Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROOT a Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio rozważam z rootowanie mojego relefonu (Huawei p8 lite) jednak czytając w internecie dowiedziałem się że rootując muszę odblokować bootloadera co jest równoznaczne ze stratą gwarancji.Moje pytanie jest takie czy da się to jakoś obejść tak żeby w razie czego cofnąć roota i nikt nie zauważył że było coś grzebane ? Obecnie posiadam gwarancje na ponad rok bodajże 15 miechów więc nie zamierzam jej stracić a na roocie trochę mi zależy.

Opublikowano

Bootloader potrzebujesz tylko do kernela, chyba ze coś się zmieniło 

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Pytanie jak cofnąć jak się coś spier**** xD

Podobno zostaje ślad na bootloaderze w postaci takiej że pisze relocked

Jak ktoś się orientuje czy faktycznie nic nie pozostaje po unrotowaniu i nie ma problemu z gwarancją to proszę o wypowiedź

Opublikowano

O ile pamiętam o kod do odblokowania bootloadera trzeba ładnie poprosić na supporcie huawei, a to jest równoznaczne z tym, że nawet jeśli przywrócisz fona z powrotem to w systemie i tak im widnieje, że fon miał odblokowany bootloader = utrata gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...