Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPSów przy smoke

TReyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mój problem polega na tym ,że gdy stane przed jakimkolwiek dymem (smoke, zwykle he) to fps z 200-300 spada do 70-90. Gram na rozdzielczości 1920x1080 i nie chce jej zmniejszać ponieważ fajnie mi sie na niej strzela ale przez te spadki nie da sie na niej grac. Ktos może powiedzieć ,że i tak 60fps starczy ale gdy gra sie na wiekszych ilościach fps  to te 60 jest niegrywalne

Mój sprzęt:

-procesor: Intel core i5 4460 3.2ghz 4 rdzenie,

-karta graficzna: GeForce gtx 750ti (2gb)

-8gb ram

Opublikowano

Zakładam, że masz monitor 120HZ lub 140HZ skoro mówisz, że grasz na większych ilościach.

Po pierwsze ustaw te parametry startowe (jeśli jakieś masz to dopisz te, których nie masz):

-threads 4                   (Do tego ustaw renderowanie wielordzeniowe w opcjach gry, jeśli się pogorszy wyłącz to i usuń parametr)

-nod3d9ex

-nojoy

Po drugie:

Wyłącz DVR jeśli używasz Win10. Tutaj masz poradnik.

Po trzecie:

Jak kolega wyżej wyczyść komputer z kurzu, oraz przeskanuj jakimś programem. Zawsze lekko przyśpieszy.

Upewnij się też czy w tle nie pracują jakieś aplikacje itd...

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, szczególnie jeśli dawno tego nie robiłeś. Polecam sprawdzić też spójność plików CS GO. Wydaje się głupie ale robione raz na jakiś czas pomaga. Dobrze jest też poszperać w ustawieniach grafiki tzn. pobawić ilością wstępnie renderowanych klatek oraz ustawić na maksymalna wydajność. Inne bajery też możesz zmniejszyć, chyba, że grasz w coś ładnego graficznie.

Na koniec polecam też przejrzeć miliony lepszych i gorszych poradników jak zwiększyć FPS w CS GO. Testuj wszystkie sposoby aż znajdziesz przyczynę spadków. W moim przypadku był to zaśmiecony system i źle dobrane fabrycznie ustawienia.

Opublikowano

Komputer wyczyszczony launch options wpisane wszystko ustawione ,a i tak dalej to samo z 300fps spada do 90 w smoku. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...