Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL - Expienie w 8 osób VS Samemu

Oxygeny Design

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam pytanie, ponieważ mnie to męczy.
Znalazłem na yt poradnik, gdzie pokazywali jak szybko wbić danej postaci lvl.
Wygląda to tak, że robi się pt w 8 osób np. w V1.
PT musi robić osoba która ma dostawać expa wraz z postacią która ją expi.
Czyli przykładowo Buff robi PT, 6 postaci idzie na 1 spota i tam stoi, buff idzie na korytarz łączący 2 spoty w V1 i dzięki temu Całe PT ma bonus expa 100%.
Wojownik jest na spocie do expa, gdy zabija potwory EXP leci do niego i do Buffa, expiąc przy tym tylko siebie i buffa z bonusem doświadczenia 100% dzięki PT, pozostałe 6 osób stoi cały czas na 1 spocie nie dostawając wcale expa a tylko tworzą PT aby było doświadczenie.

I mam pytanie, mam 46lvl i chciałbym sobie poexpić, myślę czy expić samemu na spocie czy zrobić takie PT aby mieć 100% doświadczenia, lecz expa nie będę dostawał sam tylko z buffem.
Jak myślicie, jakim sposobem szybciej wbije lvl?

Opublikowano

Skoro chcesz expić z buffem, to zdecydowanie polecam zrobić grupę z jak największym % na doświadczenie, powinno pójść szybciej niż bez tego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aive napisał:

Skoro chcesz expić z buffem, to zdecydowanie polecam zrobić grupę z jak największym % na doświadczenie, powinno pójść szybciej niż bez tego.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi :D
Chcę dla swojego Maina wbić jak najszybciej lvl a wtedy pt tak jak napisałem jest 100% lecz nie rozdziela się na 8 osób a tylko na 2 :)

Opublikowano

Jak masz ekipę to lepiej zrób pt.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
10 minut temu, Oxygeny Design napisał:

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi :D
Chcę dla swojego Maina wbić jak najszybciej lvl a wtedy pt tak jak napisałem jest 100% lecz nie rozdziela się na 8 osób a tylko na 2 :)

Źle to ujęłam - bardziej miałam na myśli to, że przy okazji będziesz na bieżąco expił buffa, a nie będziesz musiał tego robić później. W każdym razie, nadal lepszą opcją jest grupa. :)

Opublikowano

nie zdążyłem sprawdzić tego sposobu, ale podobno w takim pt jest dużo szybciej :). exp dzieli się na dwie postacie a exp jest podobno 100% :) czyli taki dobry pdek

Czego tutaj szukasz?

• Kubek zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...