Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra iOS Western2d

MrMagnus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KM6z3vW.png
Cześć i czołem! 

Przedstawiam wam moją pierwszą autorską grę na system mobilny iOS, gra będzie wkrótce dostępna za darmo w AppStore :) 

Przejdźmy jednak do rzeczy, Gra może nie ma zbyt porywającej fabuły ale za to wymaga zręczności i skupienia. Wszystko sprowadza się do zdobycia jak największej ilości złotych podków, unikając przy tym kaktusów, które powodują śmierć gracza. 

To tyle, i aż tyle jeśli chodzi o tryb rozgrywki.

No dobrze, to teraz krótka lista tego co udało mi się zaimplementować do gry:
- Animacja Konia,

-Ruchome tło,

-Menu

-Losowe pojawianie się przeszkód i podków,
-Aktualny wynik zebranych punktów oraz nasz najlepszy wynik,

Cała gra została wykonana przez mnie samego, począwszy od grafiki, po mechanikę i kodowanie.

Kilka Zdjęć gry  :) 

6oN314U.jpg

rH60MMo.jpg

Zapraszam do komentowania, i proszę o wskazówki czego wam tu brakuje  ;)

s4ElBud.png
Opublikowano

Czyli rozumiem, że jest to coś na wzór googlowego t-rexa?

Jeżeli tak to rzeczywiście fabuła wybitna nie jest, ale gra prezentuje się nie najgorzej.

Niestety w akcji jej nie przetestuje #only_andorid.

Opublikowano

@up 
Zgadza się, coś na wzór googlowego t-rexa, ale nie do końca. Zastosowałem inny system punktacji, zamiast przebytego dystansu zbieramy losowo pojawiające się podkowy co nie jest takie proste, łatwo się zagapić i wpaść na kaktusa, mówiąc krótko jest to typowa zręcznościówka. Jest to mój pierwszy tego typu projekt także jestem pewien, że kolejne gry będą bardziej "ambitne" pod względem fabuły ;) 

s4ElBud.png
Opublikowano

Fajne, nie przetestuję, bo Xiaomi a nie iPhone'a mam.

Dodaj może platformy po których można skakać.

...

Opublikowano

Bierz pod uwagę to że Android jest najpopularniejszym systemem operacyjnym na świecie.

Poza tym Google Play nie pobiera wcale dużej opłaty za wystawienie gry (chyba $25 jednorazowo).

Fajnie, że chociaż nie jest to totalna kopia t-rexa, a coś zmieniłeś.

@down

O to mi chodziło.

Opublikowano

Bierz pod uwagę to że Android jest najpopularniejszym systemem operacyjnym na świecie.

Poza tym Google Play nie pobiera wcale dużej opłaty za wystawienie gry (chyba $25 jednorazowo).

Fajnie, że chociaż nie jest to totalna kopia t-rexa, a coś zmieniłeś.

a nie 25 dolców w ogóle na zawsze?

@Edit albo i 15

Opublikowano

@up Licencja na iOS to 99 dolarów za rok, w przypadku androida to 25 dolarów na zawsze. Grę pisałem w Xcode, przepisanie jej na Androina na ten moment mija się z celem, ale powoli zaczynam dłubać przy Unity dlatego kolejne gry będą na obie platformy ;) 

s4ElBud.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...