Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Włamanie na konta

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bardzo ważną prośbę. Ktoś przed chwilą (podejrzewamy kto) włamał się na pocztę mojej kobiety, zmienił jej hasła do banku, maila, facebooka i innych bardzo ważnych i prywatnych spraw.

nazwa maila [email protected]

Byliśmy z tą sprawą na policji, oni "będą prowadzić śledztwo", bank nie chce nam udostępnić danych do konta ponieważ tam też został zmieniony mail i nr tel, a włamywacz zna wszystkie dane mojej kobiety łącznie z peselem i nr dokumentu. Proszę o pomoc, sprawa jest pilna i natychmiastowa. Zapłacę symbolicznie za pomoc, dziękuję.

Proszę moderatora o nie usuwanie tego posta, tylko o promowanie go.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jamajkas, jeżeli 'twoja kobieta' uda się bezpośrednio do banku ze swoimi dokumentami, uda jej się PRZYNAJMNIEJ zablokować wypłaty z konta. Poza tym, jakim prawem na e-mailu było hasło do banku? Przynajmniej w moim banku nie mam możliwości przywrócenia dostępu do konta za pomocą e-maila itd. A jeżeli jednak to jest możliwe to odsyłam do pierwszego zdania. Bank powinien mieć obowiązek w każdej niewyjaśnionej sytuacji ze względów bezpieczeństwa zablokować konto do czasu wyjaśnienia.

Danych które wyciekły jak nagie fotki, dane kontaktowe, loginy i hasła do facebooka itd. możesz się niestety spodziewać w darknecie i tutaj wątpię by policja cokolwiek wskórała.

Osobiście jak najszybciej pisałbym do supportu witryn gdzie założone byłby konta z prośbą o ich zawieszenie, lub przynajmniej informację co możecie z tym zrobić we własnym zakresie.

Nie wiem niestety co można jeszcze w tej sytuacji zrobić ale życzę by wszystko się jak najszybciej wyjaśniło i byście nie ponieśli żadnych strat materialnych. 

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Opublikowano

Nic nie wycieknie do dark netu, bo ten gość to zwykły tłuk bez szkoły, a nie żaden haker. A prośba to taka żeby ktoś mi odzyskał hasło do poczty

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jeżeli konto w banku zostało założone na wybrany dowód to identyfikując się nim nie może odmówić dostępu, zmiany hasła i innych czynności. Jeżeli email został założony z danymi pokrywającymi się z dowodem to najlepiej napisać maila do administracji Interii i wyjaśnić sytuację. Identycznie sprawa wygląda z innymi portalami typu allegro, Facebook itp. Obstawiam, ze nikt tutaj nie posiada wystarczającej wiedzy, aby złamać hasło do poczty Interii, a jak już posiada to na pewno nie będzie ryzykował przy tego typu akcjach. Zrób jak mówiłem, wszystko idzie wyjaśnić i załatwić. 

• PGS zmienił(a) tytuł na Włamanie na konta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...