Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Community w LoL'u

LonelyRider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle już tych tematów było, tyle płaczków, że MPCforum powinno zrobić specjalnie dla Was oddzielny dział, jacy to ludzie w tej grze są źli i niedorozwinięci.

Żałujesz pisania prawdy na temat takich graczy? Niech inni wiedzą jacy oni są.

Opublikowano

Tyle już tych tematów było, tyle płaczków, że MPCforum powinno zrobić specjalnie dla Was oddzielny dział, jacy to ludzie w tej grze są źli i niedorozwinięci.

Ci inni prawdopodobnie są tak zadufani w sobie że nawet tego nie dostrzegają,a zwracają negatywną uwagę na wszystko co im nie pasuje,jednocześnie nie mając racji.

Z jednej strony paradoks a z drugiej ? niedojeba... mózgowe ? xD

Opublikowano

Nie, bo ja takie osoby z reguły reportuję i nie mam zamiaru tracić jeszcze więcej czasu, by pisać o takich "elementach" z gry jeszcze na tym forum.

ccIeYpU.jpg

A tutaj dobry przykład, że system działa jak należy. Gra z przed 10 minut.  ;)

maybenow.png

Opublikowano

to ze w lolu comunity jest zjebane wiadomo od dawno  :yay: . riot nic z tym nie robi co z tego ze banuja ludzi za flame skoro to nic nie daje powinni banowac ludzi co specjalnie open mida robia czy chodza po lesie 4fun zeby nie dostac leavebustera xD ten ich 6 sezon to jedna wielka parodia wprowadzając rankedy dla 5 graczy :D jedyne wyjscie zeby jeszcze w to grac to znalesc sobie ekipe i grac jakies turnieje za rpki 

Opublikowano

Prawda jest taka, że jak ktoś faktycznie umie grać i przede wszystkim na to zasługuje, to będzie piął się w górę. Oczywiście, są mecze, których nie da się wygrać. Nikt nie ma 100% win ratio, ale... Prosty przykład. Gdy jeszcze jakieś 2 lata temu byłem aroganckim silverkiem, czy tam już goldem (nie pamiętam, ale mniejsza o to), to też sądziłem, że to wina innych graczy, że przegrywam. Obarczałem każdego winą, tylko nie siebie. I wiecie co? Gdy poprawił się mój skill, to diametralnie poleciałem do góry. Potem kolejna barykada - grono platynowe. Stanąłem na P5 i uważałem identycznie, że nie da się wygrywać z tymi (za przeproszeniem) "gównami". Ale znów to samo... Wymainowałem jedną postać, skill wzrósł i teraz stoję w diamencie. Wygrywam, przegrywam, wygrywam, przegrywam. Tylko, że teraz wiem, że to nie wina community, a moja, więc zastanawiam się, czego mi jeszcze brakuje, by master wbić, no ale aktualnie jestem widocznie po prostu za słaby na to. Może styl gry w early jest nie do końca dopracowany, trzeba nad tym popracować, a potem w górę. I tak to działa, a nie jakieś community. Ono ma znaczenie, ale na ile? 2-3% rozgrywek? Zakładając, że trafi się z 2-3 razy na 100 meczyków troll, ale taki porządny, czy też afk. Czasem może więcej, niech będzie do maks. 10%. Ale nadal... 90% to jest Wasze nastawienie i poziom gry, a nie reszty drużyny. :)

A czasem po prostu przeciwnik jest lepszy, też należy o tym pamiętać.

Opublikowano

Lol działa w taki sposób, że nieraz sama mechanika gry naprowadza osoby w drużynie przeciwko sobie, ludzie po prostu nie radzą sobie z nerwami : )

Wchodząc do gry trzeba liczyć się z tym, że możesz trafić na flamera, afka, gorszy team, lagi, dostać autofilla etc, etc

giphy.gif

Opublikowano

Normalnie bym chyba tutaj nic nie napisał, gdyby nie to stwierdzenie. "Prawdę" głoszą ludzie, którzy sami wszczynają burdy albo sami dają się prowokować, a później piszą takie farmazony o lolu, jaka to zła gra bo ludzie są do dupy. Można to przełożyć na wiele różnych rzeczy o świecie na taką "prawdę".

Po setkach godzin w lolu wiem jak z ludźmi jest, i sam nie do końca potrafię opanować emocje. W moim odczuciu właściwym podejściem do sprawy jest samemu bycie wzorem. nie dać się sprowokować, nienachalnie wskazywać graczom w swojej drużynie co robią źle. Jeżeli sytuacja staje się napięta po prostu wyciszyć takiego dyskutanta i nie ciągnąć dyskusji, która do niczego nie prowadzi. Jeżeli sam czujesz się podirytowany np tym, że przegrywasz, to polecam trochę odejść od gry. 

Ludzie są jacy są, to bardzo ciężko zmienić, o ile jest to wogóle możliwe. Radziłbym się zastanowić co ty możesz zrobić, żeby community było w porządku, zamiast zakładania kolejnego żenującego tematu ukazującego "prawdę" o graczach lola.

Lubię placki ziemniaczane ale jednak wolę schabowe.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Życie na EUNE. Dużo osób mówi, że na EUW jest to samo, ale jest to głupota, a jeżeli jest (co się zdarza dosyć rzadko) to nie dorównuje sytuacji na EUNE. Kompletnie inna mentalność.

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

W każdej grze są tacy ludzie, aby utrudniać lub wkur*iać. 

Najlepiej jest grać z premade - swoimi znajomymi.

Bo psychika siądzie :D

Zależy ja już wolę grać z randomami niż znajomymi xD

@top

Jak grałem na NA to się tam nie spotykałem z jakąś nienawiścia ze strony ludzi ale może akurat miałem farta.

A tak ogólnie to na EUW wcale nie jest lepiej tak jak więszkość ludzi mówi takie samo s**t-community jak EUNE

Opublikowano

Kolejny ziomek,który nie umie grać i narzeka na team xD. Polecam spojrzeć na siebie. Jeśli masz mniej niż 55% winrate to znaczy,że jesteś ściekiem,a nie twoi sojusznicy.

Sporo ludzi w challengerze nie ma 55% win ratio tylko miedzy 50 a 55 więc to nie ma nic do rzeczy.

Co do tematu:

Gracze w lolu już tacy są, wiele zależy od dywizji i czy to jest ranked, czy normal.

Mnie najbardziej denerwują ludzie z normali, bo w co drugiej grze jest albo afk albo troll i nie mam na myśli zwykłego feedera tylko gościa co przegra linie / nie dostanie ganka i idzie zrobić 0/10 a pózniej stoi afk.

A to że ktoś w twoim teamie gra słabo i przez niego przegrasz grę to już inna sprawa. Narzekanie że przez coś takiego nie możesz wejść do wyższej dywizji kompletnie nie ma sensu. Graczy dobiera losowo, a nie że ty dostajesz słabszych a enemy team lepszych. Do tego w twoim teamie jest 4 losowych graczy, a w enemy 5, więc tam jeszcze większa szansa na trolla/feedera skoro ty grasz dobrze.

Ale ludzie z takim wl na challu to sa gowna zazwyczaj no i malo takich ogolnie. 

?????????? przecież na to jak działa matchmaking w tej grze, 55 to dobre win ratio na challu, lol,

https://www.op.gg/summoner/userName=hideonbush

https://euw.op.gg/summoner/league/userName=H2K%20Jankos

https://www.op.gg/summoner/userName=sktt1bang

to ładne "gówna zazwyczaj". Janka można w sumie pominąć bo spierdoli sie do 55%/50% jak przestanie grać z diamencikami 1 i podbije mmr

Opublikowano

Kolejny ziomek,który nie umie grać i narzeka na team xD. Polecam spojrzeć na siebie. Jeśli masz mniej niż 55% winrate to znaczy,że jesteś ściekiem,a nie twoi sojusznicy.

Sporo ludzi w challengerze nie ma 55% win ratio tylko miedzy 50 a 55 więc to nie ma nic do rzeczy.

Co do tematu:

Gracze w lolu już tacy są, wiele zależy od dywizji i czy to jest ranked, czy normal.

Mnie najbardziej denerwują ludzie z normali, bo w co drugiej grze jest albo afk albo troll i nie mam na myśli zwykłego feedera tylko gościa co przegra linie / nie dostanie ganka i idzie zrobić 0/10 a pózniej stoi afk.

A to że ktoś w twoim teamie gra słabo i przez niego przegrasz grę to już inna sprawa. Narzekanie że przez coś takiego nie możesz wejść do wyższej dywizji kompletnie nie ma sensu. Graczy dobiera losowo, a nie że ty dostajesz słabszych a enemy team lepszych. Do tego w twoim teamie jest 4 losowych graczy, a w enemy 5, więc tam jeszcze większa szansa na trolla/feedera skoro ty grasz dobrze.

Ale ludzie z takim wl na challu to sa gowna zazwyczaj no i malo takich ogolnie. 

?????????? przecież na to jak działa matchmaking w tej grze, 55 to dobre win ratio na challu, lol,

https://www.op.gg/summoner/userName=hideonbush

https://euw.op.gg/summoner/league/userName=H2K%20Jankos

https://www.op.gg/summoner/userName=sktt1bang

to ładne "gówna zazwyczaj". Janka można w sumie pominąć bo spierdoli sie do 55%/50% jak przestanie grać z diamencikami 1 i podbije mmr

Chodzilo mi o 50% wl challow, lcs graczy nie ma co nawet brac za przyklad bo oni trolluja na soloq 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...