Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozwój twierdzy

pako11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

już nie wiem co ulepszać i jaką taktykę obrać, wiem że na ulepszanie twierdzy są różne taktyki ale żadnej nie używałem. Obrałem taktykę swoją czyli głównie twierdza i chata drwala i kamieniołom a w między czasie jak nie było surowca to to na co mnie stać. 

Mam coś takiego:

http://pokazywarka.pl/lnlpcd/

(fortyfikacja się ulepsza to za 7 dni będzie chyba na 16lvl)

Próbowałem zebrać trochę surowca za pomocą kontrataków ale nie mam tyle pary w łapach aby ich pokonać. Z ataków trochę mało surowca leci do plecaka ale coś zawsze jest. 

Opublikowano

Taktyka na ulepszenie twierdzy? Pierwsze słyszę xD

Ja wychodzę z założenia, że warto budować tylko to, co faktycznie coś daje, czyli: skarbiec/kopalnie klejnotów/akademie no i oczywiście twierdzę, bo niebudowanie jej nas blokuje.

A, no i ulepszać salę rycerską też polecam.

Opublikowano

Ok.  A powiedz mi czy budujesz coś (np. wieża magów) jak nie stać ciebie na " skarbiec/kopalnie klejnotów/akademie no i oczywiście twierdzę"? Czy specjalnie czekasz aż uzbierasz surowce? 

Mam jeszcze pytanie dot. kużni. Czy żołnierze od 130lvl są za darmo?  :O

Zdjęcia

<źródło://forum.sfgame.pl/showthread.php?t=57305>

I czy opłaca się ulepszać kuźnie (żołnierze/magów/łuczników) na 125/130lvl? 

Żołnierze 125lvl + załoga 39 to wyszło około +600.000  drewna.  :pls:

Opublikowano

Ok.  A powiedz mi czy budujesz coś (np. wieża magów) jak nie stać ciebie na " skarbiec/kopalnie klejnotów/akademie no i oczywiście twierdzę"? Czy specjalnie czekasz aż uzbierasz surowce? 

Na takim stopniu rozbudowania jaki mam, nie ma tak, że czegoś brakuje. Przez czas budowy (+10 dni - 2cgTeKn.png) mam pełny kamieniołom i chatę drwala.

Co do kowala to Ci nie powiem, bo jakoś się z tym nie zapoznawałem, jest bo jest xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...