyć ustawienia graficzne? :) 

Opublikowano

Nie chodzi o to, komputer mam dobry. Wiadomo, ze nie gra sie na najwyzszych, mam najnizsze. Myszka laguje nawet w menu, a ustawienia graficzne nie wpływają na to :/ 

Opublikowano

To klikasz pulpit PPM i tam powinno być panel sterowania NVIDIA, a jeśli nie ma to wpisz w polu do wyszukiwania i tam musisz się pobawić, bo każda karta graficzna ma innaczej ułożone menu.

Opublikowano
12 godzin temu, gosc123123 napisał:

To klikasz pulpit PPM i tam powinno być panel sterowania NVIDIA, a jeśli nie ma to wpisz w polu do wyszukiwania i tam musisz się pobawić, bo każda karta graficzna ma innaczej ułożone menu.

Od kiedy Nvidia w innym modelu karty graficznej ma inaczej ułożone menu? - nie wprowadzaj w błąd jak nic nie wiesz

Opublikowano
2 minuty temu, snarx. napisał:

Od kiedy Nvidia w innym modelu karty graficznej ma inaczej ułożone menu? - nie wprowadzaj w błąd jak nic nie wiesz

Nie wprowadzam w błąd, może to trochę źle sprecyzowałem. Chodzi mi o to, że w zależności od karty graficznej są niektóre opcje lub ich nie ma.

Opublikowano
1 godzinę temu, Morning napisał:

Jak masz win10 wyłącz usługę Xbox Live.

To nic nie pomaga, może jest te 20 fps więcej ale nic poza tym. Na pewno pływająca myszka mu nie zniknie, tutaj jest problem z kartą graficzna, wiem to bo miałem taki sam problem po formacie :) Pokombinuj w ustawieniach karty graficznej (3D oraz PhysX)

Opublikowano
Dnia 8.06.2017 o 03:46, xxerorxx napisał:

Wejdź w Panel Sterowania --> Sprzęt i dźwięk --> Opcje zasilania --> i masz ustawione na "Zrównoważony" ?

Mam ustawione na wysoką wydajność.

Dnia 9.06.2017 o 09:14, Morning napisał:

Jak masz win10 wyłącz usługę Xbox Live.

Wyżej napisałem, że mam to wyłączone.

Dnia 9.06.2017 o 10:46, gosc123123 napisał:

To nic nie pomaga, może jest te 20 fps więcej ale nic poza tym. Na pewno pływająca myszka mu nie zniknie, tutaj jest problem z kartą graficzna, wiem to bo miałem taki sam problem po formacie :) Pokombinuj w ustawieniach karty graficznej (3D oraz PhysX)

Jeśli miałeś taki problem, to pamiętasz może co pozmieniałeś w ustawieniach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...