Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Super poradnik jak przywrócić normalny scroll

Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eldo, dopóki nie oddadzą normalnego scrolla zrobiłem sobie skrypt, który go sam wywala.

1. Pobieramy dodatek do przeglądarki Tampermonkey, sprawdzony, legitny, nie żaden syf. Jak go znaleźć? Wyszukiwarka -> "Nazwa wyszukiwarki + tampermonkey" np. "Chrome tampermonkey"
2. Klikamy na ikonę dodatku i naciskamy przycisk "Dodaj nowy skrypt" (https://scr.hu/V5g14A)

3. W polu skryptu mamy podstawowy kod, podmieniamy go na następujący

// ==UserScript==
// @name         Remove shit scrollbar from MPCforum
// @namespace    http://www.mpcforum.pl/
// @version      0.1
// @description  GTFO scrollbar
// @author       Wolen
// @match        http://www.mpcforum.pl/*
// @grant        none
// ==/UserScript==

(function() {
    'use strict';

$(document).ready(function(){
       $("html").niceScroll().remove();
    });
})();

4. Zapisujemy nasz skrypt (https://scr.hu/GVJvLz)

5. Zapominamy o tym czymś

Podobno i tak mają go usuwać, ale wtedy można po prostu wywalić dodatek z przeglądarki i tyle, eldo.

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/uploads/set_resources_2/d0e70b4cbb9ab8afb1bc1065a3f8487a_jquery.nicescroll.js

Dodane do adblocka też daje radę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Boże widzisz i nie grzmisz.. 
Nie polecam zastosowania ani jednego ani drugiego. 
Błąd w stylu należy naprawiać w stylu a nie dodawać jakieś sobie syfy do przeglądarki.

Poza tym jakbyście nie czytali statusu Lorda Makina to ja Wam tutaj dodam w linku:
https://scr.hu/0o7Vqg

Poza tym jak naprawi Lord Makin scroll to wasze tutaj propozycje będą wpływać na szybkość działania forum i ładowania.
@Wolen odpuść sobie hejty, nic nie wskurają i inni ogarnięci programiści z tego forum raczej mogą moją tezę potwierdzić. 

Tak btw piszesz wpierw że "zapominamy o tym" a potem żeby to usunąć, więc zastanów się po co zrobiłeś BEZSENSOWNY temat.  Tak btw nie dawaj mi ostrzeżenia bo nie znajdziesz powodu :) to co piszę jest zgodne z prawem tutejszego forum ;) 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
7 minut temu, kamil2321 napisał:

Tak btw nie dawaj mi ostrzeżenia bo nie znajdziesz powodu :) to co piszę jest zgodne z prawem tutejszego forum ;) 

no niestety, ale chyba czas poprosić administracje by wprowadziła w regulaminie, że robienie z siebie idioty go narusza

Opublikowano

@kamil2321Jesteś głupi i tyle, powinni Cie z forum dawno wypierdolić za to Twoje pierdolenie i wywyższanie się na każdym kroku, a jak dotąd nic nie pokazałeś. Twoje posty typu "chyba muszę się ja wziąć za napisanie porządnego poradnika bo widzę sam syf", są zwyczajnie żałosne. Jesteś nikim, pamiętaj o tym.

A tematy te powstają do tymczasowego rozwiązania, potem każdy może sobie odinstalować dodatki.

Opublikowano
8 minut temu, sajko harper napisał:

no niestety, ale chyba czas poprosić administracje by wprowadziła w regulaminie, że robienie z siebie idioty go narusza

Mhm i coś jeszcze? 

3 minuty temu, eMode napisał:

@kamil2321

Ale nie mamy roku 2000 i dodanie jednego adresu do adblocka nie zamuli ci kompa...

Hm czy ja gdzies wspomniałem o zamuleniu kompa? wspomniałem o ładowaniu strony ;)  a warto aby każdy wiedział o tym ;) 

Przed chwilą, Algade napisał:

@kamil2321Jesteś głupi i tyle, powinni Cie z forum dawno wypierdolić za to Twoje pierdolenie i wywyższanie się na każdym kroku, a jak dotąd nic nie pokazałeś. Twoje posty typu "chyba muszę się ja wziąć za napisanie porządnego poradnika bo widzę sam syf", są zwyczajnie żałosne. Jesteś nikim, pamiętaj o tym.

A tematy te powstają do tymczasowego rozwiązania, potem każdy może sobie odinstalować dodatki.

Algade, oj bo żyłka Ci pęknie. 
Hm, zobacz kolego ilu ludziom pomogłem, zobacz ile razy się pomyliłem, zobacz ile razy inni mnie hejtowali i wtedy ja reagowałem i wywyższałem się przed hejterami, nie wywyższam się przed innymi jak nie zasłużą.
Nie jestem nikim, nie zaszkodziłem ani jednej osobie na tym forum a Ty masz jakieś spiny do mnie. Poza tym przekręciłeś zdanie w cytacie.. także już nawet pokazałeś że niezbyt to dobrze wróży a ponadto ja Cie na wylot znam i wiem na co Cb stać. Zawsze byłeś hejterem i lizusem i zawsze tak będzie.. 
Teraz odpowiedz sobie na pytanie, skoro tymczasowe i będą musieli usuwać to po cholere dawać, jak Makin jak byk napisał że poprawi to w jeden dzień więc? zrozumiałbym jakby to trwało tydzień ale jeden dzień? dlatego bezsensu temat bo potem jak to naprawi to będą musieli usunąć. 
Nie napisane zostało w temacie, że po wprowadzeniu poprawki należy usunąć to co się zmodyfikowało. Nie został nikt uprzedzony w tym temacie że to tylko tymczasowe.. więc? więc napisałem o tym i nagle wyjeżdżasz do mnie z takim tekstem. Zastanów się stary ;)
Jeśli się mylę w tym co piszę, udowodnij mi a otrzymasz nagrodę ode mnie. 
Ty od siebie nawet nie dałeś w dziale metina poprawionego buga yangów, na google nawet dla szpanu dodałem pozycję, wystarczy wpisać np: "yangi bug ku" i tam mój temacik będzie. To nie szpan, wykorzystuję wszystko co mam. 

Każdy hejtuje a nie każdy mi udowodni to, że jestem złym człowiekiem, to że wprowadzam coś złego.. i że się mylę. 

Opublikowano

@kamil2321Ty masz jakieś problemy z czytaniem gościu XD? 

Cytat

Podobno i tak mają go usuwać, ale wtedy można po prostu wywalić dodatek z przeglądarki i tyle, eldo.

Cytat

a nie dodawać jakieś sobie syfy do przeglądarki

POWIEDZIAŁ KOLEŚ CO POLECA ADW I INNE GÓWNA XDDDDDDD. Jebłem srogo gościu. Nie wiesz do czego służy Tampermonkey i nazywasz to syfem, lecz się koleś XD. Wyszła Twoja dusza eksperta.

Cytat

Błąd w stylu należy naprawiać w stylu a nie dodawać jakieś sobie syfy do przeglądarki.

Problemy z czytaniem ciąg dalszy. Widać od Twoich serwerów i dużych witryn do końca mózg Ci wyżarło i nie potrafisz ruszyć głową po co jest ten temat. A tu wystarczyłoby chociaż przeczytać temat do końca.

Cytat

Poza tym jak naprawi Lord Makin scroll to wasze tutaj propozycje będą wpływać na szybkość działania forum i ładowania.

Zacznijmy od tego 'ekspercie', że jak wywalą nicescroll to ten skrypt 
a) zmarnuje może 2kb, żeby się załadować z jakiegoś pliku LOKALNEGO czy w czym tam sobie tamper zapisuje skrypty
B) sypnie tylko niegroźną informacją o braku funkcji

Na pewno przez to forumek zamuli XD.

Cytat

@Wolen odpuść sobie hejty, nic nie wskurają i inni ogarnięci programiści z tego forum raczej mogą moją tezę potwierdzić. 

Nawet Cie tu nie pogrążam, bo cały Twój post to jedna wielka żenada i popis braku umiejętności prostego czytania ze zrozumieniem.

Także pozdrawiam cieplutko geniusza, który pruje dupsko o mały skrypt, który ma
a) znikomy wpływ na wydajność
B) jest wstawiony w temacie, który wymaga czytania ze zrozumieniem, a tego przy zabezpieczani serwerów nie uczą, po co

Opublikowano

Temat miał zniknąć a nadal jest :D
Poza tym wychodzi już wszystko na moje, zbyt duża zawartość .js sprawa zbyt mała optymalizacja :D
Teraz wiesz, że jednak skrypty zamulają stronę bo aktualnie dziś są tego skutki a w analizatorach skryptowych to ten wasz cały śmieszny skrypcik wywala błąd w optymalizacji i przez co nazbierało się już 10 zbędnych .js ale nie wspomnę o bugach w htmlu. Ale okej hejtujcie dalej, bo na razie wychodzi wszystko na moje w wersji praktycznej.
Wspomniałem brak optymalizacji to brak i nikt tego mi nie udowodni bo ja udowodnię wam 20 analizatorami kodów że jednak nie macie racji ale Wy zawsze byliście hejterami i będziecie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...