Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jesteście moją ostatnią deską ratunku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Proszę doradźcie mi coś bo jestem strasznie wkur*****. Przez ostatnie półtora miesiąca pisałem bota do ruletek w cs:go wszystko ładnie, pięknie działa na moim komputerze. Ale jak chce tego bota uruchomić na laptopie to już nie działa. Praktycznie cały program działa na funkcji ImgSearch2015 bo ta zwykła mi nie działa. Działa to tak, że np. jest przycisk do obstawiania na czarne, porobiłem takich zdjęć przycisków i wszystkiego i program po prostu ma znaleźć dany obrazek i kliknąć w kordy na środku tego obrazka ale on tylko klika na moim komputerze. Wiem, że ta funkcja działa ale nie ze wszystkimi obrazkami, bo raz znalazło obrazek i na niego kliknęło. Jestem nawet w stanie od podstaw przerobić ten program. Doradźcie mi coś co mam zrobić w tej sytuacji, nie chcę żeby te półtora miesiąca i ostatni tydzień w którym pisałem nawet po 10h poszło się je*** . Miałem zamiar po napisaniu tego bota od nowa uczyć się C++, czy dobrym rozwiązaniem było by po prostu przepisać tego bota tylko, że na język C++? Jeśli tak to dajcie jakieś przydatne biblioteki itp. I napiszcie co wy byście zrobili na moim miejscu...

Opublikowano

Siema, jeżeli chcesz to zrobić w C++ to będzie biblioteka OpenCV:

http://opencv.org/

Chociaż wygodniej byłoby to napisać w C# (jest też EmguCV):

http://stackoverflow.com/questions/4978157/how-to-search-for-an-image-on-screen-in-c 

Co do AutoIt upewnij się, że kopiujesz bibliotekę ImageSearch na laptopa.

giphy.gif

Opublikowano

Skopiowałem do folderu z programem i do folderu Windows. Apropo tego C# czy C++. Jeśli np chciałbym pisać jakieś takiego boty internetowe coś w stylu pobierz dane ze strony i na podstawie jakie to są dane wykonaj odpowiednie czynności np wpisz w rubrykę jakiś napis czy coś takiego i najlepiej żeby to w tle działało a jeszcze lepiej to na jakimś serwerze umieścić i tam niech sobie chodzi. Do takiego typu programów to lepiej C++ czy C# i w czym te języki się różnią.

Opublikowano

Ogólnie w tych czasach lepszym wyborem jest C# co nie zmienia faktu, że jeżeli poduczysz się C++ to będzie Ci potem o wiele łatwej w innych językach. Ogólnie C# jest nowszym językiem opracowanym przez MS i ma bardzo duży potencjał, idealnie nadaje się do tego typu aplikacji. Więc jeżeli dopiero będziesz zaczynał to radziłbym Ci wziąć się za C Sharpa.

Opublikowano

Poczytaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1586178-pro%C5%9Bba-o-poprawienie-bota/#entry13384400

Przyczyną może być różna rozdzielczość ekranu w obu komputerach. Często w laptopie jest mniejsza rozdzielczość niż w komputerze stacjonarnym.

Żeby ImageSearch poprawnie działał obrazek wzorcowy musi być zrobiony w tej samej rozdzielczości co ekran, na którym obrazek jest szukany.

Dlatego dla każdej rozdzielczości ekranu musisz przygotować oddzielny zestaw obrazków wzorcowych. Skrypt powinien rozpoznawać aktualną rozdzielczość i wczytywać obrazki z właściwego zestawu.

Opublikowano

ruletki AFAIK są oparte na stronach, a cała logika siedzi prawdopodobnie na javascripcie i ewentualnie zapytaniach do serwera. Radziłbym iść w tą stronę, poczytać jak to wygląda, zbadać stronę, zrobić mały reverse-engineering i na jego podstawie napisać skrypt lub program który będzie ci bocił.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Czyli mam zrobić te obrazki we wszystkich możliwych rozdzielczościach? Jaka komenda odpowiada za sprawdzenie rozdzielczości? Możesz jakoś nakierować w jaki sposób mogę to napisać? Dzięki Tobie ten program ma jeszcze szansę.

Opublikowano

We wszystkich możliwych rozdzielczościach to chyba była by lekka przesada. Większość możliwych rozdzielczości jest dość egzotyczna.

Wystarczy przygotować zestawy dla kilku natywnych rozdzielczości typowych wyświetlaczy.

Makra zawierające rozdzielczości ekranu w pikselach:

@DesktopHeight  - pionowa rozdzielczość ekranu@DesktopWidth   - pozioma rozdzielczość ekranu

W zależności od wartości tych makr, wczytujesz odpowiedni zestaw obrazków wzorcowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...