Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prefix team od scoreboard'ów na chacie

ravioliravioli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metoda setDisplayName nie działa, z kolei nawet i gdyby... to ja chce ustawić prefix a nie nazwę dla team'u, nie ważne na co mi jest to potrzebne (wiem że alternatywy nie ma), po prostu chce to mieć i koniec - wykonalne? Wydaje mi się że gdzieś to widziałem, chociażby sytuacja że kolor nicku naszych team mate'ów jest zielony, a przeciwników na czerowno - jakby ktoś miał dalej wątpliwość, to pisze o chacie a nie tagach

Opublikowano

Scoreboard przecież się nie wyświetla na czacie. Łap event czatu (async!) i dodawaj w formacie tag. Kolory dla danych graczy możesz zmienić anulując ten event i wysyłąjąc do wszystkich graczy odpowiednio podmienione wiadomości. Prawdopodobnie popsuje to działanie połowy pluginów od czatu, ale to nie wina Twoja tylko ich autorów. Nie wszyscy słyszeli o priorytetach wydarzeń w Bukkicie ;)

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...