Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokowanie dostępu do Wi-Fi lub ograniczenie prędkości internetu

JJ4U™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem który mnie strasznie irytuje. Mianowicie cała rodzina oblega moje wifi przez co jakość i szybkość połączenia jest tragiczna. Czy jest jakiś program który blokowałby możliwość połączenia lub ograniczał? (coś jak KillWifi na telefon). 

Nie chcę zmieniać hasła bo odrazu będzie wiadomo kto to zrobił.

Projekt upadł.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

W ustawieniach większości routerów możesz blokować konkretne adersy MAC albo blokować wszystkie adres MAC oprócz jakiegoś.

BiG3DW4.png

Opublikowano

W ustawieniach większości routerów możesz blokować konkretne adersy MAC albo blokować wszystkie adres MAC oprócz jakiegoś.

BiG3DW4.png

Mam router od netii i nie widze takiej opcji 

Projekt upadł.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

BiG3DW4.png

To podaj dokładnie jaki model, sprawdzę czy napewno nie masz czegoś takiego albo zadzwoń do netii po zwrot pieniędzy i wypowiedzenie umowy.

Opublikowano

To podaj dokładnie jaki model, sprawdzę czy napewno nie masz czegoś takiego albo zadzwoń do netii po zwrot pieniędzy i wypowiedzenie umowy.

Netiaspot?

Projekt upadł.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Netiaspot?

https://www.netia.pl/files/pomoc/modemy/netiaspot/instrukcja_obslugi_panelu_konfiguracyjnego.pdf

strona 151-152 (pkt. 6.4.5.4.) to powinno być to

Opublikowano

Netiaspot?

https://www.netia.pl/files/pomoc/modemy/netiaspot/instrukcja_obslugi_panelu_konfiguracyjnego.pdf

strona 151-152 (pkt. 6.4.5.4.) to powinno być to

Zajrzyj do instrukcji obsługi panelu administracyjnego, masz tam wszystko opisane.

@up Szybszy

A co i jak mam zaznaczyć, odrzuć / zezwalaj i co dalej?

Projekt upadł.

Opublikowano

Ja bym skonfigurował QoS zamiast się bawić w jakieś śmieszne blokowanie adresów. QoS służy do zarządzania podziałem prędkości internetu, a wszelkie blokady/zezwalanie na łączenie się urządzeń do bezpieczeństwa i tyle.

Opublikowano

Ja bym skonfigurował QoS zamiast się bawić w jakieś śmieszne blokowanie adresów. QoS służy do zarządzania podziałem prędkości internetu, a wszelkie blokady/zezwalanie na łączenie się urządzeń do bezpieczeństwa i tyle.

Objaśnisz jak to zrobić?

Projekt upadł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...