Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] VPS net-speak.pl

PeeMMM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mnie osobiście net-speak to hosteam. Mają niby prywatne zabezpieczenia ale każda firma tak mówi tego w 100 % nie sprawdzisz.

ochrona tak samo jak na hosteam - nie do ruszenia. ale jest jedna wada, zaglądają w pliki i jak coś się nie podoba to blokują

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

dla mnie osobiście net-speak to hosteam. Mają niby prywatne zabezpieczenia ale każda firma tak mówi tego w 100 % nie sprawdzisz.

ochrona tak samo jak na hosteam - nie do ruszenia. ale jest jedna wada, zaglądają w pliki i jak coś się nie podoba to blokują

Serwer OpenVZ z hosteam ma identyczną ochronę, jak KVM?

Opublikowano

OpenVZ na hosteam jest nie do ruszenia, a jeśli już przejdzie atak to jest filtracja ale nie przejdzie bo nikt co się w to bawi małego serwera nie uderzy to już grube rury mają metody pod to 

w sumie na hosteam na każdej usłudze jest taka sama ochrona, zaraz masa ludzi zaczną się spinać że gówno prawda :D pisałem z administratorem dowiedziałem się jak jest i tak jest i będzie

net-speak stoi na dedykowanym serwerze od hosteamu.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to Voice ma lepszą ochrone = Hosteam.

KVM mają ochronę z OVH Game (Też dobra)

W skrócie.. Sam hosting net-speak reprezentuje się bardzo dobrze na polskim rynku.

Opublikowano

Net-speak - jeden z lepszych hostingów w Polsce.

Posiadają stabilne maszyny, lecz teamspeak z crackowaną licencją u nich nie przejdzie.

Jak najbardziej polecam! ;)

Opublikowano

Ja mam voice vps na netspeak pod 512 slotów wgralem licencje NPL i smiga wszystko. Najwazniejsze ze nie musze sie przejmowac zadnymi plikami a niczym a boty na 2 vps :). Ochrone anty-ddos maja 10/10

Opublikowano

Ojć Troszkę ciężko stwierdzić mi by net-speak był bardzo dobrym hostingiem 

apache sprzed 2 lat + niemają wykupionych żadnych filtracji na usługi KVM OpenVz

Opublikowano

No to cię oświecę net-speak w odróżnieniu od hostingu który mocno reklamujecie posiada indywidualną ochronę, własny vlan i 10 razy większe zaplecze maszynowe, a hosting który tak mocno próbuje się wybić leci na standardowej ochronie więc klienci na upór muszą zgłaszać atak bo ochrona to zwykły standard w hosteam.pl

Informacja otrzymana i potwierdzona od net-speak.pl i hosteam.pl więc skończcie pierdzielenie o apache bo się nie macie do czego doczepić i jak położyć usługi które u was latają jak szmaty.

Widzę żę nagle jeden tekst z kilku kont leci.

P.S. Na openvz ułomie klient sam instaluje sobie apache i odpowiada za aktualizacje więc idź odrób lekcje.

Opublikowano

No to cię oświecę net-speak w odróżnieniu od hostingu który mocno reklamujecie posiada indywidualną ochronę, własny vlan i 10 razy większe zaplecze maszynowe, a hosting który tak mocno próbuje się wybić leci na standardowej ochronie więc klienci na upór muszą zgłaszać atak bo ochrona to zwykły standard w hosteam.pl

Informacja otrzymana i potwierdzona od net-speak.pl i hosteam.pl więc skończcie pierdzielenie o apache bo się nie macie do czego doczepić i jak położyć usługi które u was latają jak szmaty.

Widzę żę nagle jeden tekst z kilku kont leci.

P.S. Na openvz ułomie klient sam instaluje sobie apache i odpowiada za aktualizacje więc idź odrób lekcje.

Oj jak tam Mariuszek pozdrów go tam chłopak chyba apache nie umie z updatetować i sami jesteście podatni na atak nie tak jak firma ts3bahu pozdrawiam ile Mariusz zapłacił ci za wypowiedź piesku mariuszka ;).

Opublikowano

Przypominam o kulturze w dyskusji. Proszę się uspokoić inaczej będziemy wyciągać konsekwencję.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poleciłbym ci ts3bahu :) Jako jedyni na razie dają indywidualny kontakt na ich TS3. Co  do net-speak'a stałem tam i nie polecam.

Opublikowano

Także polecam, używam właśnie openvz w polskiej lokalizacji w net-speak i jestem zadowolony, są stabilne nic się nie dzieje a jak już coś się wydarzy to naprawdę mają piorunująco szybką reakcje.

9 godzin temu, !х5rnι napisał:

Poleciłbym ci ts3bahu :) Jako jedyni na razie dają indywidualny kontakt na ich TS3. Co  do net-speak'a stałem tam i nie polecam.

hahaha a na stronie głównej net-speak twoja opinia:

"Jak narazie polecam hosting, tanio i bezpiecznie :) Dobre zabezpieczenia. Only net-speak!"

x5rni2017-06-08

Opublikowano

@osobnik

Po co dyskutujesz z tymi baranami, jako klienci net-speak zachowajmy kulturę i wyjaśnijmy im różnice pomiędzy hostingiem na poziomie a tym zerem bahu  ^^

Ts3bahu - Hosting na jednym serwerze dedykowanym, częste restarty usług związane z "aktualizacją" kernela itp. Support składa się tylko z właściciela, brak możliwości zarządzania swoim serwerem po przez panel na stronie, właściciel każdą bazę na mariadb przerabia.

Net-speak nie ma kontaktu po przez ich serwer Ts3 ponieważ jest liderem wśród hostingów, obsługuje mnóstwo klientów i gdyby uruchomił opcję kontaktu przez TeamSpeak 3 stado baranów takich jak wy, przydupasy Ts3Bahu, przychodziło by na ten Ts żeby sobie porozmawiać o pierdołach. Ts3bahu nie obsługuje za dużo klientów dlatego ma czas aby sobie rozmawiać, obgadywać Pana Mariusza i twierdzenia że jego filtry są mocniejsze niż NASA.

Dnia 3.05.2017 o 22:18, anty R4P3 napisał:

Ojć Troszkę ciężko stwierdzić mi by net-speak był bardzo dobrym hostingiem 

apache sprzed 2 lat + niemają wykupionych żadnych filtracji na usługi KVM OpenVz

Dnia 3.05.2017 o 23:23, anty R4P3 napisał:

Oj jak tam Mariuszek pozdrów go tam chłopak chyba apache nie umie z updatetować i sami jesteście podatni na atak nie tak jak firma ts3bahu pozdrawiam ile Mariusz zapłacił ci za wypowiedź piesku mariuszka ;).

Mateusz, nie masz żadnych dowodów co do filtrowania tych usług. Cały czas tkwisz przy tym że net-speak ma apache sprzed dwóch lat , tylko małe sprostowanie.. Sprawdzasz po stronie www ?  Net-speak jako hosting na poziomie wyższym od wymienionego bahu, stronę ma postawioną osobno niż swoje usługi. A no i dla ciebie Pan Mariusz, nie rozumiem dlaczego taki pionek jak ty ma jeszcze tupet pisać Mariuszek.. Do ojca też tak się odzywasz ? Trochę szacunku.

Wracając do tematu...

Ochrona na voicevps jest dobra , serwery VoiceVPS PL są ulokowane w Hosteam z indywidualną filtracją pod Ts3. Dodatkowo na VoiceVPS masz zapewnioną ochronę przed różnymi exploitami i iptables konfigurowany przez net-speak, oczywiście wszystko jest szybko aktualizowane wraz z wyjściem nowych exploitów. Jak najbardziej polecam , dobry wybór :-)

Opublikowano
3 godziny temu, osobnik napisał:

Także polecam, używam właśnie openvz w polskiej lokalizacji w net-speak i jestem zadowolony, są stabilne nic się nie dzieje a jak już coś się wydarzy to naprawdę mają piorunująco szybką reakcje.

hahaha a na stronie głównej net-speak twoja opinia:

"Jak narazie polecam hosting, tanio i bezpiecznie :) Dobre zabezpieczenia. Only net-speak!"

x5rni2017-06-08

To nie wiem kiedy dodałem mój drogi, ale wątpię że to ja. Siedzę od prawie dwóch miesięcy na TS3Bahu ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...