Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS do bocenia

ksitka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym stawiać boty na wirtualnej maszynie jednak w których poradnikach bym nie patrzył to właściwie taki serwer to sama konsola. Mogę prosić link do jakiegoś poradnika gdzie jest przedstawione jak wgrać do takiego serwera system operacynjny? Tak poprostu żeby szło stawiać na nim bota?
ps. bd stawiał na otsie ;)

Opublikowano

Musisz zainstalować jakiegoś środowisko graficzne. VNC server i np. XFCE 4.

Zależy jaki masz system na serwerze, ale pewnie Ubuntu, więc łap poradnik, ja według niego robiłem: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-setup-vnc-for-ubuntu-12

Dodam, że na VPSach z Windowsem masz od razu pulpit, nic nie musisz kombinować.

Opublikowano

Jescze nic nie kupowałem, wolne najpierw coś wiedzieć o czymś zanim za coś zaplace ;p

Opublikowano

Ta "konsola" to jest system, większość firm które hostują vps dają możliwość wgrania różnych dystrybucji linuxa, po prostu łączysz się z systemem po ssh, możesz sobie zainstalować vnc ale to bez sensu, wszystko możesz postawić z poziomu terminala.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Tylko skoro nie umiem wgrać bota i go postawić z poziomu terminala to nie ide drogą na skróty tylko robie tak jak umiem. Dlatego prosiłem o poradnik ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, MistrzMaster napisał:

wszystko możesz postawić z poziomu terminala.

Ale on chce bocić w Tibii na VPS, bez VNC, czy jego jakiejś alternatywy się nie obejdzie.

Opublikowano

No własnie chce takiego VPN'a z windowsem odrazu ;)
Jakiś godny polecenia? tani w miare, kilka Tibii będę potrzebował odpalić tylko wiec myśle że 1gb ramu wystarczy 

Opublikowano

Nie wiem Czy mi się opłaca za taką sumę brać Vpna bo możliwe żę moje zarobki wyniosą 50 lub 100 z/msc i się nie będzie opłacało, naprawde niema niczego tańszego?
Na dobrą sprawę myślę że wystarczyło by 512 mb ramu i jakiś cpu słaby

• Marchwj zmienił(a) tytuł na VPS do bocenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...