Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana dostawcy LTE a router

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam Router Huawei B315s-22, który dwa lata temu wziąłem od Play wraz z internetem LTE.

Kończy mi się umowa z Play, najbardziej korzystniejszą ofertę jaką mam jest LTE od Plusa. 

Niestety musiałbym zrezygnować z kupna urządzenia od Plusa, ponieważ wtedy do miesięcznej opłaty trzeba doliczać około 25 zł.

Oczywiście w Plusie od razu mnie " straszyli ", że internet może nie pracować tak jak powinien i w dodatku, że nie będę mógł składać wtedy żadnych reklamacji :O

Czy te sprzęty " dedykowane " z firm, są jakoś lepiej przystosowane do swojego internetu czy jak? 

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Wcale nie musi działać dobrze jak nie będzie w zasięgu dobrego nadajnika LTE. Nie problem sobie sprawdzić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wcale nie musi działać dobrze jak nie będzie w zasięgu dobrego nadajnika LTE. Nie problem sobie sprawdzić. 

Autorowi chodziło chyba o sam router jako urządzenie.

Wiadomo że zasięg sieci może się różnić w zależności od operatora.

Opublikowano

Niekoniecznie jest jak piszesz.  

Każda sieć ma swoje pasma nadawania i router w jednej sieci obsługuje LTE a w drugiej wcale nie musi bo nie posiada obsługi pasma tej sieci.

Najpierw trzeba sprawdzić pasma jakie obsługuje router i czy dane pasmo obsługuje  dana sieć ( PLUS )  , potem jeśli router OBSŁUGUJE to pasmo jest obsługiwane przez operatora w tej okolicy. 

Plus obsługuje głownie 1800 i czasami  2600 MHz , Play w sumie też 1800 ale i 800, 2100 i 2600 MHz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja mieszkam na obrzeżach miasta, ale tragedii nie ma. Aktualnie korzystam jeszcze z Play i w sumie jestem zadowolony. Prędkość pobierania oscyluje się w granicach 5-8 mb/s, a dla mnie jest to wystarczająca prędkość. Niestety teraz nie ma fajnej oferty cenowej. 

Jak mogę sprawdzić, czy po zakupie LTE od Plusa, nie będę miał z nim problemu?

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Ja mieszkam na obrzeżach miasta, ale tragedii nie ma. Aktualnie korzystam jeszcze z Play i w sumie jestem zadowolony. Prędkość pobierania oscyluje się w granicach 5-8 mb/s, a dla mnie jest to wystarczająca prędkość. Niestety teraz nie ma fajnej oferty cenowej.

Z tego co wiem Plus daje 7 dniowy okres testowy. Najlepiej abyś poszedł do salonu i się zapytał o rzeczy co do których masz wątpliwości.
Opublikowano

Z tego co wiem Plus daje 7 dniowy okres testowy. Najlepiej abyś poszedł do salonu i się zapytał o rzeczy co do których masz wątpliwości.

Znaczy tak, oni na wstępie powiedzieli mi, że nie mają pojęcia czy nie będzie problemów z internetem. Od razu powiedzieli, że sprzęt już ma dwa lata, jest on od innego dostawcy itd. - w sumie co się dziwić :)

Dziwne by było, gdyby ktoś reklamował lub dobrze mówił o konkurencji  

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...