Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Likan vs Body

αddу

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z powrotem zaczynam grać na Globalu - stąd to moje pytanie.

Chcę postać, która przede wszystkim będzie najlepszą postacią do pvp, ALE jednocześnie da sobie radę przy expie.

W moim kręgu zainteresowań leży Likan  i Body. Co sądzicie? Dzięki za odp!

Opublikowano

Znaczy tak - podejrzewam, że ze środkami YANGOWYMI to jakoś pójdzie, bo dropka już mam gotowego. :P

Bardziej mi chodzi o to - sytuacja pvp, obaj mają tak samo rozwinięte skille, staty i identyczne eq, to kto wygra.

Z tego, co widzę, na moim serwerze na arenie walk pierwsze miejsce ma Likan - ludzie też nazywają go zabawką do PVP, ale czy tak faktycznie jest i czy nie chodzi o to, że mają po prostu dobre eq,  z którym równie dobrze Bodziakiem mogliby tak samo rozwalać?

Opublikowano

Likan posiada 3 potężne skille offensywne do pvp, mowa o dechu, rozedrzeć oraz pazurze każdy z nich naprawdę mocno bije, dodatkowo dech dodaje szanse na omdlenie(tak jak szarża u bodego), rozedrzeć dodaje szansy na krwawienie które zadaje dodatkowy dmg podobny do trucia lub płonięcia lecz nie przestaje pod koniec pż tylko całkowicie może wykończyć przeciwnika :) Wilczy pazur ma duże dmg i dodatkowo 20% na krytyka. Bodziak odstaję co do skilli od likana. Na serwerze którym aktualnie gram królują w pvp sura bm i likan :)

Expi się wilkiem bardzo przyjemnie :)

Opublikowano

Wilk ma ciekawe skille, dodatkowo przeciwnicy niekoniecznie będą mieć przygotowane abs na tą postać. Faktycznie, częściej widuję eq na wojownika, aczkolwiek na wilka też się coś znajdzie. Ja z tych dwóch wybrałabym likana.

Opublikowano

Gram Likanem pół roku już,  skille tanie,  purpura o wiele lepsza niż aura. Także likan kręci póki co największy dmg w pvm.  Co do pvp to porównywalny z bodziakiem, wszystko zalezy od eq i absów przeciwnika.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z likanem jest o tyle dobrze, że ludzie mają najmniej absu na niego + zbugowany wilczy dech, im więcej ludzi na raz walnie, tym większy dmg dostaje ostatnia osoba (przy full absie możesz kogoś zdjąć na dech bez kryta :v)
Książki dla likana powinny być stosunkowo tańsze, bo hype na niego już w miare przeszedł, ciężej ze znalezieniem jakichś konkretnych itemów, bo nie jest on jednak już tak popularny, i ludzie poświęcają na niego mniej uwagi, jeżeli chodzi o robienie itemów

żenada1 — kopia.png

Opublikowano

Sam gram likanem na tasmanii i powiem Ci że body przy nim jest słaby. Skille likana są tak mocne że sam się dziwiłem. Dajesz ten wilczy pazur, potem dech i koniec. Oczywiscie purpura na samym poczatku.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano
Dnia 17.06.2017 o 12:09, luuki12 napisał:

Sam gram likanem na tasmanii i powiem Ci że body przy nim jest słaby. Skille likana są tak mocne że sam się dziwiłem. Dajesz ten wilczy pazur, potem dech i koniec. Oczywiscie purpura na samym poczatku.

Body na globalu niestety nie jest słaby. Skile likana są słabe jak u daggera góra 5k, a body spokojnie do 8k z bojowym +9 nie wspominając o aurze która daje dmg do skili i spokojnie te 8,5-9k osiągniesz. Najwięcej ile widziałem to mental z partą +9 nawet do 10k.

Opublikowano

Na pewno pod bodego będzie Ci łatwiej skompletować EQ, bo jest po prostu popularniejszy. Expienie samo w sobie (i chyba pvp, ale to subiektywna opinia) powinno być przyjemniejsze na Likanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...