Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję epickiego bota DdosGuard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule byłem na serwerze gdzie w ciul podoba mi się taki bocik, posiada może ktoś coś takiego ? Albo ewentualnie jakiś bot co to posiada ?

ddos.png

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Tak jak w tytule byłem na serwerze gdzie w ciul podoba mi się taki bocik, posiada może ktoś coś takiego ? Albo ewentualnie jakiś bot co to posiada ?

ddos.png

Nie przypominam sobie żeby jakiś darmowy bot to miał. Natomiast po co Ci coś takiego? To tylko bardziej zwraca uwagę userów że coś jest nie tak a przecież taka informacja i tak nic nie zmieni....

A pewnie tak czy inaczej bot bazuje tylko na utraconych pakietach.

Opublikowano

Kiedyś zrobiłem na szybko pod darmowego Abota:

<?php
/***************************

Author: Artur ArrMeeR Fijalkowski

Function: ddos

***************************/

require_once 'config/teamspeak.php';
require_once 'include/ts3admin.class.php';

function ddos()
{
	global $query;
	global $config;

//Sprawdzanie packetlossa
	$serverinfo = $query->getElement('data', $query->serverInfo());
	$totalPacketLoss = (float)$serverinfo["virtualserver_total_packetloss_total"] * 100;

if($totalPacketLoss >= 39.9999) $query->sendMessage(3, 1, "[COLOR=red][B]Serwer jest atakowany! (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 29.9999) $query->sendMessage(3, 1, "[COLOR=red][B]Serwer jest atakowany! (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 18.9999) $query->sendMessage(3, 1, "[COLOR=orange][B]Serwer zlapal laga... (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 7.9999) $query->sendMessage(3, 1, "[COLOR=orange][B]... Cos zatkalo serwer: {Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
}

?> 

Opublikowano

Po to że jak ktoś by napieprzał w serwer i reklamował to by wiedzieli że atak ddos.

W sumie nie ma bata by coś ktoś zareklamował ale nigdy nie wiadomo

dzięki za kod coś tam spróbuję mam coś lepszego od darmowego abota lecz może się pobawie tym, słaby w php jestem

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Po to że jak ktoś by napieprzał w serwer i reklamował to by wiedzieli że atak ddos.

W sumie nie ma bata by coś ktoś zareklamował ale nigdy nie wiadomo

dzięki za kod coś tam spróbuję mam coś lepszego od darmowego abota lecz może się pobawie tym, słaby w php jestem

Jeżeli chcesz możesz podesłać mi przykładową funkcję od twojego bota i wtedy mogę napisać taką dodatkową;)

Opublikowano

@Nitr0o znaczy chciałbym by ta funkcja najlepiej była oddzielna, jako jeden bot dałoby radę ? 

To ma być osobny bot którego odpalisz osobno? :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1510630-twój-pierwszy-bot-na-serwer

<?php
/*
Includujemy Naszą klasę teamspeak3
*/
require_once 'src/ts3admin.class.php';

/*
Tworzymy konfigurację
*/

$c = array();

$c['ts3']['adres'] = '185.62.190.95'; //Adres naszego serwera
$c['ts3']['port_logowania'] = 9987; //Port logowania
$c['ts3']['port_query'] = 10011; //Nasz port query
$c['ts3']['login'] = 'serveradmin'; //Login serverquery
$c['ts3']['haslo'] = 'nasze_haslo'; //Hasło serverquery
$c['ts3']['edit_channel'] = 0; //Id kanału, który ma edytować nasz bot
$c['ts3']['bot_name'] = 'Pierwszy bot'; //Nazwa bota
$c['ts3']['bot_channel'] = 0; //Id kanału gdzie ma przejść nasz bot.
$c['ts3']['interval'] = 15; //Odświeżanie bota

//Teraz przyszedł czas na stworzenie połączenia z serwerem.

$ts = new ts3admin($c['ts3']['adres'], $c['ts3']['port_query']); //Tworzymy nowy obiekt

if($ts->getElement('success', $ts->connect())) // Sprawdzamy czy połączył się pomyślnie jeżeli tak przechodzimy dalej
    {
                $ts->login($server['login'],$server['password']); // Logujemy się na serwer
                $ts->selectServer($server['udp']); // Wybieramy serwer po porcie logowania
                $ts->setName($c['ts3']['bot_name']); // Ustawiamy nickname
                $core = $ts->getElement('data',$ts->whoAmI()); // Sprawdzamy kim jest bot na serwerze
                $ts->clientMove($core['client_id'],$c['ts3']['bot_channel']); // Przenosimy bota na wyznaczony kanał

while(true) //Tworzymy pętlę, dzięki której nasz bot nie wyłączy się i będzie działał w tle
                {
	//Sprawdzanie packetloss
	$serverinfo = $ts->getElement('data', $ts->serverInfo());
	$totalPacketLoss = (float)$serverinfo["virtualserver_total_packetloss_total"] * 100;
	//Działanie gdy packetloss >=x
	  if($totalPacketLoss >= 39.9999) $ts->sendMessage(3, 1, "[COLOR=red][B]Serwer jest atakowany! (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 29.9999) $ts->sendMessage(3, 1, "[COLOR=red][B]Serwer jest atakowany! (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 18.9999) $ts->sendMessage(3, 1, "[COLOR=orange][B]Serwer zlapal laga... (Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");
  else if($totalPacketLoss >= 7.9999) $ts->sendMessage(3, 1, "[COLOR=orange][B]... Cos zatkalo serwer: {Najwieksze utracone pakiety: {$totalPacketLoss}%[/COLOR]");

if($c['ts3']['interval'] > 0) //Jeżeli interval jest większy od zera, bot będzie się odświeżał co określony czas
{
sleep($c['ts3']['interval']);
}
}
}
else
{
echo "Błąd podczas łączenia"; // Jeżeli wystąpił błąd podczas połączenia bot pokaże nam taki komunikat
}
?>
Opublikowano

@Nitr0o

W momencie DDOS'u, Twój kod moze wywalic serwer lub spowolnic jeszcze bardziej. Przy utracie pakietow, proba komunikacji botow i duzej ilosc zapytan query, spowoduje niepotrzebne obciazenie, wiec jesli mowimy o epickim bocie, to bylby taki ktory na czas ataku by sie wylaczal i wracal pozniej.

Bazowanie na pakiet loscie jest rownie badziewne. Packet loss nie oznacza ataku DDOS czy nawet DOS a czasami i bez pakietow potrafi pojsc atak ktory idzie w ping / response time, a nie w utrate.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@Pantoflarzek a to co podesłał Dev Amator nie obciąży ? jakiś bardziej zaawansowany widzę. Dzięki all za pomoc ;d

Ogólnie, kazde boty i zapytanie query spowolni serwer, gdyz czas odpowiedzi w takim przypadku i tak jest wolny z powodu na utrate.

Nie wiem po co to ogloszenie. Jesli maszyna dobra, to DDOS'a sie nie odczuje.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...