Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wróciłem do minecrafta po dużej przerwie i widzę że dość słabo jest z serwerami.. Ja jako gracz który gra w tą grę od początku szukam czegoś w starym stylu, czegoś w czym spędzę miło czas z ludźmi, pogadam i zbuduje jakąś małą społeczność.

Nie raz miałem styczność z tworzeniem serwerów do minecraft'a, czy to dużych czy małych..

Chciałem was zapytać czego wam brakuje?

Jaką wersję najbardziej darzycie sympatią?

I czy wersja gry ma dla was jakąkolwiek różnice?

Chciałwym stworzyć serwer który utrzyma małą społeczność starszych i ogarniętych graczy.. Tak wiem, było już tego zapewne milion i większość nie wypaliła.. Ale musimy jakoś to zbudować razem.

Rozpiszcie się, dajcie jakieś pomysły.

Pozdrówki    

Noklo.  

Tak.

Opublikowano

W Polsce Minecraft na poziomie umarł lata temu. Gimbusiarnia przejęła tę grę i raczej do dawnych czasów nie powrócimy. Najlepszym freebuildem był jcraft, roleplayem seggelin a survivalem serwer od zajacmp3. Mówimy tutaj o około 2012. Ten ostatni był jednym z pierwszych polskich serwerów opartych na CraftBukkicie. Wcześniej był tylko hey0 ;)

Zaraz wypowie się tutaj przewaga społeczności i dowiesz się, że chcą survival+gildie+easyhc na 1.7, tylko nie takie jak wszystkie tylko coś nowego. Jeśli chcesz stworzyć kolejny serwer to powinieneś na tym etapie już doskonale wiedzieć czego ludzie potrzebują. Zrób serwer w USA, tam gildie są szczytem marzeń i mimo, że każdy serwer jest taki sam to nikt nie narzeka. Za polski serwer Tekkit to bym życie oddał :>

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

W Polsce Minecraft na poziomie umarł lata temu. Gimbusiarnia przejęła tę grę i raczej do dawnych czasów nie powrócimy. Najlepszym freebuildem był jcraft, roleplayem seggelin a survivalem serwer od zajacmp3. Mówimy tutaj o około 2012. Ten ostatni był jednym z pierwszych polskich serwerów opartych na CraftBukkicie. Wcześniej był tylko hey0 ;)

Zaraz wypowie się tutaj przewaga społeczności i dowiesz się, że chcą survival+gildie+easyhc na 1.7, tylko nie takie jak wszystkie tylko coś nowego. Jeśli chcesz stworzyć kolejny serwer to powinieneś na tym etapie już doskonale wiedzieć czego ludzie potrzebują. Zrób serwer w USA, tam gildie są szczytem marzeń i mimo, że każdy serwer jest taki sam to nikt nie narzeka. Za polski serwer Tekkit to bym życie oddał :>

Grałem kiedyś na bardzo dobry tekkicie, niestety umarł jak wszystko zresztą.. Kurcze

Tak.

Opublikowano

oryginalnosci

JAVA <3

Opublikowano

oryginalnosci

Ciężko być oryginalnym, skoro ta gra przez 8 lat została mocno zaorana. Chyba że masz zespół programistów i budowniczych ze sobą ;)

Tak.

Opublikowano

oryginalnosci

Ciężko być oryginalnym, skoro ta gra przez 8 lat została mocno zaorana. Chyba że masz zespół programistów i budowniczych ze sobą ;)

Po prostu połącz surwajwyl z czymś nowym, czego nie ma na innych serwerach, i lepiej zainwestuj w jakiegos programiste, który właśnie napisze ci coś, co zrobi z twojego serwera coś nowego.

JAVA <3

Opublikowano

Dla mnie brakuje serwerów na modach. Takiego technicznego trochę trudniejszego od zwykłego survi (lepsze moby, trudniejszy drop itp.). Najlepiej, aby był na nowsze wersje bo te serwery to na dłoni można zliczyć w Polsce (lub coś się zmieniło i tego nie wiem). W starego mc nie polecam się cofać bo to przeżytek lepiej coś kreatywnego i nowego.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Pamiętam te stare czasy Minecraft kiedy grałem z kolegami na takim fajnym serwerze na wersji 1.5.2. To były czasy. Był na nim mały drop i takie mini gildie. Dokładnie to były frakcje, które można było założyć za darmo. W tych frakcjach można było powiększać teren za pomocą reputacji, którą zdobywało się zabijając innych graczy. Może grał ktoś kiedyś na tym serwerze? Wiem, że IP serwera zaczynało się od s125.csrv. Serwer ten potem został zamknięty. Teraz chciałbym bardzo zagrać na serwerze Vanilla bez pluginów na najnowszych wersjach i snapshotach. Wiadomo, że takiego serwera się nie da zrobić. Potrzeba by ludzi, którzy są ogarnięci, ale można zrobić rekrutacje na taki serwer. :)

Opublikowano

Oo, pamietam, fajny serwerek, "epicpvp" - na 1.5.2

Ogólnie tryb polegał na tym ,że gracz normalnie miał żelazne itemy. Było 10 map. Na każdej mapie były jakieś bossy + ukryte skrzynki, ktore sie odnawialy co X h.

Z bossów był ciekawy drop, każdy zabijał bossy + w tym samym czasie zabijali siebie, były fajne sojusze i wgl klimacik fajny był.

Możesz zrobić coś w tym stylu :v

JAVA <3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pamiętam jeden fajny mały serwer to było co mi sie podobało ta niewielkość kiedy na serwerze było 30 stałych graczy i każdy z każdym miał dobre relacje ze względu na to że nie było globalnego pvp tylko na arenach oraz nie można było komuś zrabować domku bo były cuboidy na które się ciężko pracowało żeby je zdobyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...