Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bot] BanInfoBot - Lista banów w kanale!

Eros_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisałem dzisiaj bota który wpisuje w opis kanału listę banów i informacje o nich.

Wymagane pakiety: php5, screen

Instalacja:

1. Pobieramy folder z linku poniżej.

2. Konfigurujemy plik config.php .

2. Wypakowujemy w np. folderze home i nadajemy uprawnienia chmod 777.

3. Wchodzimy przez putty do folderu z botem.

4. Odpalamy bota komendą screen php baninfo.php

(Jeżeli bot nie chcę wchodzić na serwer lub mu jakieś problemy odpalić komendą php baninfo.php i wysłać mi co na pw błędy)

screen

Download:

http://www.mediafire.com/file/2oxora83bso844w/BanInfoBot.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/7803896925620c06a3232d2a3cb2ad5ab9b4737afc82e7d181a50afdc13eab64/analysis/

Jeżeli ma ktoś jakieś problemy proszę pisać PW

PS: tak wiem prezentacja okropna xD

Opublikowano

ciekawy i przydatny bot według mnie polecam go tak samo jak autora  pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach

Opublikowano

Zostawie to tutaj -  #define TS3_MAX_SIZE_CHANNEL_DESCRIPTION 8192 - pozdro dla kumatych.

BOT ciekawy, specyficzny.

Plusik za pracę :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Fajnie, że kolejny bot wdrąża w życie tego forum twojego autorstwa.

Kod nie sprawdzałem, sprawdzę w godzinach wieczornych jak będę miał chwilę czasu.

Czekamy na kolejne skrypty.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki wszystkim! Chciałbym dodać że bot sprawdzi się przy średniej ilości banów ponieważ opisy kanałów teamspeak mogą pomieścić do 8192 dlatego będę musiał dodać aktualizacje dzięki której bot będzie wpisywać np. 10 najnowszych banów lub wpisze tyle ile się da.

Opublikowano
Przed chwilą, Eros_PL napisał:

Dzięki wszystkim! Chciałbym dodać że bot sprawdzi się przy średniej ilości banów ponieważ opisy kanałów teamspeak mogą pomieścić do 8192 dlatego będę musiał dodać aktualizacje dzięki której bot będzie wpisywać np. 10 najnowszych banów lub wpisze tyle ile się da.

Chętnie poczekam na taką aplikację.

W końcu jakieś nowe boty wkraczają w dział TeamSpeak.

Opublikowano
7 minut temu, Eros_PL napisał:

Przeglądając kod bota.. Nie mogę odnaleźć ID kanału, który bot ma za zadanie edytować. 

Edit: Nie edytowałem ten plik co potrzeba haha X D 

Opublikowano
4 minuty temu, Lukass napisał:

Przeglądając kod bota.. Nie mogę odnaleźć ID kanału, który bot ma za zadanie edytować. 

Ustawienie tego masz w configu, a wy głównym pliku są to linijki od:

85e7c7448ddc46329f14ea3964faf1ab.png

Opublikowano
1 minutę temu, Eros_PL napisał:

Ustawienie tego masz w configu, a wy głównym pliku są to linijki od:

85e7c7448ddc46329f14ea3964faf1ab.png

Wiem, wiem.

Zbyt długo już pracuję przed monitorem i człowiek jak jest zmęczony nie wie co czasami robi, przepraszam.

Opublikowano
Przed chwilą, Lukass napisał:

Wiem, wiem.

Zbyt długo już pracuję przed monitorem i człowiek jak jest zmęczony nie wie co czasami robi, przepraszam.

Spokojnie, i dzięki że mówisz bo osobiście jeszcze się uczę pisania w php i może kod nie jest najlepszy mogą być błędy ale i tak jestem z niego zadowolony.

Opublikowano
6 minut temu, Eros_PL napisał:

Spokojnie, i dzięki że mówisz bo osobiście jeszcze się uczę pisania w php i może kod nie jest najlepszy mogą być błędy ale i tak jestem z niego zadowolony.

Pomimo tego, że jest: 'NameOfBot' => 'Bany'            //Bot name to i tak bot loguje się serveradminem + IP.

Opublikowano
1 minutę temu, Lukass napisał:

Pomimo tego, że jest: 'NameOfBot' => 'Bany'            //Bot name to i tak bot loguje się serveradminem + IP.

Dziwne... Sprawdzałem na 3 serwer i wszystko działa, bot powinien zmienić nazwę spróbuj wejść do głównej funkcji i usunąć dopisek by Eros1337 jest to linijka 19.

Opublikowano
36 minut temu, Eros_PL napisał:

Dziwne... Sprawdzałem na 3 serwer i wszystko działa, bot powinien zmienić nazwę spróbuj wejść do głównej funkcji i usunąć dopisek by Eros1337 jest to linijka 19.

Niestety, ale bot już z mojego serwera został usunięty ponieważ jak dla mnie nie jest on potrzebny.

Może kto inny się wypowie.

<19:42:55> "serveradmin from 000.000.000.000:00000" dropped (connection lost)

Opublikowano

Czekam na więcej botów od Ciebie. Dobra robota :)

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano
Dnia 24.05.2017 o 19:20, Eros_PL napisał:

Te 10 bądź 15 było by spoko, dużo ludzi ma te top 15 użytkowników itd.
Więc było 10/15 ostatnich banów.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, ɴoɴαмe napisał:

Te 10 bądź 15 było by spoko, dużo ludzi ma te top 15 użytkowników itd.
Więc było 10/15 ostatnich banów.

Właśnie tego bota zaczynam przepisywać pod takie coś użytkownik będzie miał do ustawienia w configu ile chce wyświetlać banów. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam na więcej takich, ale bardziej rozbudowanych!

Masz jakieś wątpliwości? Zapraszam do kontaktu PW!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.05.2017 o 19:48, Lukass napisał:

Niestety, ale bot już z mojego serwera został usunięty ponieważ jak dla mnie nie jest on potrzebny.

Może kto inny się wypowie.

<19:42:55> "serveradmin from 000.000.000.000:00000" dropped (connection lost)

Jest to wina dołączania bota na serwer. Jeżeli połączysz więcej niż 1 bota o tej nazwie to wyświetla się: `[email protected]` czy jakoś tak. Wystarczy wyłączyć wszystkie boty i odczekać aż wyjdą z serwera.

CWeKkdQ.png

Opublikowano
3 minuty temu, PalaTime napisał:

Jest to wina dołączania bota na serwer. Jeżeli połączysz więcej niż 1 bota o tej nazwie to wyświetla się: `[email protected]` czy jakoś tak. Wystarczy wyłączyć wszystkie boty i odczekać aż wyjdą z serwera.

Tylko, że ja pokazałem, że na moim serwerze on już został wyłączony. xD

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...