Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DivineWorld Classic [Dedyk] [Easy]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Zubek1995 napisał:

[...]
Broń PVP > Oczywiście ! Z broni która standardowo powinna być do EXP'a jakże inaczej, dodajmy pvp z truty... Ulepszanie eq, pożal sie Boże... 
Nie licząc tego, że tutaj 30% "osób" to boty w m1/m2 które dropia ulepszacze/yangi, ponieważ [UWAGA] ulepszacze dropią z skrzynki która leci od 1 lvl ! Brawo !
[...]

Ja od siebie dodam że system ulepszeń jest trochę denerwujący, z spotu który zamieściłem wyleci max 1 broszura. 2 broszury to cud. 1.png.

A jak chcemy pobić metiny, to taki oto drop mamy z metinów (wszystko x3)

2.png

A na domiar wszystkiego, jak chcesz sobie zrobić trochę lepsze EQ, to po wbicu eq na 90/120 lvl czeka na Ciebie spora niespodzianka, gdzie od ++0 są ulepki! 60% szans na ulepszenie dopina swego..

3.png

Przez godzinę dropniesz z 40 szermierek, z tego ze 25 Ci spali. :)

No chyba że grasz na IS...

Opinię zostawiam Wam. 

149208901.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
3 godziny temu, Beni0o napisał:

Ja od siebie dodam że system ulepszeń jest trochę denerwujący, z spotu który zamieściłem wyleci max 1 broszura. 2 broszury to cud. 1.png.

A jak chcemy pobić metiny, to taki oto drop mamy z metinów (wszystko x3)

2.png

A na domiar wszystkiego, jak chcesz sobie zrobić trochę lepsze EQ, to po wbicu eq na 90/120 lvl czeka na Ciebie spora niespodzianka, gdzie od ++0 są ulepki! 60% szans na ulepszenie dopina swego..

3.png

Przez godzinę dropniesz z 40 szermierek, z tego ze 25 Ci spali. :)

No chyba że grasz na IS...

Opinię zostawiam Wam. 

Wypowiem sie , ludzie wy chyba nie macie juz na co narzekac,  Wbijacie lvl a potem piszecie ze nic nie macie , czemu nie wspomnisz o tym ze z metinow leca po 3 perly i 3 broszurki ?  o tym ze za bossy masz po 10 sztuk ulepszacza np broszek albo perel ?  Albo zapomniales napisac ze na mapie 99 2 metiny sie respia w jednym miejscu co masz 2x drop po ich ubiciu , i 6x ch i co wybijesz 2 metki to na innym ch juz ci ie pojawiaja , wystarczy na metinach posiedziec  jakas godzine dwie i masz full eq do 145 lvl na +9 , a broszki sa potrzebne od 0/5 , rozumiem ze pisze easy ale troche trzeba wysiłku włożyć , ja siedzac tylko na metkach 2h mam 135lvl  all eq na na 145 +9 do pvp a reszta eq  do expa to jest zalezne od poziomu.  

a co do  broni pvp z broni 75 , to easy jest to w czym problem ? 

Gra sie bardzo dobrze , pozdrawiam i zapraszam

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoshimitsuu napisał:

Wypowiem sie , ludzie wy chyba nie macie juz na co narzekac,  Wbijacie lvl a potem piszecie ze nic nie macie , czemu nie wspomnisz o tym ze z metinow leca po 3 perly i 3 broszurki ?  o tym ze za bossy masz po 10 sztuk ulepszacza np broszek albo perel ?  Albo zapomniales napisac ze na mapie 99 2 metiny sie respia w jednym miejscu co masz 2x drop po ich ubiciu , i 6x ch i co wybijesz 2 metki to na innym ch juz ci ie pojawiaja , wystarczy na metinach posiedziec  jakas godzine dwie i masz full eq do 145 lvl na +9 , a broszki sa potrzebne od 0/5 , rozumiem ze pisze easy ale troche trzeba wysiłku włożyć , ja siedzac tylko na metkach 2h mam 135lvl  all eq na na 145 +9 do pvp a reszta eq  do expa to jest zalezne od poziomu.  

a co do  broni pvp z broni 75 , to easy jest to w czym problem ? 

Gra sie bardzo dobrze , pozdrawiam i zapraszam

Albo wypowiadasz się o innym serwerze, albo po prostu masz szczęście 1 na 1000 (albo jesteś dzieckiem ISu). 

Siedziałem dzisiaj cały poranek na mapie 124lv. i przez cały ten czas ulepszyło mi może 10 razy tam gdzie potrzeba broszurek na ponad 30 prób. Nie jest to 60% co i tak jest śmiechem na serwie "easy" drugą sprawą jest to że nie do 5 poziomu, tylko do 6 poziomu, bo później są perły gdzie też pali jak głupie. A drop z metina podałem jako screen, może 1 na 4 metiny wypadnie 3 razy broszurka. 

149208901.png

Opublikowano

Ten co mówi że 40 broch na godzine to leci w ch.. xD mapka 124lvl spot z metkiem co sie respi co 3s masz 150 broch w godzine

ćpanie, ćpanie, ćpanie pochłonie dobrego chłopaka, zabierze cureczke mamie

• Kubek zmienił(a) tytuł na DivineWorld Classic [Dedyk] [Easy]
Opublikowano
3 godziny temu, Beni0o napisał:

Albo wypowiadasz się o innym serwerze, albo po prostu masz szczęście 1 na 1000 (albo jesteś dzieckiem ISu). 

Siedziałem dzisiaj cały poranek na mapie 124lv. i przez cały ten czas ulepszyło mi może 10 razy tam gdzie potrzeba broszurek na ponad 30 prób. Nie jest to 60% co i tak jest śmiechem na serwie "easy" drugą sprawą jest to że nie do 5 poziomu, tylko do 6 poziomu, bo później są perły gdzie też pali jak głupie. A drop z metina podałem jako screen, może 1 na 4 metiny wypadnie 3 razy broszurka. 

Zapomniałeś dodać, że metiny rozwalasz w chwile dosłownie + resp metinów jest natychmiastowy (rozwalisz jednego, od razu zlatuje drugi, więc ze znalezniem metina problemu nie ma). Pamiętaj, że rozbijanie metinów to nie jedno wyjście z pozyskiwania broszurek.
Zresztą @
Yoshimitsuu oraz @karol80 wytłumaczyli Ci doskonale. 

W dodatku przypominam o dzisiejszym OX'ie.

Konkurs Wiedzy - OX, godzina otwarcia:

• Królestwo Shinsoo, godz. 18:00
  • Królestwo Chunjo, godz. 18:30
  • Królestwo Jinno, godz. 19:00

Dodatkowo o 21:00 rozpocznie się szukanie GM'a.

Opublikowano
1 godzinę temu, keleczek napisał:

Opłaca się wbijać? :D

Serwer jest stabilny, client też, więc wszystko idzie bezproblemowo. Praktycznie przez cały dzień dzisiejszy coś się działo na serwerze (eventy).
W dodatku dziś będzie przerwa techniczna.

Opublikowano
Dnia 25.05.2017 o 23:55, AMBOSS napisał:

nie wiem na huj te wszystkie serwery mają max lv 250 kurwa wkurwie się i sam postawie jakiegoś easy medium oldschoola a nie jakieś gówna japierdole wszystkie prezentacje co to kurwa jest, już myślałem bo pisało classic gdzie jest ten metek co kiedyś się pytam ?

Mistrzu Stawiaj i ci pierdolnie po 2 dniach :P albo będzie bez graczy typowy oldschool.
Serwer jak serwer z 5 albo 6 raz widze Divine. 

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Gość Lajk™
Opublikowano
3 godziny temu, ledinos napisał:

nie ma sensu wbijac, 300 osob online x)

lepiej płakać że nie ma gdzie grać xp 

Opublikowano
13 godzin temu, Lajk™ napisał:

lepiej płakać że nie ma gdzie grać xp 

A czy ktos placze typie? Jak nie ma gdzie pograc to sie nie gra, proste ;) Lepsze to niz marnowanie czasu na czyms, co nie ma przyszlosci.

Gość Lajk™
Opublikowano
Przed chwilą, ledinos napisał:

A czy ktos placze typie? Jak nie ma gdzie pograc to sie nie gra, proste ;) Lepsze to niz marnowanie czasu na czyms, co nie ma przyszlosci.

Wystarczy że widze płacz ludzi na grupkach na fejsie.

Opublikowano
1 minutę temu, Lajk™ napisał:

Wystarczy że widze płacz ludzi na grupkach na fejsie.

Co niektorzy nie wyobrazaja sobie zycia bez metina co jest przykre.

Opublikowano

Drodzy Gracze!
W nocy (29.05) odbyła się przerwa techniczna w celu poprawy paru błędów.
Zostały wprowadzone następujące zmiany:

• Brak zadawanych obrażeń na mutancie został poprawiony.
  • Błąd z wymianą sztabek został naprawiony.
  • Strzały zostały usunięte u Handlarza Bronią.
  • Wymagany poziom do Groty Wygnańców Poz. II został poprawiony.
  • Błędna nazwa serwera podczas pierwszego logowania została zmieniona.

Zespół DivineWorld

---------------------------------------------------------
Na starcie: 300 online graczy.
Aktualnie: 477 online graczy.
Tak jak mówiłem reklama idzie pełną parą i to jeszcze nie koniec. ;-)

Opublikowano

To na Divine nie było przypadkiem

''Quest zagadka'' 100/150/200 z których się dostawało po 100 broch jak dobrze pamietam? :)

z tego co pamiętam to któreś było pytanie typu kto jest głownym technikiem serwera.(?)

//były STP z divine Morelowyy  ;]

Opublikowano
5 minut temu, Azet666 napisał:

''Quest zagadka'' 100/150/200 z których się dostawało po 100 broch jak dobrze pamietam? :)

z tego co pamiętam to któreś było pytanie typu kto jest głownym technikiem serwera.(?)

na starym divine dało się też bugować minotaura jak w pt WW robiłeś. To był urok serwera a nie bug ;D

2i6eukk.jpg

Opublikowano
41 minut temu, Azet666 napisał:

Uzupełnimy to przy następnej przerwie technicznej.

Opublikowano

Classic powiadasz?

Nie ma nic z classica, po prostu takie pliki skądś dostałeś i stawiasz cały czas ten sam serwer.
Na classicu na mapie 124 był mega spot na samym początku mapy - tutaj tego nie ma.
Mapa od 99 Była 2x2. 
Questy - to już było wyżej napisane.
Na ognistej ziemi był 1 resp Azraela

Drop z metinów Był o WIELE WIELE WIELE LEPSZY. Nigdy tak nie dropiło jak na tym serwerze. Po prostu palisz jana i tyle.
łasy na pieniądze, oby Ci to padło szybko TFU

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Do Classica divne brakuje mu bardzooo ale mimo tego jakoś fajnie się gra szkoda tylko ze 80% to chyba na tym serwie 30% ;d 

55381514166733279449.gif

Opublikowano
17 godzin temu, Papyros napisał:

Classic powiadasz?

Nie ma nic z classica, po prostu takie pliki skądś dostałeś i stawiasz cały czas ten sam serwer.
Na classicu na mapie 124 był mega spot na samym początku mapy - tutaj tego nie ma.
Mapa od 99 Była 2x2. 
Questy - to już było wyżej napisane.
Na ognistej ziemi był 1 resp Azraela

Drop z metinów Był o WIELE WIELE WIELE LEPSZY. Nigdy tak nie dropiło jak na tym serwerze. Po prostu palisz jana i tyle.
łasy na pieniądze, oby Ci to padło szybko TFU

Śmieję się za takich ludzi jak Ty. 

9 godzin temu, UmiZoomi napisał:

Do Classica divne brakuje mu bardzooo ale mimo tego jakoś fajnie się gra szkoda tylko ze 80% to chyba na tym serwie 30% ;d 

Skoro brakuje mu dużo to proszę napisz mi jakie rzeczy uzupełnić. 

Opublikowano
Dnia 31.05.2017 o 08:58, kYRA. napisał:

Śmieję się za takich ludzi jak Ty. 

Skoro brakuje mu dużo to proszę napisz mi jakie rzeczy uzupełnić. 

Najlepszym przykładem będzie to że mapy zupełnie inaczej wyglądały o ulepszacze było trudniej ale mniej potrzebowano + szkatułki serwerowe to było trudno dropnac. Ale na takie zmiany to  juz nie ma sensu.

No  i od tygodnia nic sie na serwie nie dzeje ;9 

55381514166733279449.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...