Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedniki programu SweetFX

Jastroo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam w csa gram od 3 lat na sweetfx teraz moje oczy nie wytrzymują tej gierki bez tego programu który został zablokowany vibrance guy tylko reguluje moja cyfrowa poswiata którą mam juz na 100 % a w csie to nic nie daje macie moze jakies inne odpowiedniki albo jakas mozliwosc uzyskania efektu sweetfx 

Opublikowano

Aktualnie nie ma żadnych odpowiedników sweetfx nie licząc vibrance guy

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

japierdole oni zawsze muszą cos odjebac tak im ten sweetfx przeszkadzał ? jebane debile bez tego teraz grac sie nie da 

vibrance guy tak jakby tylko mi regulował to co mam w karcie graficznej i nie działa jakos dodatkowo jakies pomysły ? 

Opublikowano

Ustaw sobie nasycenie w sterownikach od karty graficznej, innej opcji chyba nie ma.

chyba wyraźnie napisałem ze 100 % cyfrową poswiate dałem i kombinowanie z ustawieniami karty jest zbedne bo nie da takiego samego efektu a ja nie pytam o to czy nie ma opcji moze ktos cos wie skoro nie wiesz nie udzielaj sie 

Opublikowano

Vibrance guy, ale ja korzystam z Saturation Toggler (zmienia wszędzie kolory, podobnie jak nasycenie w karcie graficznej, jednak masz wiecej opcji i możliwość kombinowania, zawsze można wyłączyć i nie ma sprawy).

Opublikowano

Da taki sam efekt jak umie się to ustawić.

w takim razie pokaz mi jak to ustawić 

saturation toggler i vibrance gui mam ustawione na fulla i dalej jest tak samo jak było czyli jak 100 % na karcie graficznej nie ma zadnego dodatkowego efektu ani nic 

Opublikowano

Nie pokażę ci, bo mam kartę amd. Skoro zmieniasz te ustawienia i nie ma żadnego efektu, to znaczy, że coś robisz źle. U mnie ustawienia karty dają to samo co sweetfx i w twoim przypadku też powinno tak być.

Opublikowano

to niezłą masz karte graficzna jezeli 100 % poswiaty daje ci to samo pewnie nie grałes na sweetfx to gówno wiesz o kolorach 

Opublikowano

Nie mam poświaty tylko nasycenie barw, czyli dokładnie to samo co daje sweetfx. Nawet gdybym wiedział, jak ci pomóc, nie zrobiłbym tego. Dziwne, że pozjadałeś wszystkie rozumy a nie umiesz sobie poradzić z tak prostą rzeczą.

@Edit

Chciałem ci pomóc, ale skoro nie dopuszczasz do siebie informacji, że coś możesz ustawiać źle, a do tego mówisz, że g****o wiem o sweetfx, to nie mamy o czym rozmawiać.

Opublikowano

Nie mam poświaty tylko nasycenie barw, czyli dokładnie to samo co daje sweetfx. Nawet gdybym wiedział, jak ci pomóc, nie zrobiłbym tego. Dziwne, że pozjadałeś wszystkie rozumy a nie umiesz sobie poradzić z tak prostą rzeczą.

skoro nie chcesz pomóc ani nie umiesz to po co sie udzielasz w tym temacie ? prosilem o pomoc kogos kto umie cos na to poradzić a nie jakiegoś goscia co sie wymądrza a gówno wie 

Opublikowano

Może masz zintegrowaną kartę graficzną i tylko ona jest używana, przez co ustawienia nvidii nie dają efektu? Zatwierdzasz te ustawienia i zapisujesz je? Aktualizowałeś sterowniki?
I czy w ogóle cokolwiek się zmienia jak zwiększasz cyfrową poświatę, czy zupełnie nic?

Możesz też pokombinować z kolorami i ich temperaturą w ustawieniach monitora.

Opublikowano

to na pewno nie zasługa karty to musi byc jakis program te togglery i vibrance gui powodują to ze na pulpicie kolory są normalne a w grze inne czyli sterują kolorami karty graficznej ale tylko w grze to dla tych którym przeszkadzaja kolory na pulpicie a ja juz sie do nich przyzwyczailem 

Opublikowano

jak posiadasz monitor z możliwością tworzenia profili, to możesz sobie manualnie skorygować kolory i potem przełączać tryby podczas grania. Ewentualnie jakieś oprogramowanie w stylu displayfusion.

Opublikowano

szukalem juz dawno w opcjach monitora i są tryby jasniejsze i ciemniejsze gram na tym najjasniejszym ale chodzi o barwy kolorów które dawał sweetfx monitor jaki mam to lg 24gm77

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...