Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podobny bot do XenoBota

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakoże działa mi trial wersja xenobota to moge stawiać tylko jednego bota a to dla mnie nie wystarczające i mam pytanie czy jest jakiś botek który w pisaniu skryptow ma podobny jezyk do xeno ? bo już zrozumiałem i jestem w stanie sam pisać full afki na xenobocie ale przerzucając sie na inny nie chce znow sie uczyc nie wiadomo ile czasu aby znów umieć pisać full afki do innych botów i z tego powodu szukam czegoś podobnego na którym bede mógł postawić tak z 3-4 botki, myslalem nad tibią auto ale chetnie wysłucham Waszego zdania i prosze o pomoc, za pomocne podpowiedzi dam plusika !

Opublikowano

w pisaniu skryptow ma podobny jezyk do xeno ?

Skrypty do XenoBota (nie wpt) są w lua, w WindBocie jest tak samo. Resztę robisz jak wszędzie - przez interfejs bota.

myslalem nad tibią auto

Jeżeli chcesz bocić na rl to zapomnij, już nie aktualizują. Poza tym w TA chyba najłatwiej się robi full afki, tam nie musisz nigdzie robić labelów etc., po prostu uzupełniasz odpowiednie tabelki w bocie. Różnica jest taka, że skrypty do TA typu: sd target etc. są pisane w pythonie.

Opublikowano

w pisaniu skryptow ma podobny jezyk do xeno ?

Skrypty do XenoBota (nie wpt) są w lua, w WindBocie jest tak samo. Resztę robisz jak wszędzie - przez interfejs bota.

myslalem nad tibią auto

Jeżeli chcesz bocić na rl to zapomnij, już nie aktualizują. Poza tym w TA chyba najłatwiej się robi full afki, tam nie musisz nigdzie robić labelów etc., po prostu uzupełniasz odpowiednie tabelki w bocie. Różnica jest taka, że skrypty do TA typu: sd target etc. są pisane w pythonie.

Rozumiem, dzięki, 

to widze ze niezle sie Cipsoft postarał że teraz nigdzie nie chcą aktualizować botów pod najnowszą Tibie, no chybaże xeno ale własnie chyba nastał czas żeby wykupić xeno, chociaz tak sie zastanawiam, myslisz ze juz lepiej wydać na abonament do xeno na miesiac czy pacca na miesiac ? :D bo w sumie po to uzywalem xeno zeby miec na pacca ale jesli szybciej uzbieram na pacca niz 30 dni to bardziej mi sie bedzie oplacalo xeno :D sam juz nie wiem :D

Opublikowano

Moim zdaniem kupowanie teraz Xeno to głupota, lada dzień client 10 zostanie wyłączony, co za tym idzie - XB przestanie działać. Kup pacca ;)

Opublikowano

Moim zdaniem kupowanie teraz Xeno to głupota, lada dzień client 10 zostanie wyłączony, co za tym idzie - XB przestanie działać. Kup pacca ;)

Dzięki wielkie za rade

Opublikowano

Sam programowałem do xeno bo free na pandax -> najgorsza dokumentacja - jedynie dało się nauczyć na podstawie innych skryptów, w tej dokumentacji nie ma nawet wszystkiego, brakuje wielu funkcji etc. jedna wielka luka. WindBot to jedyny bot w którym dokumentacja jest dobrze wykonana. Mało tego w xeno dużo funkcji z API po prostu albo zbugowana albo kompletnie nie działająca.

najlepszy bot jaki istnieje do tibii do windbot, popularność xeno zrozumiała [panda x] ale nie dorasta do pięt windbotowi. Xeno dobry na rotwormy, trolle, orci etc - na low lvl. Wind Bot radzi sobie na expowiskach 300+lvl bez żadnego buga jak to bywa w xeno, działa dużo szybciej i sprawniej.

Różnica programistów kolosalna. Programistowi windbota nawet udało się złamać zabezpieczenia tibii 11.30 - a teraz tibia kolejny update dała i znowu nie działa - ale czuję że niebawem pojawi się update windbota.

Wiem co mówię, widziałem różnicę na serverach ots, są nie do opisania, windbot łamie xeno, nie ma choćby jednej płaszczyzny na której xeno byłby lepszy, ba jest wielokrotnie gorszy, i wolniejszy - to nie są małe różnice ale kolosalne. Brzmi jak reklama - ale nią nie jest ja stwierdzam fakt.

Różnice typu leaguesharp/leagueplusplus vs others platforms

na l# dochodziło się do mastera/challangera na pozostałych problemy na niskiej platynie.

tym leaguesharpem jest właśnie windbot.

Szybkość działania [ spelle, wyszukiwanie targetu, zaznaczanie, trzymanie dystansu, zbieranie lootu - tylko na windbocie można poczuć że to rzeczywiście robi komputer a nie opóźniony w rozwoju człowiek z zespołem downa - i wszystko inne - dobrze zaprogramowane core w języku c++ - najszybszym języku jaki jest, c# to powolne gunwo od microsoftu ] i brak bugów [np nie pominie żadnego ciała podczas zbierania loota jak to mają w zwyczaju robić inne platformy oraz oczywiście zbierze itemki inne często tego nie robią...]. Dokumentacja wzorowa, każda funkcja programu działa doskonale, żadnych błędów, bugów, nie ma tego co w xeno i innych - że jakaś funkcja API nie działa albo brak pełnej dokumentacji... -> CPU może oddychać żadna pętla c++ nie straszna -> cały skrypt od góry do dołu wykona się w przypadku wind + c++ np. w 0.01 sekundy a w takim c# i xeno będzie to z 3 sekundy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...